Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Schweinsteiger kan bli kvar

José Mourinho höll på fredagen presskonferens inför söndagens Premier Leauge-match borta mot Everton.

Skadeläget: Mourinho fick inga frågor om skadeläget på presskonferensen men till MUTV säger han att Luke Shaw, Eric Bailly och Chris Smalling är ute. I övrigt är alla i bra skick men Wayne Rooney är borta på grund av avstängning.

Skadan [på Luke] är synd. Vi är i en process att utveckla honom som en spelare. Han har mycket att lära och fantastisk potential att utvecklas, så vi försöker ge honom 90 minuter. Inte flera matcher i rad, men 90 minuter mot Feyenoord, sedan en vecka senare 90 minuter mot West Ham, men han fick den här lilla skadan.

I truppen är vi i en väldigt bra situation med skador. De två mittbackarna och Luke är vad vi har. Alla gör det väldigt bra för att hålla det uppe i en sådan svår säsong med så många matcher. Förhoppningsvis går vi vidare i cuperna och får fler matcher att spela under andra delen av säsongen.

Lossnar målskyttet nu?Jag förväntar mig alltid. Framför allt då vi spelar så bra. Ibland när du inte spelar så bra hoppas du bara att något positivt ska ske. Men så är inte fallet nu, vi spelar så bra. Vi gör [mål] i cuperna. Fyra mot Feyenoord, fyra mot Fenerbahce, fyra mot West Ham. I ligan är det [med några undantag] ett eller noll.

Har ni ändrat träningen?Inte på avsluten, för det är något vi alltid gör. Det är en del av träningarna och metoderna. Det vi gjorde före West Ham och för att vara ärlig inte bara före cupen utan även inför ligan var att spela mot det systemet och försöka hitta något att utnyttja. Det [3-4-3] är ett system med många kvaliteter, som alla system, som vårt system. Men alla system har också vissa problem. I Premier League var vi en mot en mot målvakten, jag minns Ibra, Lingard och Rashford. I den andra matchen lyckades vi göra mål,

Om Martial:Han jobbar, han jobbar hårdare än förut för att vara ärlig. När du gör mål tror jag att det hjälper. För en offensiv spelare kan spela väldigt bra, men om du inte gör mål saknas glädjen.

Om Schweinsteiger:Alla var glada. Jag var glad, alla var glada. När han inte tränade med laget gjorde han det på ett professionellt sätt. När han började träna hade han lite problem, för det är inte enkelt. Han har tränat bra i en månad och vi tänkte att det var en möjlighet för honom att spela.

Han är en till som kan hjälpa oss. Under säsongen har du skador och avstängningar. I den senaste matchen var Pogba och Fellaini avstängda. Han var redo. Det var vid 3-1 men behövdes han tidigare var han redo. Framtiden är att han är en spelare i truppen. Han jobbar för att försöka få fler chanser.

Kan han vara kvar efter januari?Givetvis kan han det. När du har ett kontrakt med klubben är du den som bestämmer. Okej, i somras försökte vi få något hända för Bastian. Han valde att stanna även i svåra omständigheter. Han har jobbat för det och förtjänar den lilla glädjen av att spela. I januari är han igen den som bestämmer och förmodligen med en bättre känsla än förut. För nu jobbar han med laget. Han förstår vår dynamik, vår filosofi. Du kan se glädjen han visade häromdagen. Det är någon som är så glad, så stolt över sin insats. Han är bestämd, jag gillar det.

Om Everton:Everton är Everton. Jag spelade mot Martínez Everton, Moyes Everton. Kanske glömmer jag någon. Everton är Everton, Goodison Park är Goodison Park. Alltid svårt, alltid vackert. Bra publik, bra arena, historisk arena för mitt land, Eusébio gjorde fyra mål där i VM. Jag har haft så många bra matcher där, vinster och förluster. Som Man United spelar och som Everton alltid spelar blir det säkert en bra match

Koeman: Det var kul att jobba med Zlatan

Evertons manager Ronald Koeman höll också presskonferens på fredagen. Hans viktigaste besked var att Muhamed Besic är den enda skadade spelaren inför söndagens match. Besic förväntas vara borta till februari. James McCarthy är tillgänglig, men Koeman ville inte diskutera McCarthys framtid.

Om Mourinho:Han är en av de bästa. En vinnande manager. Det var trevligt att jobba med honom i Barcelona.

Om Zlatan:Det var kul. Redan vid 19 års ålder såg du en fantastisk spelare. Han är en av de bästa spelarna. Det är den sista delen av hans karriär men han är fortfarande motiverad och gör mål. […] Han är den typen av fotbollsspelare du gillar att ha i ditt lag. Det var kul att jobba med honom.

Koeman var tränare för Ajax när Zlatan var där.

Aggressivitet: Koeman är besviken på Evertons bristande aggressivitet. ”Kanske är det typen av spelare vi har. Men vi försöker ändra på det.

Om United:De behöver inte spela på en hög nivå för de har individer med kvalitet. Det är en stor match för United på grund av kampen om titeln. Vi pratar inte om titelkampen.

Om julgranen: Den kanske viktigaste från för Ronald Koeman just nu är ändå hans julgran. Evertonmanagern kritiserades för att det var för mycket rött i hans julgran, vilket inte uppskattades i den blå delen av Liverpool. Koeman ber om ursäkt men vägrar ta ansvar för fadäsen och skyller istället på sin fru.

Koemans citat från Liverpool Echo.

Reservmatch flyttad

Reservlagets bortamatch mot Liverpool har flyttats från söndagen den 15 januari till måndagen den 16 januari med avspark 20.00. Matchen kommer att spelas på Anfield.

Länktips (1): Forlan om Chapecoense

För National skriver Diego Forlan om att sörja före detta lagkamrater som gick bort i flygolyckan i Colombia.

Diego Forlan: Mourning former teammates and the Chapecoense footballers who died in crash [National]

Även David de Gea berördes av olyckan närmare än de flesta. Både De Gea och Forlan har spelat tillsammans med Cléber Santana.

Länktips (2): Mkhitaryans historia

Veckans kanske mest intressanta Unitedläsning bjuder annars Henrikh Mkhitaryan på över på Players’ Tribune.

http://www.theplayerstribune.com/henrikh-mkhitaryan-manchester-united-zidane-kaka-and-hamlet/