Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Höjdpunkter, reaktion (Mourinho, Zlatan, Carrick, Mkhitaryan) från gårdagen; Southgate för England

Manchester United stod för en formidabel insats igår och besegrade West Ham med 4-1 i ligacupens kvartsfinal. Snabb, intensiv och dominant kontringsfotboll kombinerades med fyra snygga mål. Vill ni se höjdpunkterna igen? Klart att ni vill!

Mourinho: Ett vackert lag

Jag har aldrig haft ett lag med så mycket bollinnehav,” säger José Mourinho till MUTV. ”Jag har aldrig haft ett lag med så mycket kreativitet, jag har aldrig haft ett lag som skapar så många chanser. Men jag har heller aldrig haft ett lag med så många oavgjorda matcher.

Jag vill att det här vackra laget ska vinna fler matcher och för att göra det måste de göra mål, som de gjorde idag.

Mourinho envisas med att kalla United för Man U, vilket inte uppskattas. Det är ett uttryck som många Unitedsupportrar inte gillar.

Zlatan: Det ger oss självförtroende

Det blir totalt annorlunda när det gör det första målet och när du gör det så snabbt också,” sa Zlatan Ibrahimovic till MUTV efter gårdagens match.

När du leder med ett mål får du större ytor, det är enklare. Jag är glad för laget, det här ger oss självförtroende. Låt oss också fortsätta det här i ligan.

Carrick: Svårt att spela någon annanstans

Michael Carrick säger enligt BBC att han är avslappnad gällande sin framtid.

Det är många saker som ska beslutas men det skulle vara väldigt svårt att spela någon annanstans.

Mkhitaryan: Vi gjorde ett bra jobb

Jag är uppspelt över [lagets] prestation, jag är uppspelt över min prestation,” sa Henrikh Mkhitaryan till MUTV efter gårdagens match.

Vi har gjort ett bra jobb idag, vi gjorde vårt bästa för att vinna. Matchen i söndags var inte den bästa för oss. Idag fungerade det.

Ibland efter matchen känner du dig trött, men det är en väldigt bra trötthet, att du har gjort allt på planen. Du är nöjd med arbetet du har gjort. Idag är en dag då alla är trötta men nöjda.

Återstår att se om Mkhitaryan gjorde tillräckligt för att också få starta i Premier League.

Gårdagens svenska kommentator hade mycket svårt att uttala Mkhitaryans namn. Vi påminner om att han själv höll uttalsskola då han skrev på för United.

Uttalsguide från Mkhitaryan

Schweinsteiger tillbaka i spel

Så fick Bastian Schweinsteiger göra comeback efter några månader i frysboxen.

Bastian fick ett otroligt mottagande,” sa Michael Carrick efter matchen enligt Manchester Evening News. ”Det var fantastiskt för honom. Bara att se honom tillbaka i spel. Han gjorde nästan mål också, så det hade varit trevligt. Det var kul att se honom tillbaka.

Hur har omklädningsrummet reagerat på Schweinsteigers frånvaro?

Du förstår att alla olika situationer uppstår i fotboll. Då går vidare. Beslut fattas av folk. Det är upp och ner under vägen. Du måste bara gå vidare. Det är det enda sättet du kan göra det på.

Bastian har tränat bra, han har tränat hårt. Han fick den här matchen mot West Ham, vilket är fantastiskt. Vem vet vad som händer i framtiden.

Positiv ickeuppdatering från Shaw

Luke Shaw klev ut skadad efter den första halvleken igår. Hur det är med vänsterbacken har såvitt jag vet inte bekräftats. Idag postade han positivt på sociala medier, men utan att nämna något om skadan. Möjligen får vi besked när Mourinho håller presskonferens på fredag.

Bilics presskonferens

Mourinho gjorde ingen presskonferens efter gårdagens match. Det gjorde dock West Hams manager Slaven Bilic. Vill ni veta vad han tyckte får ni besked i videon nedan.

Trio i omgångens lag

Zlatan Ibrahimovic, Anthony Martial och Henrikh Mkhitaryan tar alla plats i omgångens lag i ligacupen. United har därmed flest representanter i laget. Ändå saknas Wayne Rooney, som enligt undertecknad var bättre än åtminstone två av de uttagna lagkamraterna.

Southgate officiellt förbundskapten, ger Rooney kaptensrollen

Rooney, som är avstängd på söndag, kan ändå trösta sig med att Gareth Southgate idag bekräftade att Unitedspelaren fortsätter som landslagskapten.

Igår meddelade FA att Southgate är klar som förbundskapten till och med sommaren 2020.