Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: Hull i semifinalen

Det går undan med lottningarna i ligacupen. Manchester United hann knappt skjuta sitt fjärde mål på West Ham innan det stod klart att United kommer att möta Hull City i semifinalen. United inleder hemma.

I den andra semifinalen spelar Southampton mot Liverpool.

Det första mötet spelas 11/12 januari och returen är två veckor senare. Vanligen blir det en tisdagsmatch och en onsdagsmatch. I ligacupen gäller att bortamål räknas dubbelt först efter förlängningen.

I slutet januari kommer vi att vara duktigt trötta på Hull. Förutom de båda ligacupmötena ska klubbarna också mötas i ligan onsdagen den 1 februari. Så finns ju också möjligheten att det blir en match i FA-cupen mellan klubbarna. Omgång 3, som ska spelas helgen 7/8 januari, lottas på måndag.

United har bara spelat mot Hull i ligacupen vid ett tillfälle. Det var i omgång 2 hösten 1987. Då gällde dubbelmöte och United bäddade för avancemang med en 5-0-seger hemma. Vi får hoppas på något liknande nu! I returen vann United för säkerhets skull med 1-0.

Klubbarna har mötts i FA-cupen två gånger. United vann på bortaplan i kvartsfinalen 1949 medan Hull segrade på Old Trafford i omgång 3 1952.

Lottningen i sin helhet

Har ni läst ordentligt så vet ni redan vad som gäller.

  • Manchester United – Hull City
  • Southampton – Liverpool

Vinnarna möts i final på Wembley den 26 februari.