Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Ni får inte fråga om Smalling men Shaw och Rooney är redo

José Mourinho höll på fredagen presskonferens inför morgondagens Premier League-match mellan Manchester United och Arsenal. Managern var inte intresserad av att prata om Chris Smalling men han bekräftade att Luke Shaw och Wayne Rooney är tillgängliga för spel.

Vad vill du prata om? ”Ärligt? Låt oss köra.” Här ler Mourinho, något vi inte har sett mycket av den senaste tiden.

Om Rooney: ”Under de senaste dagarna hände ingenting. Han tränade som de andra. Han är redo, han vill spela. Det som hände i landslaget hände i landslaget. Jag kommenterar inte det. Det som händer i landslagen, bra eller dåligt, är landslagens sak. Ibland kommer spelarna tillbaka bättre än de lämnade, ibland kommer de tillbaka skadade eller frustrerade. Den här gången vet vi vad som inte gick bra. Men landslaget är ett annat kapitel och det är nu stängt till mars.

På tal om Rooney så påstår Times att Rooney blev skadad då han ramlade på en plastflaska i omklädningsrummet efter Englands seger mot Skottland.

Om Wenger:[Historiken]är inte viktig. Vi spelar inte mot managers. Det är mitt lag mot andra managers lag. Viss statistik är bättre än annan. En fotbollsmatch är en isolerad händelse.

Om kritiken:Statistiken är inte viktig. Det enda som betyder något för mig är vad du får globalt som ett lag. I Premier League är det imorgon en match mellan de två managers som har bäst statistik, Sir Alex Ferguson är inte kvar längre. Jag tror att vi snackar om sex eller sju ligatitlar i England. Betyder det att vi ska respekteras även när resultaten inte är de bästa? Jag tycker att Wenger har den respekten, jag har den inte. Min senaste titel var för 18 månader sen. Jag tycker inte att jag får den respekten men det påverkar mig inte. Jag vill Premier League för fjärde gången.

Om United:Jag är i klubben jag vill vara. Så enkelt är det. När jag fick sparken i Chelsea hade jag inga problem, jag hade många erbjudanden. Jag pratar inte om dem. Jag kunde ha jobbat direkt, i några av de största klubbarna i Europa. Jag väntade på chansen att jobba i klubben jag vill vara. Jag har blivit mäster i fyra klubbar och jag vill bli mästare i alla klubbar jag jobbar. Jag vill göra det i Manchester United.

Vad betyder en seger imorgon?Matchen gör ingen skillnad. En seger gör ingen skillnad. Jag skrev på ett treårskontrakt.

Om Smalling:Ni får inte fråga om Smalling. För om Smalling har ni era källor, ni litar på era källor och skriver vad de säger. Ni har gjort det i 15 dagar. Nu vill ni att jag ska bekräfta det era källor säger, nej. Så om Smalling kommenterar jag inte. Ni kommenterar och kritiserar, det är okej. Jag säger inte ett ord om Smalling. Ni litar på era källor och nu är jag inte intresserad av att kommentera.

Det blir mycket intressant att se vad som händer med Smalling den närmaste tiden.

Om Shaw:Shaw kan jag kommentera. Han har jobbat bra under den här perioden med en väldigt liten grupp. Han är redo att spela, jag har inga problem med honom. Jag säger inte att han spelar eller att han inte spelar. Han är en ung spelare med potential. Han har saker han behöver förbättra. Han har mitt förtroende. Han kommer att spela under de kommande veckorna.

Skadeläget: Vi fick ingen ytterligare information om skadeläget under presskonferensen. I sin intervju med MUTV säger Mourinho att United har några skador men vi får ingen ytterligare information.

Premier League går vidare med safe standing

I andra nyheter så noterar vi att Premier League höll möte igår, där representanter för de 20 ligaklubbarna deltog. Där beslutades att Premier League nu ska undersöka frågor som rör säkerhet, teknik, supportrar och lagboken. Därefter ska diskussionerna tas upp igen. I ett uttalande noteras att det inte finns något konsensus bland klubbarna.

Fojticek på bänken

Alex Fojticek var med i Slovakiens U17-trupp för två landskamper mot Ungern. Han fick dock ingen speltid. Ungern vann den första matchen med 2-1 medan Slovakien tog den andra med 4-0.

Schmeichels födelsedag

Idag är det Peter Schmeichels födelsedag. Det firar vi med en video på några av hans bästa räddningar.