Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Zlatan hyllas, Rojo är ren; Bailly snart tillbaka; plus Cantona, Ferdinand, Berbatov

Vår bästa period var efter 1-1. Det är svårt. I första halvlek kontrollerade vi, vi hade inga problem. Men det var bara kontroll. I andra halvlek efter målet var det inte kontroll, vi gick för det,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens match.

Vi gick för det med kvalitet, aggressivitet, risk, passion. Jag tycker att spelarna förtjänar det målet.

Om lagets karaktär:Det är vad vi måste göra. Även om det skulle ha slutat 1-1 skulle jag ha haft samma känslor för spelarna.” Mourinho säger att flera av spelarna var väldigt trötta. United kom från en tuff match mot Tottenham och hade 24 timmars mindre vila än Palace. Dessutom hade ju United varit i Ukraina inför matchen mot Tottenham. Anledningen till att Zlatan Ibrahimovic flyttade ner som mittfältare efter segermålet var att Herrera var så trött. ”Spelarna förtjänar den här sena glädjen.

Behöver du snacka med Rojo om hans tacklingar? ”Han spelar fenomenalt, en ren spelare. Aggressiv, i sin natur, argentinsk, emotionell. Men väldigt ren. Och jag kommenterade inte David Luiz på Fellaini, jag kommenterade inte Rose på Mkhitaryan, jag kommer inte att kommentera den här.

Om Zlatans inflytande:Michael Owen håller inte med. Men bortsett från det kan Michael Owen ha sin åsikt. Han var en fenomenal spelare. Min åsikt är exakt din. Kanske inte den bästa värvningen, det är svårt att säga det. Jag kände till karaktären. I den här åldern är det karaktären, personligheten, det är passionen som spelar. Kvaliteten är där. Jag visste att han kunde göra det han gör här. Massor av passion.

England är inte det bästa stället att vara på semester. När en rik kille med en otrolig karriär vill ha semester kommer han inte till England. Du kommer till England om du vill vara i den bästa ligan i världen, om du vill utmana dig själv och visa vad du kan göra. Hans beslut att komma hit baserades på det. Så jag är väldigt glad. Det är inte bara om mål, hans mål, hans ledarskap, hans motivation, jag är väldigt nöjd med den stora killen.

Har ni momentum nu? ”Det är två stora segrar för två segrar betyder sex oavgjorda. Realiteten är att jag glömmer mina oavgjorda och fokuserar på våra prestationer. En lång tid med väldigt bra prestationer. Så jag tycker att spelarna förtjänar den här glädjen.

Pardew: Det är domarens fel, jag vill inte skylla på domaren

Crystal Palaces manager Alan Pardew inledde sin presskonferens med att skylla på domaren för att senare säga att han inte ville prata om domaren.

Givetvis måste jag titta på mitt lag och säga att vi var hängivna idag. Vi gjorde det svårt för Man United. Offensivt kunde vi ha gjort det bättre i första halvlek i vissa situationer. Vi förtjänade att komma in med 0-0 [efter första halvlek]. Beslutet var ett tufft beslut för oss. Ett par dåliga beslut i den halvleken gick emot oss.

I andra halvlek hade vi en bra period. I slutändan förlorade vi mot två av deras bästa spelare. Jag känner för mina spelare.

Om Rojos tackling:Från sidlinjen såg det dåligt ut. Tittar jag tillbaka på det hoppar han in med två fötter. De har sagt till oss på möten att det är rött kort. Jag vill inte hänga fast vid det. I stora perioder av matchen var Man United bra och vi stod emot.

Mer om domsluten:Jag tyckte att det första målet verkligen var något linjedomaren borde ha sett. Jag tyckte att det var offside även där jag stod. Så det var ett beslut.

Mer om Rojos tackling:Jag har redan behandlat det. Jag vill inte fortsätta med det.

ESPN: Bailly räknar med snabb comeback

Eric Bailly räknar med en snabb comeback efter skadan mot Crystal Palace. Det ska källor nära spelaren ha sagt till ESPN. Bailly kanske inte är klar till matchen mot West Brom på lördag men förväntas vara tillgänglig under jul och nyår.

Mittbacken kommer sedan att resa till Gabon för afrikanska mästerskapen i början på 2017.

Red Army hyllas

Flera Unitedprofiler passade på att hylla Red Army, Manchester Uniteds supportrar, efter gårdagens match.

Det var fantastiska och de är fantastiska varje dag,” säger José Mourinho.

Fansen, de är fantastiska. Det är det minsta problemet vi har. Vi är bortskämda. Vi har en fantastisk publik, fantastiska fans. De backar oss alltid, stöttar oss alltid, i svåra stunder och i bra stunder,” säger Zlatan Ibrahimovic.

De resande fansen, mitt i veckan, att komma ner hit precis före jul är otroligt. Att bli hemskickad med ett sent segermål gör det värt det besväret. Vi har mycket att tacka dem för,” säger Michael Carrick.

Citat från Manutd.com.

Zlatan slipper avstängning

Zlatan Ibrahimovic var igår inblandad i en duell med Yohan Cabaye som domaren missade. Vissa tyckte att Zlatan borde bli avstängd i efterhand men så blir det inte.

Då domaren missade situationen kunde FA:s regelkommission granska den. Tre före detta domare måste vara överens om att det borde ha varit rött kort för att ärendet ska tas vidare. Men på möte idag tyckte minst en av panelmedlemmarna att Zlatan inte förtjänade rött kort och därmed är ärendet avslutat.

Läs mer på ESPN.

Macheda klar för Novara Calcio

Kulthjälten Federico Macheda har varit klubblös sedan i somras. Nu har han emellertid skrivit på för Novara Calcio i italienska Serie B.

Berbatov tillbaka i United

En spelare som fortfarande är klubblös är Dimitar Berbatov. Nu rapporterar bulgariska Sportal att Berbatov är tillbaka i Manchester United. Det förefaller vara så att han gå på praktik hos José Mourinho för en framtida tränarkarriär. Men jag har också läst rapporter som säger att han ska träna med United för att vara redo om han får kontrakt med en klubb i januari.

Ferdinand donerar mångmiljonbelopp

Dagens applåd riktar vi till Rio Ferdinand. Tillsammans med restaurangen Rosso, där Ferdinand är delägare, donerar han leksaker för 500 000 pund till behövande barn i Manchester.

United vann juniormatch

Uniteds juniorlag (framför allt U16- och U17-spelare) spelade igår en träningsmatch mot Everton i Altrincham. Det blev en 3-1-seger efter mål av Indy Boonen, Dylan Levitt och D’Mani Bughail-Mellor.

Eric the Seagull