Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Finns inget mer du kan göra; Valencia månadens spelare; plus Bailly, Zlatan

José Mourinho var inte på bästa humör på presskonferensen efter gårdagens match.

Varför bytte du in Fellaini?Vad menar du med det?

Vad var beslutet bakom?Jag trodde att du visste mer om fotboll än du gör. För svaret är givet. Everton är inte längre ett passningslag. De är ett lag som spelar direkt, allting är direkt. När ett lag förlorar och spelar direkt intensifieras den direkta fotbollen. Och när du har en spelare på två meter på bänken spelar du spelaren framför den defensiva linjen för att hjälpa laget att vinna matchen.

Det är ännu en oavgjord match…Det är ännu en match med en väldigt bra prestation. På en väldigt svår plats att spela på, på en väldigt emotionell arena mot ett lag fullt med bra spelare. En bra solid prestation igen.

Vi spelar väldigt bra hemma och är superdominanta, vi spelar väldigt bra borta, kontrollerar matcher. Och presterar väldigt bra med några fantastiska individuella prestationer, som Jones och Rojo som ett exempel. Och får inte resultaten vi förtjänar.

Hur kan du vända på detta?När du spelar dåligt kan du försöka spela bra. Spelar du dåligt och får dåliga resultat måste du försöka spela bra för att få bättre resultat. När du spelar bra finns det inget mer du kan göra. Spelar du bra försöker du fortsätta spela bra, det är vad vi har gjort under lång, lång tid, spelar bättre än motståndaren, får oavgjorda matcher men förtjänar segrar, motståndarna lämnar superglada över en poäng som de inte förtjänar. Och vi lämnar med känslan att vi förtjänar mer, som vi inte fick.

Så vi kan inte göra något annat. Vi återvänder till arbetet och har en ny match på torsdag. Då kan vi förhoppningsvis spela så bra som vi har gjort.

Är det oroande att ni inte vinner matcher?Du har frågor som… Du måste fatta ett beslut. När mina lag spelar pragmatisk fotboll och vinner matcher och titlar så säger du att det inte är rätt och trevligt. När mina lag, som nu, spelar väldigt, väldigt bra, det är en enorm skillnad mot de två eller tre senaste åren, nu säger du att det som spelar roll är att få resultat oavsett vad. För tillfället i Premier League har vi lag som försvarar med elva spelare, sparkar bollar, anfaller i kontringar, det är fenomenalt, vackert. Så du måste fatta ett beslut. Vi måste fatta ett beslut. Vi måste göra fler mål. Och Herrera istället för att träffa stolpen, 2-0, hej då, det är över.

Så där har vi det: United kan inte göra något mer för att vinna matcher och den som ifrågasätter att Fellaini byttes in förstår inte fotboll.

Inledningen på presskonferensen saknas i videon.

Evertons manager Ronald Koeman snackade också på en presskonferens efter matchen.

Mourinho: Bra att Bailly är tillbaka

En otvivelaktigt positiv sak med gårdagens match var att Eric Bailly var tillbaka i Uniteds matchtrupp efter en dryg månads skadefrånvaro.

Vi behöver det,” säger Mourinho till MUTV. ”Det är omöjligt för samma spelare att spela varje match och för tillfället måste vi göra det på grund av avsaknaden av tillgängliga alternativ.

Jag misstänker att Daley Blind och Timothy Fosu-Mensah inte uppskattar denna kommentar.

Så att ha Eric tillbaka är bra nyheter, även om det bara är för några veckor för vi vet att han åker till Africa Cup of Nations väldigt snart. Men åtminstone under den hårda julperioden har vi ett alternativ till. Det är viktigt.

Parlamentsledamot vill utreda Mourinho

Den brittiska parlamentsledamoten Meg Hillier vill att skatteverket ska utreda José Mourinho. Anledningen är anklagelser om att många miljoner pund ska ha flyttats utomlands för att undvika att betala skatt.

Även Cristiano Ronaldo är indragen i härvan, som baseras på en läcka med över 18 miljoner dokument.

Läs mer på Guardian.

Zlatan: Han hade somnat om det var medvetet

Enligt Press Association (via Guardian) riskerar Zlatan Ibrahimovic en avstängning efter incidenten med Séamus Coleman i gårdagens match. Det påstås att Michael Oliver inte såg incidenten och därmed kan FA granska händelsen, där Zlatans fot träffade Coleman i huvudet.

Det hela förefaller vara en olyckshändelse men vem vet hur FA resonerar.

Zlatan förnekar att det var medvetet: ”Det var en fysisk match. De spelade hårt. Jag hörde en av kommentatorerna säga att jag medvetet sparkade någon i huvudet men det var en 50/50-duell och han drog ner mig.

Lita på mig, om jag vill sparka någon i huvudet vet jag hur jag ska sparka någon i huvudet för att få honom att somna. Det är det enda jag har att säga.

Positivare var förstås målet han gjorde, men Zlatan hade föredragit en seger: ”Jag fick en fantastisk boll från Martial och jag såg målvakten komma ut, så jag försökte tajma det rätt. Jag gjorde mål idag men det gav oss bara en poäng. Jag skulle föredra att vinna utan att göra mål. Det är mitt sätt att tänka på.

Makela i aktion för Bury

Unitedjunioren Faustin Makela får begränsat med speltid i United. I helgen representerade han istället Bury i en match mot Oldham.

Omständigheterna är oklara men det troliga är väl att det rör sig om ett ungdomslån. Oavsett är ett rimligt antagande att Makela inte har någon framtid i United.

Är The Trafford borta?

Puben The Trafford, på Chester Road, har länge varit populär bland Unitedsupportrar inför klubbens hemmamatcher (läs om puben i vår pubguide). De senaste matcherna har puben emellertid varit stängd och ingen vet varför.

Manchester Evening News har undersökt det hela utan att få klarhet i vad som sker.

Tomtelöp

Igår arrangerade Manchester United Foundation sin årliga Santa Run.

Valencia månadens Unitedspelare

Antonio Valencia har utsetts till månadens Manchester United-spelare i november. Inte mer än han förtjänar, kan jag tycka.

Dagens mål

Premier League kör med Goal of the Day på Twitter. Idag är det Ryan Giggs som framhålls. Giggs gjorde ett av sina absolut bästa mål då United spelade 1-1 borta mot Tottenham i september 1992.

Målet blir ännu bättre med den riktiga kommentatorn!