Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Evraryktet avskrivet; Stam ser fram emot att återvända; Feghouli slipper avstängning

Nej, det ser inte ut att bli någon emotionell comeback för Patrice Evra. Det ryktet avskrivs nu på flera håll.

Vi kan vara ganska säkra på att Evra verkligen ville återvända det förefaller vara så att United har tackat nej till möjligheten att värva vänsterbacken. Synd tycker jag, även om den potentiella återkomsten kanske var vettigare i ett nostalgiskt perspektiv än ett fotbollsmässigt sådant.

Enligt Manchester Evening News ska José Mourinho vara övertygad om Luke Shaws perspektiv. Mourinho ska inte ha tappat tron på Shaw, trots att det under säsongen kanske har sett annorlunda ut.

Även BBC avskriver ryktet och hänvisar till att United redan har Shaw, Blind, Darmian och Rojo som alternativ på vänsterbackspositionen.

Telegraph: United vill återkalla Borthwick-Jackson

Ytterligare ett alternativ på vänsterbacken kan vara Cameron Borthwick-Jackson. Enligt Telegraph ska United hoppas att klubben kan återkalla Borthwick-Jackson från Wolverhampton Wanderers. United uppges vara förbannade på hur Wolves har fryst ut Borthwick-Jackson.

Wolves ska ha betalat en notabel summa för att låna Borthwick-Jackson men vänsterbacken har endast fått sporadisk speltid. Frågan ligger ändå i Wolves händer, Borthwick-Jackson kan bara återkallas med Wolves medgivande.

Tidigare har det rapporterats att United stoppade Sam Johnstone från att gå på lån till Wolves, med hänvisning till hur Borthwick-Jackson hanterades.

United uppges ha stora förhoppningar på Borthwick-Jackson. En av anledningarna ska vara hans bekymmerslösa stil, något som samtidigt påstås vara en av anledningarna till hans bristande speltid i Wolves.

Om det blir en ny lånesejour för Borthwick-Jackson återstår att se. United uppges räkna med att intresset för spelaren är stort.

Marriner dömer på lördag

När United möter Reading i FA-cupen på lördag får vi Andre Marriner som domare. Simon Bennett och Edward Smart blir assisterande domare med Graham Scott som fjärdedomare.

Marriner har gjort 26 Unitedmatcher (16-2-8). Den här säsongen har det blivit två matcher, segern borta mot Bournemouth i premiären och 1-1-matchen hemma mot Arsenal.

Reading har haft Marriner nio gånger (4-2-3).

Senast Marriner dömde Reading var faktiskt mot Manchester United och även den gången i FA-cupen på Old Trafford. Det var i februari 2013 och United vann med 2-1 efter vissa problem. Matchen var länge mållös med efter 69 minuter tog United ledningen genom Nani. Bara tre minuter senare gjorde Chicharito 2-0. Reading reducerade efter 81 minuter genom McAnuff men United kunde se ut matchen utan större problem.

Med så mycket som är lika kan Mourinho göra klokt i att vila Phil Jones på lördag. Jones blev nämligen skadad i den matchen.

Domarval för ligacupsemifinalen mot Hull på tisdag är fortfarande inte gjort.

Stam: Jag älskar fortfarande United

På lördag återvänder Jaap Stam till Old Trafford. Det blir ett kärt återseende. Stam är ju numer manager för Reading, där han av allt att döma gör ett bra jobb.

Det blir fint att vara tillbaka i Manchester,” säger Stam till Readings hemsida.

Jag älskar fortfarande klubben, jag älskar fansen. Jag hade en fantastisk tid där och det kommer att vara bra att komma tillbaka på det här sättet, som en Readingmanager för den här cupmatchen.

Vi möter ett fantastiskt lag, en fantastisk manager. Jag gillar hu han arbetar och vad han gör för laget, hur han får saker att hända. Och karriären han har haft, titlarna han har vunnit, jag beundrar det.

Mkhitaryan gjorde månadens mål

Henrikh Mkhitaryans klackspark mot Sunderland utsågs till månadens mål i december av Match of the Day.

Om spelschemat nästa jul

Spelschemat har varit kontroversiellt den här julen. Framför allt har det protesterats mot att vissa lag har fått spela med bara en dags vila i kroppen mot lag som fick två dagar. Det är uppenbart orättvist och i år kan det bli mycket värre. Enligt det föreslagna programmet ska det spelas matcher 16, 20, 23, 26 och 30 december samt 1 januari. Med matcher som flyttas för tevesändning kommer det oundvikligen att ställa till problem.

BBC påpekar dock att det fortfarande är ett preliminärt program. Först när spelschemat släpps i juni vet vi exakt hur det blir.

Kan orättvisorna jobbas bort är det enligt mig bara fantastiskt med så mycket fotboll över jul.

Jakten på svartabörshajar förstärks ytterligare

Manchester United jobbar allt mer aktivt med att förhindra försäljning av biljetter på svarta börsen. Till bortamatchen mot Leicester kommer samtliga biljetter att delas ut på plats i Leicester, mot uppvisande av legitimation.

Den här dagen…

…1932 föddes Manchester United-legenden Bill Foulkes.

…2006 skrev Manchester United-legenden Nemanja Vidic på för Manchester United.

Marco Silva tar över Hull

När Manchester United spelar mot Hull i ligacupen på tisdag är det Marco Silva som leder motståndarlaget. Silva, som har kallats den nya Mourinho, har skrivit på för Hull för återstoden av den här säsongen.

Feghouli slipper avstängning

West Hams Sofiane Feghouli blev utvisad mot Manchester United. West Ham protesterade mot utvisningen och FA:s regelkommission valde att upphäva avstängningen. Det meddelas på FA:s hemsida.

Res med oss till Manchester!