Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan som fint vin; Neville anklagar FA; internationella juniorer; fadderklubbar

Zlatan Ibrahimovics ålder har varit på tapeten sedan han skrev på för Manchester United. Idag finns inga tecken på att hans ålder är ett problem och Zlatan själv ser en lång framtid inom fotbollen.

Jag anpassar mig, jag är glad, jag känner mig bra,” sa Zlatan till media efter segern mot West Brom i lördags enligt Uniteds hemsida.

Även om jag är 35 är jag 20 i mitt sinne. Jag tror att jag också kan spela vid 50! Men ju äldre jag blir desto bättre blir jag, som vin. Gillar ni vin? Det är det perfekta exemplet.

Han tycker inte att livet och fotbollen i England innehåller några stora överraskningar.

Det enda som har överraskat mig är att spelat är fram och tillbaka. Det kontrolleras inte av ett lag utan det är fram och tillbaka, fram och tillbaka. Rytmen är hög, vilket jag visste och jag var förberedd, men för den här matchen måste jag förbereda min kropp för det. Jag har spelat i olika ligor i olika länder och du måste anpassa kroppen för det, sättet det spelas på.

Han var nöjd efter segern i lördags: “Ja, det var en bra match. Vi tog de tre poängen men det var en svår match. Det var fysiskt men i slutändan vann vi och vi är nöjda med det. Varje match är svår, inte bara här, men vi var förberedda på det. Vi visste om det och vi jobbar hår men vi fick de tre poängen, så det var bra.

Neville: FA svek Rooney

Gary Neville var i söndags gäst i Sky Sports program Sunday Supplement. Där behandlades bland annat historien med Wayne Rooney på fyllan på landslagsuppdrag.

Mitt problem med det var hur det hanterades av FA och av laget,” sa Neville enligt Telegraph.

Jag skulle vilja tänka att när vi var där, idén att Wayne var – jag vet inte om han pressades eller guidades att be om ursäkt – för mig skulle det ha varit ett kollektivt ansvar.

Sättet det hanterades på var en besvikelse för mig. För FA att säga att det skulle göras en undersökning, det finns ingen undersökning, det kan inte finnas, för de fick ledigt för att gå ut, de fick tid att ha en ledig kväll.

Internationella planer för juniorerna

I höstas skickade Manchester United, som vanligt, ett juniorlag till Slovakien. I början på januari åker juniorerna till Tyskland för en inomhusturnering. Juniorlagstränaren Kieran McKenna har planer på fler internationella äventyr för juniorerna.

Tottenham tog sina unga spelare på många turnéer. De gjorde det fantastiskt med sitt internationella turnéprogram,” säger McKenna till Manchester Evening News. Att han ger Tottenham som exempel är naturligt då McKenna hämtades till United från just Tottenham.

Vi reste sex eller sju gånger per år med ungdomslaget till olika delar av världen. […] Något som resan till Slovakien tar spelarna ur deras normala träningsrutin och deras omgivning. […] Det internationella programmet kan addera värde till unga spelare. Det är något som vi kommer att försöka dra nytta av här i United under de kommande åren.

United söker fadderklubbar

United letar fadderklubbar i Belgien, Frankrike och Holland, det påstår Duncan Castles på Daily Record. Anledningen ska vara att ge Uniteds unga spelare bättre möjligheter till professionellt spel.

Idag går många unga spelare på lån till diverse klubbar runt om i, framför allt, England. Ibland blir det bra men ibland väldigt dåligt. Som för Cameron Borthwick-Jackson som nästan inte får någon speltid i Wolves. I en fadderklubb skulle United ha större möjligheter att kräva att spelarna får speltid och en fadderklubb skulle också kunna styras att spela fotboll på rätt sätt.

Den här dagen…

…1992 sköt Eric Cantona sitt första mål för Manchester United.