Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter United – Sunderland 3-1 (161226)

United tog i eftermiddag fjärde raka segern i PL genom att besegra Sunderland med 3-1 på Old Trafford. Zlatan och Pogba var huvudregissörer i föreställningen. Den förra gjorde två assist och ett mål och Pogba var matchens bäste spelare. Därmed fick Moyes notera ännu en förlust för bottenlaget Sunderland.

Embed from Getty Images

Domare Atkinson

Nej, det var ingen vidare eftermiddag för domare Martin Atkinson. Det är frapperande hur standarden, generellt och oavsett lag, tycks ha sjunkit de senaste säsongerna. Självklart har domaren ett oerhört otacksamt uppdrag och det är väldigt lätt att kritisera. I dag går det emellertid inte att påstå att Atkinson gör en godkänd insats. I den 19 minuten fick Blind gult kort efter att ha orsakat en frispark. I minut 45 orsakade en Sunderland-spelare frispark till United i ett snarlikt läge, men denna gång valde Atkinson att inte ge gult kort. Det är precis som att hela domarteamet sover och inte kan vara jämna i sina bedömningar. I tillägg skulle United haft åtminstone en straff för situationerna med Mata (minut 21) och Zlatan (minut 41). I den förra situationen tittar Koné inte mycket på bollen utan väljer att Rugby-tackla Mata. På en dag när United hade fått mindre utdelning från sitt fina spela hade straffsituationerna kunnat vara kostsamma.

Embed from Getty Images

Pogba

Fransmannen startade, liksom United i stort, matchen ganska trögt. Det tog cirka 20 minuter innan Carrick, Herrera och Pogba hade funnit sina positioner fullt ut. Efter denna tidpunkt levererade Pogba en MoM-föreställning. Löpvilja, otaliga skottförsök och ett allmänt driv kännetecknade insatsen. I första halvlek kunde han, på ett av sina tre fina lägen (totalt åtta skottförsök och 83 procents korrekta pass), ha gjort ett mål. Han fick istället nöja sig med en assist i den 82 minuten. Pogba bröt ett uppspel från en back genom att fullfölja pressen fullt ut. Passet till Zlatan var inte avancerat, men likväl var det skönt att Uniteds nummer 6 fick en poäng med sig från en gedigen insats. Förvisso kan det invändas att Sunderland inte är ett vidare bra fotbollslag, men det går inte annat än att vinna fotbollsmatcher. För en och en halv månad sedan hade United fått 1-1 med sig från denna match. Mourinho berömde Pogba efter matchen och menade att han borde fått mer utdelning för sitt spel, men att han ändock är världens bästa mittfältare på sin position.

Embed from Getty Images

Zlatan

Grabben från Rosengård och Malmö FF presterade ånyo en fin insats. Förspelet till 1-0 var, med Zlatan-mått, inte så värst avancerat och kanske snarare en frukt av bortalagets passiva försvar mot Blinds löpning. Desto bättre var passet till Mkhitaryans underbara 3-0-mål. Ett perfekt inlägg som armeniern, på René Higuita-vis, klackade in i duktige Pickfords långa hörn. Zlatan kunde också, efter Pogbas goda förarbete, göra 2-0 genom en enkel bredsida i bortre hörnet. 50 mål under år 2016 är mer än imponerande och Michael Owen framstår alltmer som en pellejöns.

Embed from Getty Images

Mkhitaryan

På den dryga halvtimmen armeniern var på plan visade han att han mycket väl kan vara det bästa nyförvärvet sedan Ronaldo 2004. Bortsett från målet presterar han ständigt lösningar för sina lagkamrater. Med eller utan boll. Hemligheten tycks vara att han alltid vet vad som försiggår omkring honom, ett 360-graders perspektiv som minner om Scholes. Den låga tyngdpunkten gör att han är svår att ta bollen ifrån och när han får upp farten är han snabb. 2-0-målet, i misstänkte offside-position, är fotbollspoesi av den högre skolan. Att kunna klacka in bollen på ett pass med den farten, i den höjden vittnar om yttersta kvalité. Det kan mycket väl vara det bästa målet vi ser i PL säsongen 16/17.