Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Bra jul för topplagen

Manchester United vinner och vinner men avståndet till topplagen förblir relativt stort. Chelsea och Liverpool tog som vanligt enkla segrar medan Manchester city och Arsenal som vanligt fick kämpa hårt för poängen. Omgångens bästa resultat noterades ändå av Tottenham.

Vi har nu en liga där topplagen visar vilka som är topplag.

Arsenal avgjorde sent

Arsenal – West Brom 1-0

Tony Pulis åkte till London och parkerade West Broms buss mot Arsenal. Det fungerade länge. Tills Özil slog inlägg på den evigt underskattade Giroud. McAuley vek ner sig i nickduellen och 1-0 till Arsenal var ett faktum efter 86 minuter.

Embed from Getty Images

Slutresultatet säger väldigt lite om hur matchen såg ut. Det var spel mot ett mål: 26-3 i avslut, 11-1 i avslut på mål och 76-24 i bollinnehav.

Arsenal fortsätter att vinna men de får kämpa väldigt hårt för varje poäng. När du då och då avgör sent är det en styrka, när du ständigt gör det är det ett tecken på underliggande problem. Bättre lag vinner oftast tidigare.

Avstängda nyckelspelare inget problem för Chelsea

Chelsea – Bournemouth 3-0

Nyckelspelarna Kanté och Costa hade fixat långledigt över jul med en taktisk avstängning. Det var inget som bekymrade Conte. Gästande Bournemouth fick låna bollen, Chelsea tog hand om chanserna och målgörandet.

Pedro gjorde 1-0 mitt i första och Hazard satte 2-0 på straff tidigt i andra. Så var den matchen, också, död.

Embed from Getty Images

Chelsea har nu tolv segrar i rad och de har bara släppt in två mål på de matcherna. De har en klar serieledning och de är Englands bästa lag. Det ska till en skadekris eller en kollaps för att Chelsea ska tappa det här.

Hull pressade city, föll på idioti

Hull – Manchester city 0-3

Hull fortsätter att rada upp hedersamma förluster. På annandagen var de långa stunder bättre än Manchester city. Efter 70 minuter var det också hemmalaget som hade haft de bästa chanserna.

Så gled Sterling in i straffområdet och hotade ingen. Honom ska jag sparka ner, tänkte Robertson och gjorde så. Till och med matchvärdarna som hade ryggen mot planen såg att det var straff. Liksom domaren. Det hela var väldigt korkat.

Embed from Getty Images

Yaya Touré – han som dricker sprit av misstag – satte straffen i nät.

Sedan fick Iheanacho göra mål och så bjöd Hull också på ett självmål. Manchester city vann stort utan att imponera ett dugg.

Rattfulla Liverpool lekte med Stoke

Liverpool – Stoke 4-1

Inledningsvis var det roligt (nåja, så jättekul är det ju aldrig när det går bra för Stoke). Efter tolv minuter gjorde Walters 1-0 för Stoke. Gästerna hade sedan jättebud på 2-0 men Mignolet förstörde alla målvaktskrisrubriker och stod för en riktigt bra räddning.

Embed from Getty Images

Så sprang Lallana in i straffområdet och kvitterade. Därefter gjorde Liverpool som de ville. Det matchvinnande målet gjorde Firmino, idioten som firade jul med att köra rattfull.

Det var ingen chans att utelämna honom,” förklarade managern Jürgen Klopp, som uppenbarligen inte har någon moral i kroppen. ”Han tränade enastående och vi tänkte inte på det.” Ynkligt och skamligt.

Stark bortaseger av Tottenham

Southampton – Tottenham 1-4

Tottenham stod för en imponerande insats när Southampton bortabesegrades på onsdagskvällen. Därmed är Tottenham kvar på femteplatsen, tre poäng före United.

Det började annars bra för Southampton, då Virgil van Dijk nickade in 1-0 redan i andra minuten.

Jobbigt underläge borta mot försvarsstarka Southampton. Men Tottenham kom tillbaka. Efter 20 minuter nickade Dele Alli in kvitteringen och tidigt i andra halvlek nickade Kane in 2-1 på hörna.

Efter knappa timmen avgjordes matchen. Alli friställdes och Redmond drog ner honom. Rött kort tyckte domare Mike Dean, korrekt, efter en evighets betänketid. Straff tyckte Dean också, vilket kanske var mindre korrekt då kontakten föreföll vara utanför straffområdet.

Nåväl, Southamptons planskötare hade planerat för Tottenhamstraff. Kane drog straffen högt över och kollade sedan strängt på straffpunkten. En närbildsstudie visar att han hade skäl att skylla på planen.

Nu spelade missen ingen roll. Med bara tio spelare var kvitteringen långt borta för Southampton. Istället såg Son och Alli till att det blev 4-1 till Spurs.

Danny Rose, you’re a wanker.

Några korta

Watford – Crystal Palace 1-1: Sam Allardyce fick en smakstart som manager när Cabaye gav Crystal Palace ledningen mot Watford. Palace fick sedan straff och chansen att döda matchen efter en usel hemåtpassning. Benteke tyckte emellertid att det var läge för utbildning och visade Watford hur en hemåtpassning ser ut. I andra halvlek fick Watford straff och då blev det mål. Sedan filmade Zaha och därefter filmade Watfords maskot, vilket gjorde Allardyce upprörd. Eftersom Allardyce blev upprörd konstaterar den här kolumnen att maskoten gjorde rätt.

Swansea – West Ham 1-4: Swansea var så dåliga hemma mot West Ham att den insatsen isolerad hade varit skäl för att sparka Bob Bradley. West Ham, som är Uniteds första motståndare 2017, har nu tre raka segrar (förvisso mot dåliga lag) och dessförinnan 2-2 borta mot Liverpool.

Burnley – Middlesbrough 1-0: Middlesbrough är Uniteds sista motståndare 2016. Inget tyder på att det blir en svår uppgift. Burnley tog en ny hemmaseger och är femma i (den haltande) hemmatabellen. Jobbigare borta, där poängen på Old Trafford är den enda.

Leicester – Everton 0-2: Mästarna fortsätter att kämpa för att bli indragna i bottenstriden. Everton imponerar sällan men poängen rullar in och de kommer sannolikt att slåss med Southampton om sjundeplatsen. Att Everton vann 2-0 i Leicester var således programenligt.

Motståndarkollen gör på grund av spelschemat uppehåll under omgång 19 och återkommer istället med en stor halvtidssammanfattning efter omgång 20.