Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 16/17 – vecka 52

Juluppehåll i många ligor gör att några av spelarna har ledigt, men de spelarna som huserar i England får man säga haft en bra vecka.

Adnan Januzaj, Sunderland – Fick inte spela mot United eftersom han tillhör klubben. Sunderland skulle dock behövt Januzaj, då man var tämligen chanslösa men framför allt väldigt ofarliga framåt. Januzaj spelade sedan hela matchen borta mot Burnley. Det gick sådär för Sunderland som var helt chanslösa mot ett hemmastarkt Burnley, siffrorna skrevs till 4-1 och Defoe gjorde i vanlig ordning Sunderlands mål men det var framför allt förarbetet från Januzaj som gjorde målet.

https://twitter.com/ManUtdUpdates_/status/815558545944940544

Guillermo Varela, Eintracht Frankfurt – Bundesliga har tagit julledigt och därför ingen match spelad. Varela har varit skadad en stor del av säsongen men skulle vara tillbaka efter uppehållet. Varela har annars inlett säsongen på ett bra sätt.

Cameron Borthwick-Jackson, Wolverhampton – Var inte med i truppen när Wolves besegrade Bristol City med 3-2. Laget fortsätter att släppa in mycket mål men någon Borthwick-Jackson får vi inte se. Han har sporadiskt varit med på bänken men det verkar inte bli mycket av den varan nu. Ingen plats i truppen för CBJ när QPR stod för motståndet heller, där Wolves föll hemma med 1-2.

Andreas Pereira, Granada – Spanska ligan har tagit juluppehåll.

Dean Henderson, Grimsby – Fick chansen istället för den annars ordinarie McKeown som fick nöja sig med en bänkplats i mötet med Accrington Stanley. Det var ett beslut som tränare Marcus Bignot inte skulle ångra. Henderson höll nollan och trots att han hade en relativt lugn dag så fick han briljera när Accrington jagade kvittering. Istället kunde Grimsby göra 2-0 på slutet och ta en finfin seger.

Bignot hade sedan ett svårt beslut att ta när Grimsby tog emot Blackpool hemma. Skulle Henderson få fortsätta eller skulle han använda McKeown som ju är den ordinarie målvakten. Men Hendeson fick chansen igen, tog den genom att hålla nollan och bli utsedd till matchens bästa spelare. Henderson har alltså ännu inte släppt in något mål för Grimsby. Passande också att Hendersons lån blivit förlängt till slutet av januari.

Joel Castro Pereira, Belenenses – Fick sitta på bänken när det var cupspel i Portugal och Belenenses ställdes mot Moreirense på bortaplan. Matchen slutade 3-3.