Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Crystal Palace – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United tog ytterligare tre poäng i en tuff bortamatch på Selhurst Park. Resultatet satt långt inne men spikades tillslut till 2-1 efter mål av Pogba och Zlatan.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea: 7

Fick en lugn inledning på matchen men fick sen visa varför han är en målvakt i världsklass. Han fick släppa en boll förbi sig, fanns inte mycket för honom att göra, men hans räddning vid McArthurs första försök håller riktigt hög klass.

Blind: 6

Låg högt upp i banan och gjorde det bra. Han tog löpningar och gjorde sig spelbar och kunde agera spelfördelare ute på vänsterkanten.

Rojo: 6

Kan ta det relativt lugnt i mitten av försvarslinjen under första halvlek. Trotts detta hamnar han i rampljuset då han orsakar både en och två frisparkar till Crystal Palace fördel. Frisparkar som känns onödiga och han är huvudlös i vissa ingripanden men han är samtidigt stark man mot man.

Jones: 6

Spelar enkelt och är stabil. Han syns inte alltid mest men han arbetar på hårt och gör det han ska, vilket är att plocka bort det mesta som kommer hans väg.

Bailly: 7

Startade ute på högerkanten (!) och matchades hårt mot Zaha men gör som alltid ett bra jobb. Han får även visa sina offensiva skickligheter när han trollar med Crystal Palace försvar. Blev dock utbytt efter ett antal hårda smällar och befarat skadeåterfall.

Herrera: 5,5

Är lika ettrig som alltid och pressar motståndarna hårt så fort de har bollen. Han åstadkommer dock lite med sitt springande och känns för dagen inte särskilt het. 

Carrick: 6

Är den stabila kuggen och spelfördelaren på mittfältet som vi vill att han ska vara. Samtidigt ser vi också att Carrick är en fotbollsspelare som i år är 35 år fyllda. Han blir lätt omsprungen vid ett par tillfällen och känns lite trött i vissa situationer. 

Rooney: 4,5

Får chans efter chans att näta men lyckas inte få in bollen. Det märks att han saknar självförtroendet som måste till för att kaptenen ska prestera på topp. Det var tydligt att inte heller han var nöjd med sin prestation, eller med domaren, efter att han blivit utbytt.

Pogba: 6

Känns lite klumpig i inledningen och får inte spelet att flyta. Men han fortsätter att jobba på och blir tillslut mannen i matchen då han både gör ett mål och spelare fram till det andra.

Mata: 5

Hamnar i bakgrunden i denna match. Kändes inte riktig som att självförtroendet var på topp och vi ser inte mycket av honom.

Ibrahimovich: 6,5

Håller sig högt upp i banan och hotar motståndarna men gör ingen succématch. Men hans fina samarbete med Pogba ger utdelning. Det blir tillslut både mål och assist för dem båda och under slutet av matchen tar Zlatan ett stort defensivt ansvar.

Darmian: 6

Inbytt 52. Gör ett bra inhopp där han visar ett starkt defensivt spel. Han levererar även riktigt fina passningar, framförallt en till Rooney som borde resulterat i mål.

Lingard: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att bedömas.

Rashford: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att bedömas.