Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter West Ham – United 0-2

Embed from Getty Images

Manchester United besegrade under måndagskvällen West Ham United på bortaplan i en potentiellt svårspelad match. Nu blev den inte sådär nervkittlande som den kunnat bli eftersom hemmalaget drabbades av en tidig utvisning och United tillslut fick hål på West Ham tidigt i andra halvlek. Efter Juan Matas mål blev det en transportsträcka mot tre nya poäng.

Utvisningen

Efter femton minuters spel av första halvlek skedde matchens allra största snackis. Phil Jones kom först in i en duell utanför eget straffområde och glidtacklade bort bollen. I samma sekvens kom Sofiane Feghouli flygande in mot Jones. Denne Feghouli hade varit bollförande halvsekunden innan men fått en dålig bolltouch, då bestämde han sig för att gå all in på att ta igen det. Det hela resulterade hur som helst i att Mike Dean tog upp det röda kortet och visade ut algeriern.

Embed from Getty Images

Var Deans beslut rätt? Inte direkt. Det är en farlig satsning där Feghouli hoppar in i duellen, dessutom kommer han i hög fart. Däremot är det ingen sula före och han träffar knappt ens Jones. Ett gult kort hade nog varit rimligare. Men visst är det fantastiskt att det vädras ”domarskandal” från alla håll när United får tveksamma domslut med sig? När det är tvärtom brukar det vara ganska tyst. Då hamnar det allt som oftast i skymundan.

Årets miss?

Vi må ha skiftat till år 2017 för knappt två dygn sedan, men frågan är om vi inte redan beskådat årets miss? Eller ska vi säga missar? Ni som såg matchen vet vilken situation det gäller.

Embed from Getty Images

Zlatan Ibrahimovic kom runt på högerkanten och lyfte in en fin boll mot en ensamstående Henrikh Mkhitaryan vid bortre stolpen. Mkhitaryan satte i sin tur ett finurligt inspel mot bortre stolpen på en touch. Där dök Antonio Valencia upp. En meter från mållinjen med tomt mål prickar han Darren Randolph (halva bollen var innanför mållinjen men det räcker tyvärr inte). Randolphs retur gick rakt ut till Jesse Lingard som fick ett än bättre läge. Med helt öppet mål från knappt någon distans alls prickade han stolpen. Jösses!

Målen

José Mourinho gjorde tidiga byten i början av andra halvlek. Juan Mata kom in i halvtid och Marcus Rashford strax därefter. Dessa två herrar sydde ihop 0-1-målet på ett elegant sätt. Rashford trampade lätt runt Håvard Nordtveit och fann Mata med en passning snett bakåt. I den positionen stoppade Mata upp bollen i bortre krysset och ledningen var ett faktum. Runt omkring straffpunkten är Juan Mata verkligen en av världens bästa spelare när han får inspel efter marken. Det visade han återigen.

Embed from Getty Images

Andra målet gjordes av Zlatan efter en märklig situation. Ander Herrera tog ett skott utanför straffområdet som blockades av West Ham-försvaret. När hemmalaget sedan skulle rensa bollen vallades den istället via Herrera fram till en fristående Zlatan. Ståendes i en solklar offsideposition bombade han in bollen i nät, detta utan att linjemannen höjde sin flagga. Det innebar helt enkelt 0-2. Det roligaste med hela situationen var annars Nordtveits agerande. Vad hände där? Norrmannen blev trött när bollen skulle rensas och istället för att rädda situationen ställde han sig för att pusta ut med händerna på knäna. Hur som helst borde målet inte godkänts.

Laguttagningen

Vi överraskas gång på gång av de märkliga laguttagningarna som sker. Varken Jesse Lingard eller Matteo Darmian har skördat någon större framgång på fotbollsplanen de senaste månaderna. Ändå fick de båda chansen från start i denna match. Efter 58 minuters spel hade båda, föga förvånande, blivit utbytta. Fem minuter efter Lingards byte hade de båda ersättarna tillsammans ordnat matchens första mål.

Embed from Getty Images

Det är trots allt imponerande att Mourinho agerade rejält inför andra halvlek för att bombardera West Hams parkerade buss. Denna buss som stått uppställd runt London-lagets egna straffområde sedan Feghoulis utvisning. Det ska vår manager ha stort beröm för! I tidigare matcher har det väntats lite för länge innan det hänt saker. Nu gjordes ett offensivt byte i halvtid och sedan ytterligare ett tretton minuter in i andra halvlek.

Annars var det väl fler än jag som hade velat se Anthony Martial från start igen? Nu fick han inte ens hoppa in. Gör man en sån bra match som Martial gjorde senast bör det resultera i förnyat förtroende. Hur som helst – det blev tre poäng och United bärgade sin sjätte raka seger i ligan.