Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt kontrakt till Carrick; Rooney för långsam; Jones om skadorna

José Mourinho hintar om att Michael Carrick kommer att få ett nytt kontrakt med Manchester United.

Det är väldigt ledsamt att veta att tiden går för oss alla. Michael är en sådan fantastisk spelare och det är synd, för jag har alltid älskat honom,” sa Mourinho efter 1-1-matchen mot Arsenal.

Men istället för att vara hans manager när han var 25 är jag hans manager när han är 35.

Vi har en bra förståelse. Vi vet när han kan spela. Vi vet när han är redo och när han behöver vila. Jag har fortfarande Michael Carrick och antagligen för en säsong till.

Rooney för långsam

Mourinho valde att börja med Wayne Rooney på bänken mot Arsenal. Efteråt förklarade Mourinho att han ville ha snabbare spelare.

Jag tänkte att vi skulle ha bollen. Arsenal är ett lag som låter motståndaren spela. Jag trodde att vi skulle ha ytor och att bollen skulle komma ganska enkelt till anfallsspelarna.

Jag trodde att de som Juan Mata, Anthony Martial och Marcus Rashford var snabbare än Wayne, bättre på att utmana motståndarna en mot en i den sista linjen. Jag trodde att det var det bästa alternativet.

Pogba har en fri position

Mourinho berömde också Uniteds mittfält och Paul Pogba framför allt.

Mittfältet spelar väldigt bra. Pogba, Carrick och Herrera spelar väldigt bra. […]

Pogba anpassar sig mycket bättre i relationer, med intensiteten i tävlingen och han har mycket större självförtroende. Givetvis spelar han med några riktlinjer kring sin position men samtidigt med frihet att ta över offensiva områden där han tror att han kan vara viktig.

Han är bekväm på planen. Det är det bästa sättet att säga det på.

Statistiken berättar också att Pogba har ett stort offensivt bidrag, med flest passningar på offensiv tredjedel av alla mittfältarna i de fem största ligorna.

Samtliga citat ovan via Mirror.

Jones: Fantastiskt för mig personligen

Det var fantastiskt för mig personligen. Jag njöt verkligen av det. Det har varit en svår period för mig, så det var skönt att gör två matcher i rad mot Swansea och Arsenal. Det är skönt att vara tillbaka i gruppen igen,sa Phil Jones till Manutd.com efter Arsenalmatchen.

Det var förfärligt [att inte spela] men som en fotbollsspelare kan du inte tycka synd om dig själv och gömma dig i ett hål och aldrig lämna ditt hem.

Nu vill han spela så många matcher som möjligt. Han medger att han kanske väntade lite extra med att göra sin comeback, för att säkerställa att skadorna verkligen var läkta.

Jag är redo att spela men jag tror att jag också måste se efter mig själv och tänka rätt. Om jag känner något så är jag ärlig men jag är redo, jag är fit och redo att spela.

14 år sedan Butt debuterade

Idag är det 14 år sedan Nicky Butt gjorde sin Manchester United-debut. I efterhand vet vi att det var den första matchen av 387. Idag är Butt Manchester Uniteds akademichef.