Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho attackerar spelarnas smärttröskel; Zlatan ber om ursäkt; trio i landslaget

Manchester United vann med 3-1 mot Swansea City och allt var frid och fröjd. Kunde en ju tro. Men José Mourinho valde att använda segern för att lansera en attack på några av sina spelare.

Jag menar att vi har spelare med problem,” sa Mourinho på presskonferensen efter matchen.

Men vi hade på planen spelare med problem. Och det är vad jag menar. För i alla sporter, och jag vet det för jag har vänner även från andra sporter och de spelar på den högsta nivån i andra sporter, hur många gånger spelar du när du inte är 100 procent.

Jag har en vän som är en stor tennisspelare och han säger till mig att han minns fler matcher de gånger han har spelat med smärta än de gånger han har spelat utan smärta. Och det är vad jag menar. För att tävla måste du tänja på gränserna.

Har du spelare som inte är beredda att offra sig? ”Det är en kulturell sak för vissa. Och det är inte min kultur.

Måste deras kultur ändras om de ska spela för dig? ”Exakt. Mer än mig Man United. Mer än mig Man United.

För att undvika eventuella missförstånd sa Mourinho även samma saker i en teveintervju.

Indikerar du att spelarna som var här inte ville vara här? ”Jag tycker att det är ett för starkt uttalande. Jag vill inte säga det. Jag vill säga att de påverkas av någon kulturell fråga, påverkas en situation som pågår i några år. Det är en skillnad på de som vill vara där till varje pris och de som en liten smärta kan göra en skillnad.

Stora fotbollsmänniskor, inte bara fotbollsmänniskor även idrottsmänniskor, många, många gånger spelar de, i alla sporter, utan att vara 100 procent. För laget måste du göra allting. Det är mitt sätt att tänka.

Och om jag en dag träffar de stora från den här klubben, de med stora framgångar, kommer de alldeles säkert säga att de många gånger satte kroppen på spel, även med smärta över allt.

Är det en utmaning för dig att ändra spelarnas mentalitet? ”Givetvis, givetvis. Inte bara spelarna, för det är inte bara spelarna, det är också folket som spelarna har runt sig. Det tar tid, ja det tar tid. Men med hjälp från spelare som Young, Jones, Carrick, Rooney, den här typen av folk, tror jag att det inte kommer att vara det omöjliga uppdraget, det kommer att vara det möjliga uppdraget.

Onekligen intressanta ord. Som går att tolka på flera sätt. Framför allt har media vinklat på att Mourinho här pratar om Smalling och Shaw, men möjligen är även Blind inkluderad i diskussionen och kanske finns det fler syndabockar.

Kanske är det så att detta förklarar de enorma skadeproblem som United har haft den senaste tiden?

Det blir mycket intressant att se hur spelarna reagerar på detta. För här har vi en manager som mer eller mindre förklarar krig med sina spelare. Det är Mourinhos väg som gäller och så ska det förstås vara.

Men det kan också ses som att managern med sina ord vill att supportrarna ska vända sig mot de svaga spelarna. I den tolkningen betyder det i så fall att Mourinho söker supportrarnas tid och stöd genom att förklara att spelarna är dåliga.

Jag vet inte exakt hur det gick till i Chelsea. Men klart är att många Chelseafans förra året vände sig mot några av spelarna i Chelsea.

Det kan vara så att Mourinho försöker köpa sig tid. Det kan också vara så att han vet att han har tid och att han istället förklarar att det tar tid att sortera bort de ruttna äggen.

Chris Smalling får till synes ingen stor sympati i frågan men en del röster höjs – bland annat på Independent – för att Mourinho kanske går för  hårt åt Luke Shaw. Om han nu gör det, för det är inga namn som nämns, även om Mourinho inför matchen sa att Shaw och Smalling hade meddelat att de inte kunde spela.

Mourinho om Carrick

Michael Carrick har spelat sex matcher den här säsongen, fem från start och ett inhopp. United har sex segrar på de matcherna. Varför får inte Carrick spela mer?

