Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens inför West Brom: Smalling tillgänglig, Bailly troligen tillbaka i jul

José Mourinho levererade goda skadenyheter då han pratade med media inför morgondagens bortamatch mot West Bromwich Albion. Chris Smalling är redo för spel medan Eric Bailly kan vara spelklar redan på annandagen.

Annars handlade det mycket om Zlatan Ibrahimovic och om brittiska managers. Däremot handlade det inte alls om morgondagens match. 

Skadeläget:Smalling är tillbaka imorgon. Luke Shaw och Mkhitaryan är fortfarande ute. Bailly är inte så illa som vi trodde. Han är ute. Jag vet inte [hur länge Bailly är ute]. Ingen operation. Med rörelsen på planen tänkte vi menisken, men nej. Vi får se hur det utvecklar sig. Förhoppningsvis är han tillbaka för de två sista hemmamatcherna [i år].

Har ni en möjlighet nu?Vi har inte nått halva racet. Det är bara den 31 december. Jag skulle säga första halvan av racet är det omöjligt att vara topp 4. En sak är att vara 15 poäng ifrån topp 4, en annan är att vara fem poäng efter. Det vi måste göra nu är att ge oss en chans inför andra halvan. Om vi spelar som vi har gjort har vi goda möjligheter att göra det.

Om Pulis och brittiska managers:Jag tycker [att engelsk fotboll bortser från brittiska tränare] det. Det finns olika profiler. Om du är manager för stora lag som vi gjorde – Real Madrid, Inter, Barcelona – om du är manager för de lagen så är de givetvis omöjliga för Pulis, Pardew, Hughes, Moyes, alla dem. Och Tony vann troféer överallt. Att inte åka ur med Stoke är en trofé. Han har många troféer. Med troféer menar jag att uppnå sina mål. Att inte åka ur är en trofé. Så för mig, ja, engelska managers ses inte på som de ska.

Mer brittiska managers:Misstolka inte mig, jag pratar inte om Zola i ett specifikt fall. Jag repeterar detsamma. Jag tycker att de gör ett bra jobb, de når sina mål. Men de stora chanserna kommer inte av någon anledning. LMA är en fantastisk organisation, respekterad i landet. Frågorna borde ställas till dem.

Har de erfarna managerna fördel under julperioden? ”Nej, jag tycker inte det. Chelsea slogs ut tidigt i ligacupen, har inte Europacuper och många matcher i Europa. De spelar en match varje vecka, det är perfekt för dem och Liverpool. De är i en bra fas utan uppbyggnad av matcher. Och Pep är van med vinteruppehåll men är väldigt intelligent. Han har alldeles säkert tänkt på det. Jag tror inte alls att det kommer att vara ett problem för honom.

Har vinsterna ändrat stämningen i truppen?Det förändrar inte mentaliteten, bara glädjen. Det var härligt att se spelarna trötta men glada. Jag var alltid positiv mot dem, även efter dåliga resultat. Det var svårt att komma till omklädningsrummet efter till exempel Arsenal och lyfta spelarna och motivera dem för nästa match. Efter Crystal Palace är det enkelt. Resultat ger glädje. Sättet vi spelar på och arbetar på ger oss stabiliteten att vi vet att vi går i rätt riktning. Men givetvis behöver vi resultat. De två senaste resultaten betyder sex poäng, det var viktigt.

Är det omöjligt att vila Zlatan? ”Ja, det är det. Imorgon är det sista kampen, sedan är de en vecka utan fotboll. Den veckan behöver mina spelare, framför allt en spelare som honom. I vissa andra positioner kan du gömma dig. Som anfallare är det omöjligt. Imorgon spelar han igen, sedan en vecka att vila.

Har du överraskats av Zlatan?Jag är inte överraskad alls. Jag visste även fysiskt att han kunde klara det. Han kan inte spela 60 matcher, han måste vila ibland. I vissa matcher i Europa League var han på bänken. Nu och då hittar jag ett sätt att ge honom vila. Han är vår enda target striker. Vi behöver honom.

Om Zlatan och unga:Han är ett fantastiskt exempel för att vara ärlig. Han är alltid professionell. Han är fantastisk i sitt familjeliv och håller det så privat som möjligt. Han är ett fantastiskt exempel på alla sätt. När du har han och Carrick kan inte de unga grabbarna ha bättre spelare att se på.

Har försvarsspelet i Premier League förändrats? ”Det beror på. Jag tycker att du har olika sätt att försvara på. Det finns lag med olika potential. Du kan inte förvänta dig att många lag ska åka och spela mot topplagen utan att försvara sig väldigt bra. Jag pratar bara om lagen som inte är i toppen. Tittar du på Chelsea som vann för två år sedan baserades det på fantastsikt försvar. Förra året baserades Leicesters vinst på bra försvar och fantastiska kontringar. Nu baseras ledarnas… Du inser att försvarsspel är viktigt.

Om transfers:Nej, jag är tyst och lugn. Som jag har sagt: jag vill behålla mina spelare. Men jag känner inte att jag har rätten att stoppa spelare. Om förhållandena är rätt för klubben och det sker i januari måste vi reagera. Vi får se vad som händer. Om jag väntar mig någon den 1 januari eller om vi jagar någon, nej?

Historiskt intresse för Saint-Étienne

I andra nyheter noterar vi att Saint-Étienne har slutat sälja biljetter inför matchen mot Manchester United den 22 februari. Klubben noterar på sin hemsida att intresset för matchen har varit historiskt stort.

Only come to see United.

United stöttar sexuellt utnyttjad

I den pågående rapporteringen om sexuellt utnyttjade unga brittiska fotbollsspelare noterar vi idag att Manchester United har erbjudit stöd till Matt Monaghan.