U18: Man Utd – Derby 4-0

Uniteds U18-lag gick upp i serieledning efter komfortabla 4-0 mot Derby. Gomes öppnade målskyttet på straff innan Chong, Bohui och Buffonge fyllde på med tre mål.

United tog sannerligen tag i taktpinnen från minut ett och efter bara åtta minuter hade Bohui blivit fälld i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Angel Gomes tog hand om straffen och satte det tidiga ledningsmålet för United.

United var aktiva och slog inte av på takten. Gomes fick fler chanser men det dröjde till den 30:e minuten innan Tahith Chong utökade Uniteds ledning till 2-0 med ett precist skott efter förarbete från Jake Kenyon. Samme Kenyon, som var väldigt aktiv på sin vänsterkant, spelade också fram till Bohui som kunde sätta 3-0 med pannan.

I den andra halvleken slog United av på takten rejält. Matchen var förstås redan avgjord men DJ Buffonge såg till att United fick med sig ett fjärde mål.

I och med segern tog United tillfälligt över serieledningen från Manchester city. United har dock tre matcher fler spelade och är endast två poäng före. Intressant dock att lagen möts nästa helg, en riktig värdemätare för detta spännande, offensiva United som fortsätter att ösa in mål.

Manchester United – Derby 4-0 (3-0)

Uniteds mål: Gomes (9 str), Chong (29), Bohui (36), Buffonge (53)
United: Moutha-Sebtaoui (Johnstone M. 57); Tanner, Warren, O’Connor, Kenyon (Ercolani 54); Chong, McIntosh-Buffonge, Whelan, Boonen (Barlow 74); Gomes, Bohui