Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Arsenal

Embed from Getty Images

Manchester United gjorde igår en bra match mot Arsenal och borde ha fått med sig tre poäng. Laget gjorde dock bara ett mål på flera kvalificerade chanser medan Arsenal utnyttjade sin enda, varför matchen slutade 1-1.

Isolerat kan en tycka att försvaret borde ha agerat bättre på det insläppta målet. Men Arsenal begränsas till en enda kvalificerad chans på 90 minuter. Istället är det återigen offensiven som sviker, chanserna som skapas ska resultera i fler än ett mål.

Efter matchen har jag sett och hört flera kommentarer som säger att United hade vunnit om Zlatan hade spelat. Men Zlatan spelade ju i matcherna mot Burnley och Stoke.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Mestadels sysslolös och han gör inte en enda räddning på hela matchen. Alert på ett par lösa bakåtpassningar. Kan inte lastas för målet men jag kan känna att det är en boll som han tar då och då.

Antonio Valencia: 7,5

Dominerar högerkanten och är i mitt tycke Uniteds bästa spelare igår. Kanske är han Uniteds bästa spelare sett över hela säsongen också (med Bailly, saknar honom, som främsta utmanare). Defensivt är det inte klockrent alla gånger offensiven väger upp för det.

Phil Jones: 7

Gör en riktigt bra match i första halvlek. Har sedan mindre att bry sig om i andra halvlek. Förlorar nickduellen före 1-1 men han är ensam mot två, så han kan egentligen inte lastas för det.

Marcos Rojo: 7

Återigen en överraskande bra match. Vinner väldigt många bollar. Minus för att hans undanrensningar hade en otäck förmåga att alltid gå till en motståndare.

Matteo Darmian: 6

Utbytt 64. Varnad. Sköter defensiven fint men bidrar för lite i offensiven. Minus för en farlig satsning som borde ha resulterat i en andra varning. Det är inte okej att göra så. Å andra sidan var varningen han fick horribel men även felaktiga varningar räknas och har du en varning måste du anpassa dig. I det stora hela är det fortfarande för ofta som han väljer att ge bort en frispark som försvarstaktik.

Ander Herrera: 7

1 assist. Med Carrick på planen får Herrera större frihet och det gör honom till en bättre spelare i mitt tycke. Imponerar i sitt presspel. Plus också för den briljanta framspelningen till Mata.

Michael Carrick: 7

Kontrollerar matchen i det tysta, vilket ger Pogba och Herrera chansen att i första hand tänka offensivt.

Paul Pogba: 7

Ligger bakom 1-0-målet med en öppnande passning till Herrera. Gör riktigt bra grejer ibland. Men han slarvar också ibland. Borde kanske ha gjort mer för att hjälpa Rashford mot Oxlade-Chamberlain.

Juan Mata: 7,5

Utbytt 85. 1 mål. Varnad. Mata är återigen Uniteds bästa offensiva spelare. Kan tycka att det kan vara läge att testa ett diamantformat mittfält med Mata som spets för att göra honom ännu mer delaktig i spelet. Urbota löjligt att han blir varnad.

Marcus Rashford: 5,5

Fick chansen som toppforward. Tog den inte. Men laget får en annan dimension med Rashford som spets och för mig är han en bättre spelare i den positionen. Även om de ultimat var resultatlösa igår så ställde löpningarna in bakom backlinjen till problem för Arsenal. Känner att jag vill se Rashford tillsammans med Zlatan på topp. Givetvis stort minus för 1-1 att han så enkelt låter Oxlade-Chamberlain. Men det egentliga problemet är snarare hans position i det läget. Han är bortkastad som extra ytterback. 

Anthony Martial: 5

Utbytt 63. Är i en djup formsvacka och var helt isolerad från spelet i första halvlek. Spelar upp sig i andra halvlek. Martial är långt ifrån fjolårsformen, vilket ger laget problem. Meningen är ju att Martial istället ska ställa till problem för motståndarna Det är oroväckande att den unga trion Martial, Shaw och Rashford alla tycks bli sämre ju längre säsongen lider.

Wayne Rooney: n/a

Inbytt 63. Varnad. United går från att vara lite bättre till att vara fullständigt överlägsna när Rooney kommer in. Följer därmed upp den fina insatsen mot Swansea och möjligen är han på väg att hitta formen. Minus för varningen han snackar till sig. Det var dessutom hans fjärde varning för säsong, efter nästa väntar avstängning. 

Daley Blind: n/a

Inbytt 64. Kan inte påstå att jag i någon stor utsträckning lägger märke till Blind igår. Någon ifrågasatte hans position före målet men hans uppgift där är ju att hålla koll på Walcott.

Morgan Schneiderlin: n/a

Inbytt 85. Schneiderlin var på planen i tio minuter (tillägg inkluderat). Det var Arsenals tio bästa minuter i matchen. Det är förstås orättvist att ge Schneiderlin skulden för det men det är väldigt sällan han gör någonting för att motivera speltid.