Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En ny Ronaldo

Landslagsuppehåll innebär en hel del blandade känslor. Å ena sidan innebär det Premier Leagueuppehåll, ett uppbrott från rutinerna och det är ju aldrig bra. Samtidigt innebär det en möjlighet till andrum. Man kan sänka garden lite, kanske till och med ägna helgen åt något annat än just fotboll. Samtidigt ger det möjlighet till reflektion och eftertanke. Vem presterar och vem underpresterar? Varför funkar spelaren i landslaget men inte klubblaget? Många frågor men, som alltid i fotbollen också få svar.

Under detta landslagsuppehåll var det framförallt en ung holländare som fångade min uppmärksamhet. En holländare som inte bara var en ung och lovande fotbollsspelare tillsammans med en rad andra en gång i tiden. 2015 blev han utsedd till Best Young Player of the Year och han har jämförts med Cristiano Ronaldo vad gäller bollskicklighet och teknik. Han spåddes således en lysande framtid redan i unga år och i mångt och mycket levde han också upp till hypen när han som 21 åring gjort 21 mål på en säsong för sitt PSV Eindhoven.

Embed from Getty Images

Memphis Depay är och förblir ändå, åtminstone för en tid framöver, en gåta för mig. När Louis van Gaal 2015 bestämde sig för att värva honom till klubben blev jag, som man blir när en ung och lovande talang värvas in till sin klubb, glad. Kanske han skulle kunna komma och ge klubben den där ungdomliga entusiasmen som man saknat. En kandidat till att ta itu med grovgörat och frälsa klubben med fina finter och starka avslut. Men ännu är jag inte övertygad, om än inte heller helt avfärdad i min förhoppning.

Under det senaste i raden av landslagsuppehåll fick vi se flera positiva insatser från våra Unitedspelare. Framförallt gjorde Memphis två fina mål i Hollands bortamöte mot Luxemburg och det fick mig återigen att undra vad han har att ge. I Manchester United har han inte kommit att bli det självklara inslag som vi den där majdagen 2015 trodde att han skulle komma att bli. Istället har det blivit mycket tid på bänken och för en spelare som Memphis, som en gång såg som det mest spännande material som Eredivise producerat sedan Arjen Robben, så är tiden på bänken en klocka som tickar. Eller?

Embed from Getty Images

Visst, han är ung och han har många år framför sig i rampljuset. Men frågan är om det ljuset någonsin kommer att riktas mot just honom när han spelar i en klubb som United. Han visar, i matcher som den mot Luxemburg att han har vad som krävs. Han är stor, stark, fysisk och teknisk men i klubblaget verkar utvecklingen har gått i stå. Behöver vi inte en spelare som denna i vårt lag? Kanske han inte får plats. Men samtidigt, vad har vi som är bättre? I min mening har en spelare som Memphis Depay i ett lag som Manchester United idag en självklar plats.

Res med oss till Manchester!