Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Feyenoord

19:06

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds ödesmatch mot Feyenoord i Europa League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United 4
Feyenoord 0

Matchinformation

Turnering: Uefa Europa League, gruppspel, 5:6
Tid: Torsdagen den 24 november 2016, 21.05
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik:
Domare: Manuel Gräfe [Tyskland]
• assisterande: Henschel, Kleve
• målområde: Hartmann, Stegemann
• fjärde: Gittelmann

Matchhändelser

35Wayne Rooney
Assist: Ibrahimovic
1-0
69Juan Mata
Assist: Rooney
2-0
75Brad Jones (självmål)
Assist: Ibrahimovic
3-0
90+1Jesse Lingard
Assist: Valencia
4-0

Manchester United

Romero
Valencia, Jones, Blind, Shaw
Mata, Carrick, Pogba
Mkhitaryan, Ibrahimovic, Rooney
Rashford för Mata (70)
Memphis för Rooney (82)
Lingard för Mkhitaryan (83)
Avbytare: De Gea, Rojo, Herrera, Fellaini
Manager: José Mourinho

Feyenoord

Jones
Karsdorp, Dammers, Van der Heijden, Nelom
Tapia, Kuyt, Vilhena
Toornstra, Jorgensen, Elia
Berghuis för Kuyt (61)
Kramer för Jorgensen (73)
Basacikoglu för Toornnstra (78)
Avbytare: Hansson, Woudenberg, Nieuwkoop, Vejinovic
Manager: Giovanni van Bronckhorst
Mikael Österdahl | 23:38 Mourinho: Mkhitaryan blev bättre och bättre

José Mourinho pratade med MUTV och BT Sport efter matchen.

Jag tycker att det var en liknande insats som i andra hemmamatcher. Den här gången gjorde vi mål.

Jag är nöjd. Idag var en prestation och ett resultat. Prestationer utan resultat är inte bra men ger dig en framtid. Resultat utan prestationer är bara en bra stund. Idag hade vi båda. Vi behövde fyra poäng, nu behöver vi en.

Om Rooney:Folk som han behöver inte svara något mer. Han behöver bara avsluta sin karriär och göra sitt bästa. Det viktigaste är att vi nu behöver en poäng för att gå vidare. Men när historia skrivs är det vackert och kul för Wayne.

Om Mkhitaryan:Mottagandet [när han blev utbytt] förtjänade han för han spelade väldigt bra. Bättre och bättre och bättre, tills han blev trött. Han fick lämna med en väldigt bra prestation. Han får fortsätta anpassa sig och behöver replikera den här insatsen i Premier League, som är en annan turnering.

Svårt att ta ut laget nästa gång?Bra dilemma. Problemet är när du har svårt att välja. När jag hade Jones och Rojo och Smalling och Bailly skadade var det ett stort problem. Nu är det ett bra problem.

Match om tre dagar:Det är inte bra. Men vi måste glömma den andra matchen och fokusera på den första.

Och med det stänger vi den här matchdagsbloggen.

Mikael Österdahl | 23:14 Video: Rooney och Mkhitaryan om segern

Och så en videoversion av intervjun som Rooney och Mkhitaryan gjorde efter matchen.

Mikael Österdahl | 23:08 Rooney och Mkhitaryan om segern

Wayne Rooney och Henrikh Mkhitaryan var nöjda när de pratade med BT Sport efter Uniteds seger.

Wayne Rooney: 

Det var en bra seger, 4-0. Vi är nöjda att vi gjorde fyra mål. Det andra målet dödade matchen. Man vet inte vad som kan hända när du bara leder med ett mål.

Var det skönt att göra mål? ”Det är en bra känsla att göra mål och att göra mål för den här klubben. Jag är säker på att det kommer mer.

Bra svar efter det som har skrivits… ”Allt som skapas av såna som dig själv, när du ställer frågor nu. Jag var inte ens på bröllopet. Det är skamligt att du frågar om det nu.

Henrikh Mkhitaryan: 

Kul att spela? ”Givetvis. Det var en glädje att spela. Jag försöker göra mitt bästa. Det var en bra seger.

Hur har det varit? ”Det har varit svårt att se laget från sidan. Men du måste jobba hårt.

Får du mer speltid nu? ”Jag hoppas det, vi får se.

Mikael Österdahl | 23:03 United – Feyenoord 4-0

Manchester United vann med 4-0 mot Feyenoord efter en mycket kompetent insats. Därmed behöver United en poäng mot Zorya för att avancera till nästa omgång i Europa League. Rooney, Mata, självmål och Lingard gjorde Uniteds mål.

Wayne Rooney gav United ledningen efter 35 minuter, framspelad av Zlatan Ibrahimovic. Det var Rooneys 248:e mål för United, han är nu bara ett bakom Sir Bobby Charlton. Med målet gick Rooney också upp som Uniteds bästa målskytt i Europa någonsin.

Matchen dödades efter 69 minuter, då Rooney spelade fram Juan Mata till öppet mål. Sex minuter senare stötte Feyenoords målvakt in bollen i eget mål efter ett inspel av Zlatan. På tilläggstid satte Jesse Lingard 4-0 med ett mycket snyggt fotbollsmål.

Överlag en mycket bra match av United. Mkhitaryan och Rooney förtjänar mest beröm.

