Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan slipper avstängning; ledningen ser framsteg under Mourinho; Bognar, Madley, Pawson dömer

Manchester United får ingen avstängning i efterhand efter söndagens match mot Everton. Det hade spekuleras i att Zlatan Ibrahimovic kunde bli avstängd för incidenten med Séamus Coleman men så blir det alltså inte. I sin rapport skrev domaren Michael Oliver att han hanterade situationen under matchen, därmed har FA ingen möjlighet att göra något.

Detsamma gäller Marcos Rojo, som ju blev varnad för sin vansinnestackling.

Beskedet om detta följdes omedelbart av anklagelser från Manchester city-supportrar om att FA minsann alltid gynnar Manchester United.

Samtidigt anklagar Unitedsupportrar FA för att alltid gynna Manchester city.

https://twitter.com/RoyKeane__/status/805073664072974341

Telegraph: Ledningen gillar Mourinhos spelstil

Dåliga resultat följs numer nästan oundvikligen av rapporter om att Uniteds ledning är nöjda med hur managern arbetar. Så var det på David Moyes tid. Så var det på Louis van Gaals tid. Och så är det nu under José Mourinho. Den här gången är det Telegraph som skriver att Uniteds hierarki är uppmuntrade av lagets förbättrade spelstil.

Uniteds ledning ska vara av åsikten att det bara är en tidsfråga innan resultaten kommer att reflektera prestationen. Den tråkiga och riskminimerande fotbollen under Van Gaal ska ha varit en av anledningarna till att han fick sparken.

Mourinho ska också få sympati från ledningen då det anses att han behöver omprogrammera spelarna efter Van Gaal.

Klubben har uppmuntrats av vad de ser vad gäller prestationer,” säger en källa. ”Det finns förtroende för att resultaten ska förbättras då prestationsnivån fortsätter att förbättras.

Mourinho i United We Stand

På tal om Mourinho så kommer en intervju med honom i det kommande numret av United We Stand.

Guardian: Fonte får lämna i januari, Nilsson Lindelöf ett alternativ

José Fonte kopplas fortfarande samman med en flytt till Manchester United. Nu rapporterar Guardian att Southampton har gått med på att sälja mittbacken i januari ifall de får ett lämpligt bud. Mittbacken har vägrat skriva på ett nytt kontrakt och ska vara tillgänglig för endast fem miljoner pund.

United uppges också ha visat intresse för Benficas svenska mittback Victor Nilsson Lindelöf. Svensken ska dock kosta mer än 40 miljoner pund.

Att José Mourinho önskar sig en ny mittback känns som ett rimligt antagande.

FA om sexuellt utnyttjande av barn

En stor skandal rullar just nu inom den engelska fotbollen, då det har uppdagats att många unga fotbollsspelare har utnyttjats sexuellt. FA har idag publicerat ett pressmeddelande.

Bognar dömer på torsdag

Tamás Bognar från Ungern kommer att döma Uniteds bortamatch mot Zorya Luhansk på torsdag. Bognar får sällskap av landsmännen Zsolt Varga, Balázs Buzás (assisterande domare), Peter Solymosi, Ádám Farkas (extra assisterande domare) och Theodoros Georgiou (fjärdedomare).

Varken United eller Zorya har stött på Bognar tidigare. Han är förhållandevis omeriterad och har bara gjort fem Europa League-matcher tidigare.

Madley dömer på söndag

Bobby Madley har fått i uppdrag att döma Uniteds hemmamatch mot Tottenham på söndag. Kirkup och Perry går på linjen med Jones som fjärdedomare.

Madley har bara gjort tre United-matcher tidigare. Den här säsongen har han dömt Uniteds 1-1-match mot Stoke. Förra säsongen dömde han 2-1-segern mot Watford på bortaplan och 3-0-segern mot Shrewsbury i FA-cupen.

Madley har gjort sex matcher med Tottenham (1-4-1). Den här säsongen har han dömt deras 1-1-matcher hemma mot Liverpool och Leicester.

Pawson dömer på onsdag

Premier League har även utsett domarna för omgång 16. Craig Pawson dömer Uniteds bortamatch mot Crystal Palace på onsdag. Long och Holmes blir assisterande domare och Attwell är fjärdedomaren som ska akta sig för sparkade vattenflaskor.

Pawson har gjort åtta Unitedmatcher (6-2-0). Senast vi såg honom var i Community Shield mot Leicester. I år har han också dömt 1-0-segern borta mot Norwich och 3-2-segern mot Arsenal.

Crystal Palace har haft Pawson 13 gånger (7-2-4). Senast dömde han deras 4-1-seger mot Stoke i september. I augusti dömde han deras förlust hemma mot West Brom.

På denna dagen…

…1992 debuterade Eric Cantona för Manchester United. Han blev Kung.