Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skador; intervju med Mourinho; Valencia månadens spelare; inför FA Youth Cup; U23 förlorade

Allt färre spelare befinner sig på vår skadelista (allt färre befinner sig även i frysboxen) men i morgondagens match kommer varken Chris Smalling eller Luke Shaw medverka. Enligt Manchester Evening News och José Mourinho kommer Smalling först vara tillbaks någon gång mellan jul och nyår. Det ryktas även att Juan Mata har en mindre muskelskada och att han är osäker inför morgondagens match.

För er som är fortsatt intresserade av att höra mer från Mourinho (klart ni är) så har han genomfört en mer djupgående intervju med Sky Sports där han bland annat förklarar hur han ser på Manchester Uniteds säsong såhär långt.

Antonio Valencia – månadens spelare

Vår ecuadorianske högerback blev prisad till månadens Manchester United-spelare i november. Valencia har stått för flertalet imponerade insatser sedan comebacken från sin brutna hand. I flertalet matcher har han ägt högerkanten på egen hand och vi hoppas givetvis han kan fortsätta på det sättet.

Valencia vilades i torsdagens match mot Zorya och bör ha pigga ben till morgondagens match. Passande nog har manutd.com gjort en intervju med honom som ni kan läsa här.

Inför U18

Inför U18:s match i FA Youth Cup mot Southampton på måndag har Jesse Lingard, Paul Pogba och Sam Johnstone diskuterat sina minnen från tiden då de, mycket framgångsrikt, spelade samma turnering.

U23 förlorade mot Chelsea

Under fredagskvällen spelade U23-laget mot Chelsea i den sista Premier League 2-omgången innan nyår. United förlorade dessvärre matchen med 3-1 efter mål av försvarsgiganten Axel Tuanzebe. Det hjälpte alltså inte att Kieran O’Hara bemödade sig med att rädda en straff vid 1-1. Chelsea vann enligt rapporter rättvist och vårt U23-lag saknar uppenbarligen en anfallare av klass. Mer om matchen kan ni läsa på manutd.com.