Mikael Österdahl | 20:56 Mourinho inför kvällens match

Det är en turnering som många klubbar inte bryr sig om. Jag kan inte säga att satsar allt på turneringen, det har vi visat. Men vi vill vinna och vi vill gå vidare. Vi behöver fyra poäng och behöver inte bry oss om andra lag. Det är inte enkelt men vi behöver fyra poäng,” säger José Mourinho till BT Sport inför kvällens match.

Lossnar det för Mkhitaryan? ”Jag hoppas det. Han jobbar hårt. Det har varit svårt för honom att anpassa sig till intensiteten.

Mourinho säger att United har Carrick för balansen och sedan fem offensiva spelare.

På uppvärmningen kör United med Rooney till vänster, Mkhitaryan till höger och Mata centralt.

Mikael Österdahl | 20:03 Feyenoords startelva

Feyenoord dröjde lite med sin startelva men nu är den här. Mest anmärkningsvärt är att Elia startar.

En till titt på Uniteds elva.

Mikael Österdahl | 19:56 Så, 4-2-3-1?

Något överraskande gör Michael Carrick sin andra match på bara fem dagar. Ska han orka? Klart han gör. Frågan är bara varför han inte orkade mer än en match varannat sekel under säsongsinledningen.

Carrick och Pogba spelar förstås på mitten. Formationen defensivt är också självklar. Däremot är det mer osäkert hur den offensiva kvartetten formeras. Det skulle kunna vara så att Mata lirar på mittfältet tillsammans med Pogba och Carrick.

Men det troliga är väl en 4-2-3-1-variant. Då är frågan vilka två av Mkhitaryan, Mata och Rooney som spelar på kanterna.

Ingen Fosu-Mensah och ingen Martial på bänken.

Däremot är Fellaini tillbaka i truppen efter skada.

Mikael Österdahl | 19:52 Mkhitaryan startar, Romero i mål

Henrikh Mkhitaryan får idag chansen i Manchester Uniteds startelva. En annan som får chansen att Sergio Romero, som petar David de Gea i mål. Shaw och Blind går in istället för Rojo och Darmian i backlinjen.

Anthony Martial är inte med i Uniteds trupp.

Mikael Österdahl | 19:33 10 000 holländska huliganer

10 000 tyska bögar,” skulle komma till Sverige ifall landet gick med i EU. Det konstaterades i radioprogrammet Hassan då det begav sig. Hur det blev med den saken förtäljer inte historien. Men idag anländer tusentals holländska* huliganer** till Manchester. Majoriteten saknar biljett.

Många holländare skaffade medlemskap i United och köpte biljetter på den vägen. Inte okej, tyckte United klubben har förkastat en massa biljettköp. Men några holländare förväntas ha tagit sig förbi kontrollerna.

Då det spelades match i Holland var det många Feyenoordsupportrar som tog sig förbi kontrollerna. Den gången skulle arenan vara halvtom då Feyenoords huliganer betedde sig illa förra säsongen. Den halvtomma arenan var dock nära nog fullsatt. Trots detta fick United en begränsad mängd biljetter till matchen, vilket ju är rent för jävligt.

Idag är också en dag då det kommer ett nytt fanzine.

* Rotterdam ligger i Zuid-Holland i Nederländerna. Feyenoord kommer från Rotterdam. Det är således korrekt att kalla Feyenoords supportrar för holländare. (Ibland använder vi uttrycket holländare trots att vi vet att det är fel. Men vem orkar skriva eller säga nederländare, liksom.)

** Majoriteten av holländarna som kommer på besök är förmodligen inte huliganer. Men narrativet blir bättre om vi kallar dem huliganer. Allihop.

Mikael Österdahl | 19:21 Spekulation om startelvan

Dagens rykten indikerar att Henrikh Mkhitaryan spelar från start. Tror på det först när jag verkligen ser honom sparka boll i matchen. Det händer ju faktiskt att startelvor ändras även efter att de har blivit officiella.

En annan som förväntas starta är Wayne Rooney.

Det skulle då kunna innebära ett tremannaanfall med Rooney, Mkhitaryan och Zlatan.

Manchester Evening News har som vanligt gömt sig i buskarna utanför Lowry Hotel och upptäckte 16 a-lagsspelare som checkade in för dagens match.

Målvakter: De Gea, Romero
Försvarare: Valencia, Darmian, Jones, Rojo
Mittfältare: Herrera, Carrick, Fellaini, Mata, Lingard, Mkhitaryan, Memphis
Anfallare: Rooney, Ibrahimovic, Rashford

Två till ska med och tidningen tror på Pogba och Blind. Det betyder i så fall att Martial är petad. Och Timothy Fosu-Mensah syns förstås inte till. Mourinho är tydligen av uppfattningen att det bästa för Fosu-Mensah är att träna och aldrig någonsin spela matcher.

Mikael Österdahl | 19:12 Enkla förutsättningar

Förutsättningarna ikväll är enkla. Manchester United behöver fyra poäng på de två avslutande matcherna för att gå vidare från gruppen. Det spelar ingen roll i vilken ordning poängen kommer.

Den andra matchen i gruppen har redan spelats. Fenerbahce tog en väntat hemmaseger mot Zorya, i en match som tog slut för några minuter sen.

Då Fenerbahce vann ikväll innebär det att United inte kan säkra avancemang idag. Fenerbahces seger betyder också att United är utslagna ifall laget misslyckas med att vinna idag.

Oavgjort idag betyder att United är piskade att vinna borta mot Zorya.

Seger idag kan räcka till avancemang, men då krävs att Fenerbahce tar poäng borta mot Feyenoord.