Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Crystal Palace – United 1-2

Embed from Getty Images

Frustrationen fick på nytt flöda fritt under stora delar av matchen. Det var det där krampaktiga Manchester United igen. Rörelsen var alldeles för dålig och bolltempot för lågt. Det behövdes sväras lite på domaren innan Zlatan Ibrahimovic klev in och bestämde sig för att avgöra matchen.

Målen

Matchen slutade 1-2 till Uniteds favör, men oj vad det satt hårt inne. Christian Benteke och Wilfried Zaha oroade lite smått under inledningen av första halvlek men ju längre matchen led desto mer föll de ur matchen. För Uniteds del tog det lång tid innan det börjades skapa chanser. Wayne Rooney blev serverad en fin framspelning av Paul Pogba men avslutet blev bara halvdant och Wayne Hennessy kunde tippa bollen till hörna.

Tillslut kom 0-1-målet och det med sekunder kvar att spela av första halvlek. En fint slagen frispark av Juan Mata sökte sig mot Zlatan, en fin nedbröstning senare kunde Pogba stöta in bollen i mål alldeles fri ett par meter från mållinjen. Dels är frisparken bra riktad. Den ska skickas in på Zlatan. Att sedan Zlatan bröstar ner bollen till Pogba som han gör. Ja, det är starkt gjort!

Kvitteringsmålet kom i andra halvlek, närmare bestämt efter 66 minuters spel. Och det kändes så typiskt Manchester United att tappa initiativet medan motståndarna utnyttjar svackan. Försvarsspelet blev helt misstajmat där Phil Jones stötte medan Paul Pogba fick ta djup. Jones satte en sned och halvdan press medan Pogba hamnade helt vilse nere i backlinjen. Detta utnyttjade James McArthur på ett förträffligt sätt.

Embed from Getty Images

Sen kom så Uniteds avgörande. Mycket frustration ledde fram till detta mål. Efter att ha haft ett par bra målchanser och ett mål som dömts bort så tappade United sitt tryck med knappa kvarten kvar. Det såg stressat ut och det blev mest långbollar på chans. Då började Zlatan ta de där avgörande djupledslöpningarna, eller rättare sagt medspelarna började hitta hans djupledslöpningar. Och det skulle visa sig gynnsamt.

För med bara några minuter kvar av ordinarie speltid skakade sig Paul Pogba loss från Yohan Cabaye och fick det fria spelrum han älskar. I rättvänd position och med en smart löpande Zlatan framför sig friställde Pogba svensken med en magisk passning. Zlatan kom förvisso ur vinkel men dunkade ändå in bollen intill bortre stolpen. Magisk sekvens!

Försvaret

Det skedde lite simpla misstag i Uniteds bakre led under matchen. Eric Bailly låg nästan mer än han stod upp, många smällar och skadekänningar. Inget illa om Bailly men det blir en kraftig försvagning offensivt att vara utan Antonio Valencia. Som vi saknade hans offensiv längs högerkanten. När Matteo Darmian senare kom in blev offensiven än tamare ute till höger.

Embed from Getty Images

Sen har vi den där förbenade Marcos Rojo som ingen människa blir klok på. Spelmässigt gjorde han en helt okej insats. Offensivt var han ett stort hot på fasta situationer. Men varför ska dåren utsätta laget för att spela med en man mindre för jämnan? På nytt fick vi bevittna en huvudlös tvåfotstackling från argentinaren. Denna gång träffade det tack och lov inte Zaha. Sluta upp med det där genast! Nu har du mirakulöst nog klarat dig från att bli utvisad i två av de tre senaste Premier League-matcherna.

Avsaknaden av offensiva löpningar

Nu var vi tillbaks från ruta ett igen. Spelet såg sådär trubbigt och segt ut. Det fanns inga löpningar runt spelaren med boll, utan samtliga offensiva spelare ville vara den där spelaren som har bollen vid fötterna. Zlatan vill det, Rooney vill det, Mata vill det och Pogba vill det. Ni förstår nog. Det blir inte mycket till hot då. Tillslut insåg Zlatan faktum och det visade sig tillslut bli avgörande.

Embed from Getty Images

Problemet löstes inte av att slänga in Jesse Lingard och Marcus Rashford heller, trots att dessa spelare är mer benägna att ta djupledslöpningar. De är helt enkelt inte i form. Tänk att vi är i sånt behov av Henrikh Mkhitaryan. Vilket inflytande han haft på spelet den senaste tiden!

Märkliga domslut på nytt

Stundtals vet man inte om man ska skratta eller gråta. Uniteds 1-0-mål borde väl egentligen inte godkänts. Tycker absolut inte det ska blåsas för hands på Zlatan som flera ”experter” tyckte. Han gör ingen handrörelse utan bollen letar sig dit via bröstet. Däremot är det väl offside på Pogba?

Rött på Rojo har redan nämnts.

Embed from Getty Images

Solklar hands på Joe Ledley i Palace straffområde efter en United-hörna och United-spelarna blev fullständigt skogstokiga på domare Craig Pawson. I sekvensen senare gjorde United dessutom mål men det vinkades av för offside. Denna gång var offsideavvinkningen helt felaktig, i alla fall enligt det tv-vinklar vi fick ta del av.