Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Klart: Ligacupsemifinalerna på tisdagen och torsdagen

Manchester United tog sig till semifinal i ligacupen via en övertygande 4-1-seger mot West Ham i kvartsfinalen. I semifinalen väntar Hull, som gick vidare efter straffseger mot Newcastle. Tid och datum för matcherna – det är dubbelmöten i semifinalen – är nu klara.

Sedan tidigare vet vi att United inleder på hemmaplan. Den matchen kommer att spelas tisdagen den 10 januari med avspark 21.00.

Returen i Hull går överraskande på en torsdag, den 26 januari. Den gången med avspark 20..45.

Förloraren får chans till revansch sex dagar senare. Den onsdagen den 1 februari möts lagen nämligen på Old Trafford i Premier League.

Anledningen till att det blir torsdagsmatch torde vara att både Hull och Southampton spelar Premier League-match på söndagen innan. Därmed kunde ingen av semifinalerna spelas tisdagen den 24 januari.

En följdeffekt av detta blir att United med allra största sannolikhet får en söndagsmatch i FA-cupens fjärde omgång, förutsatt att United tar sig dit förstås. FA-cupen inleds för Uniteds del som vanligt med omgång 3 i januari. 

FA-cupens tredje omgång kommer att lottas på måndag kväll, klockan 20.10. Manchester United kommer att vara boll 25 i lottningen. Totalt är det 64 lag som kommer att spela omgång 3.

Spelschemat i sin helhet »