Jag skulle älska att spela honom varje match. Det är inte möjligt, det är inte möjligt,” sa Mourinho på presskonferensen efter matchen.

Varför? ”Av samma anledning som jag inte kan gå till gymmet varje dag längre.

Men idag startade han i ligan för första gången… ”Exakt, exakt. Han startade idag. Han spelade väldigt, väldigt bra.

Pogba: Jag gör mitt bästa varje gång

Paul Pogba pratade med MUTV efter gårdagens match. Han säger att han kände av skadan han fick mot Fenerbahce men att han ändå kunde spela.

Jag var tillräckligt fit för att spela. Jag gör mitt bästa varje gång.

Hur rankar du målet? ”Jag måste se det igen. Jag tror att det här var ett av de bästa jag har gjort. Jag hoppas att jag kommer att göra fler och att vi kan fortsätta vinna.

Jones om fysiken och Pogba

Phil Jones pratade om sin egen fysik…

Och om Paul Pogba…

Textversion i matchdagsbloggen.

Zlatan: Jag har fler mål än andra har matcher

Zlatan Ibrahimovic har nu gjort 400 klubblagsmål i karriären. ”Jag försöker göra så många mål som möjligt. Det är många mål. Jag har mål som spelare inte har matcher, jag är nöjd över det.

Zlatans första mål igår var det 25 000:e målet i Premier League. Jag tycker att det rätt mycket är en nonsensgrej (mest för att det är dumheter att enbart räkna mål som har gjort under Premier League-eran) men så är det.

Zlatan blev dock varnad igår. Därmed är han avstängd mot Arsenal.

Det är vad det är,sa Zlatan till MUTV. ”Jag måste bara acceptera det. Jag måste vara professionell. Jag är ledsen att jag är avstängd för nästa match. Jag önskar att jag inte var det, det är en match jag verkligen ville spela i. Men jag måste lita på mina lagkamrater och laget och jag vet att de kan göra det bra även utan mig.

Rooneys hundrade assist

Wayne Rooney gjorde två assists igår. Därmed har han gjort 100 assists i Premier League. Bara Ryan Giggs (162) och Frank Lampard (102) har fler.

Oklart om konsekvensen i räkningen av assists, emellertid.

Bradley: Vi visade inte tillräckligt

Vi har en förstahalvlek där vi pushas så djupt att när vi har bollen ger vi bort den direkt. Igen är du inte farlig. Defensivt i första halvlek, även när vi är nära bollen, gör vi helt enkelt inte tillräckligt. Du kan inte spela så mot ett bra lag,” sa Swanseas manager Bob Bradley på sin presskonferens efter gårdagens match.

I andra halvlek är det lite bättre. Men du finner ingen tröst i att vara lite bättre i andra halvlek, när du ligger under med 3-0. […] De dikterade termerna i första halvlek.

Trio i landslaget

Wayne Rooney, Jesse Lingard och Marcus Rashford var med i den engelska landslagstrupp som Gareth Southgate presenterade igår.

Däremot fanns det ingen plats för Luke Shaw och Chris Smalling. Southgate förklarar att det beror på att de inte är redo.

Födelsedagspojken De Gea

David de Gea fyller år idag. Här är en video med några snygga räddningar.

Födelsedagspojken Ferdinand

Rio Ferdinand fyller år idag. På tiden när han spelade fotboll vann Liverpool inga fotbollsmatcher.

Målet är från 2-0-segern i oktober 2006. Scholes gjorde 1-0 i den matchen. Ferdinand gjorde också segermålet i 1-0-segern i januari samma år.

Rileys mål mot Brentford

Reservlaget förlorade mot Brentford i en träningsmatch i lördags. Joe Riley gjorde ett av Uniteds mål.

Ny ungdomsspelare

Yeboah ska tydligen vara en ny akademispelare i Manchester United. Vi gissar att han inledningsvis kommer att spela med U16.

Guardian: Rooney stannar kontraktet ut

Wayne Rooney kommer att stanna i Manchester United tills hans kontrakt löper ut. Det påstår Guardian.