Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Spelet ger oss titlar förr eller senare; spelarna gav bort tröjor; julfest i London

I första halvlek hade vi Rooney som träffade stolpen och vi hade i minut 46 Jesse Lingard i målvaktens ansikte. Så vi spelade tillräckligt bra för att komma till halvtid med det mest bekväma resultatet,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens match.

Men det var inte möjligt. I andra halvlek startade vi med samma kontroll. Även en svår motståndare, som de är, jag tror att de kände att det var en svår match. Jag är så nöjd med hur vi kontrollerade matchen.

Förväntade du dig detta av Zlatan?Ja, jag förväntade mig det. Jag visste anledningen till att han kom. Han kom för att njuta av sin fotboll och spela i den bästa ligan i världen. Han gör det otroligt bra men även i perioden där han inte gjorde mål var han viktig för oss. Han är viktig för oss i fler aspekter än målskyttet. Men i de senaste två matcherna gör han tre mål och vi tar sex poäng på två bortamatcher.

Önskar du att formen hade kommit tidigare?Vår ambition är att vinna nästa match. Sättet vi spelar, oberoende av resultaten, är sättet vi vill spela på. Det är sättet som kommer att ta oss till titlar förr eller senare. I vissa klubbar är vinster, oberoende av sättet du spelar på, tillräckligt. I vissa andra klubbar är det inte tillräckligt. Att vinna och spela kvalitetsfotboll är svårare. Det tar mer tid. Och vi gör det.

Tony Pulis snackade också på en presskonferens efter matchen:

Spelarna gav bort sina tröjor

Efter matchen igår gick spelarna till bortaklacken och gav bort sina tröjor. Detta var Mourinhos initiativ.

Jag sa till [spelarna] att göra det,” sa Mourinho på presskonferensen. ”Det är jultid. En tröja för en fan som kommer direkt från matchen med svett betyder mycket. För [spelarna] är det bara en tröja till. Antagligen skulle de komma till omklädningsrummet och ge den till materialaren eller till någon kompis eller byta med någon vän i West Bromwich Albion. Jag tror att det betyder mycket för fansen. Det är synd att inte alla kan få en. Men för de som får en tror jag att det är en fantastisk känsla.

Föga överraskande var det Paul Pogba som ansträngde sig mest för att hitta rätt ägare för sin tröja.

Julfest i London

Manchester United har idag sin årliga julfest. Det är året i London. Förhoppningsvis har de valt en plats utan insyn för allmänheten. Och förhoppningsvis blir Rooney riktigt full!

Dagens mål: Ronaldo mot Portsmouth

Premier League har idag valt Cristiano Ronaldos frispark mot Portsmouth som dagens mål. Det kan mycket väl vara den bästa frisparken någonsin!