Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Liverpool – Man Utd 3-3

Callum Gribbin slog till med ett hattrick för U18 i en mycket händelserik drabbning mot Liverpool som slutade 3-3.

Callum Gribbin gav United ledningen efter 13 minuter. Indy Boonen stod för ett fint förarbete i boxen innan han själv avlossade ett avslut som Liverpoolmålvakten räddade men Gribbin var först på returen och stötte in ledningsmålet.

Liverpool kvitterade på ett skott utifrån efter att United slarvat och tappat boll i uppspelsfasen.
Hemmalaget tog också ledningen genom McAuley kort därefter.

Liverpool passade sedan på att missa en straff efter att Jake Kenyon fällt en Liverpoolspelare i straffområdet. Istället kunde United kvittera, återigen var det Boonen och Gribbin som låg bakom det. Boonen drev framåt i en omställning och släppte helt perfekt till Gribbin som sköt stolpe in.

Liverpool fick sedan ytterligare en straff och även denna gången var det Jake Kenyon som var syndabock för United och han blev också utvisad i samma sekvens. Men Moutha-Sebtaoui stod för ännu en straffräddning och denna var av hög klass när han slängde sig till vänster och räddade högt uppe.

https://twitter.com/IliasMoutha/status/800070171985641477

Det var inte slut på straffkalaset men den här gången var det United som skulle tilldelas en straffspark. Angel Gomes rann igenom och blev fälld av målvakten, solklar straff. Gribbin stegade fram och gjorde inget misstag när han satte 3-3 och gjorde därmed hattrick mot Liverpool.

Uniteds U18-lag fortsätter att visa klassen framåt och det var starkt att komma tillbaka med en man mindre på planen. Callum Gribbin har kommit tillbaka från sin skada på ett fantastiskt sätt och ser ut att vara en klass för bra för U18 just nu. Han bör helt klart få fler chanser i reservlaget, även om han främst inte är någon striker vilket är det reserverna eftersöker mest.

Liverpool – Manchester United 3-3 (2-2)

Uniteds mål: Gribbin (13, 38, 88 str)
United: Moutah-Sebtaoui; Tanner, Kenyon, Warren, O’Connor; Whelan, Boonen, Buffonge (Hamilton 45’), Gomes; Burkart (Chong 52’), Gribbin


Källa: www.manutd.com