Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Rooney, Shaw ute, Johnstone går på lån; Zlatan i videointervju

José Mourinho höll idag presskonferensen inför morgondagens match mot Middlesbrough. Manchester Uniteds manager säger att matchen mot Middlesbrough är det enda han tänker på nu, ingen hänsyn tas till matchen mot West Ham två dagar senare.

Luke Shaw är tillbaka i full träning men är troligen inte redo för spel imorgon. Wayne Rooney är ute.

Mourinho säger att United inte har fått något bud på någon spelare som kommer att accepteras. Sam Johnstone kommer att gå på lån, ingen annan spelare får tillåtelse att gå på lån. Att Johnstone försvinner betyder att Joel Pereira återvänder.

Om att möta Karanka (Mourinho och Karanka har jobbat tillsammans):Mina känslor. Han är min vän. Han är en riktig vän. Jag vill alltid att han ska vinna. Han vill alltid att jag ska vinna. Imorgon är den första gången och den unika gången där han vill vinna och jag vill vinna. Så är fotbollen. Ibland bröder mot bröder. Det har säkert hänt en pappa mot en son. Det måste vara ännu svårare. I 90 minuter vill han vinna och jag vill vinna.

Vad dricker ni efter matchen?På mitt kontor kan han få allting. Det är bättre före matchen, för efter kommer någon vara på dåligt humör.

Om titelstriden:Det är inte mitt problem. Jag bryr mig inte. Jag är i kampen för att vinna matchen imorgon och jag tycker att vi har en bra chans att göra det. Jag ser inte längre än så.

Hur är Rooney?Ute.” Mourinho ger ingen tidsskala men är tydlig med att lagkaptenen inte är redo för spel. Det kan nog tolkas som att Rooney heller inte är tillgänglig mot West Ham den 2 januari.

Om Luke Shaw:Luke tränar nu med laget utan några problem. Men jag tror inte att han är redo att starta matchen [mot Middlesbrough].

Om Sam Johnstone:Sam Johnstone är den enda spelaren som jag låter gå på lån. För han har inte spelat en enda minut. Han behöver spela. Vi har en ung målvakt i Joel [Pereira], en målvakt som har spelat många minuter de senaste sex månaderna. För bådas utveckling, Joel spelade sex månader i portugisiska Premier League och nu är det tid för Sam Johnstone att spela sex månader. Och det är den enda utlåningen vi kommer att göra.” Johnstone har idag kopplats samman med Sunderland.

Om eventuella försäljningar:Bortsett från det vill jag inte sälja spelare. Klubben är med mig. Men som jag har sagt förut, om en spelare inte får många minuter och verkligen vill lämna har vi ingen rätt att stoppa spelaren. Om förutsättningarna är våra förutsättningar, och hittills har vi inte fått ett enda bud som vi kommer att acceptera.

Om spelschemat:Middlesbrough är nästa match. Nästa match spelar du för att vinna. Mot Middlesbrough tänker vi på Middlesbrough och väljer ett lag som ger oss chansen att vinna matchen. Det inkluderar alla som är tillgängliga och alla som vi tycker är viktiga för matchen. Det här är matchen, det är inte West Ham eller Reading eller Liverpool. Det här är matchen. Om det här är matchen spelar vi med spelarna jag tycker är bäst att spela med.

Om Kina:Min åsikt är att alla är fria att välja sina liv. Jag är ingen att kritisera någon eller ge en åsikt om det. Alla är fria att välja. Alla vet vilka prioriteringar de har, det handlar om det.

Har ni momentum?Momentumet av att spela bra kommer från en lång tid tillbaka. Det är svårt för mig att minnas en match där vi inte spelade bra. Vi har spelat bra i många matcher även utan resultat. Men verkligheten är att de senaste fem matcherna har vi lyckats vinna. För tillfället behöver vi poäng, så låt oss gå för tre poäng till. Låt oss försöka.

Karanka: En av säsongens matcher

Middlesbroughs manager Aitor Karanka gör ingen hemlighet av att han ser fram emot matchen på nyårsafton.

Ja det var en av [matcherna jag såg fram emot]. En var förstås vår första match men den andra var mot Man United, för jag kan inte förneka att det är en speciell stund för mig och laget. Det är fotboll, i 90 minuter kan vi inte vara vänner.

Karanka har bara gott att säga om Mourinho. Karanka menar att han inte hade varit i Premier League om det inte hade varit för Mourinho. Middlesbroughbossen ser fram emot ett glas vin, en öl eller en cola efter matchen.

Är du nöjd med en poäng på Old Trafford?Nej. Jag går aldrig till en match och tänker att en poäng är bra. Gör du det förlorar du. Det blir svårt men vi spelade bra mot Man city, Arsenal, Chelsea, Tottenham. Vi ska göra på samma sätt.

Om spelschemat:Två matcher på två dagar är svårt att hantera. De flesta av oss har samma problem. Vi ska försöka hantera truppen på bästa sätt. Matchen mot Man United är viktig men den följande matchen är också viktig.

Skadeläget: Viktor Fischer är ute med en knäskada och Antonio Barragán är avstängd mot United. I övrigt är alla spelare tillgängliga. Barragán har startat alla matcher under säsongen och blir så klart ett avbräck. Karanka nämner förre Unitedspelaren Fabio, Calum Chambers och Emilio Nsue som alternativ att ersätta Barragán.

Videointervju med Zlatan

Hull utan duo i ligacupsemifinalerna

Hull får klara sig utan Dieumerci Mbokani och Ahmed Elmohamady i ligacupsemifinalerna mot Manchester United. Duon ska till Gabon för att spela afrikanska mästerskapen för Demokratiska republiken Kongo och Egypten respektive. Detta meddelas på Hulls hemsida.

Giggs till Swansea inte längre aktuellt

Igår meddelades att Ryan Giggs var favorit till jobbet som manager för Swansea. Nu tycks den walesiska klubben ha tänkt om och de ska ha Paul Clement, för närvarande a-lagstränare under Carlo Ancelotti i Bayern München, som huvudkandidat. Det rapporteras bland annat på ESPN.