Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Reading (Yip yap, Jaap Stam)

11:04

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds FA-cupmatch mot Jaap Stams Reading. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Reading 4-0 (2-0)
1-0 (7) Wayne Rooney (Mata)
2-0 (15) Anthony Martial (Rooney)
3-0 (75) Marcus Rashford (Carrick)
4-0 (79) Marcus Rashford

Manchester United: Romero; Young [GK], Smalling, Rojo (Jones19), Blind; Carrick (Fosu-Mensah 78), Fellaini; Mata (Schweinsteiger 78), Rooney, Martial; Rashford
Avbytare: J Pereira, Mkhitaryan, Pogba, Ibrahimovic

Reading: Al-Habsi; Gunter, L Moore, Van den Berg, Blackett (Obita 46); Evans (Swift 57), Williams; McCleary, Kelly, Beerens; Kermorgant (Samuel 79)
Avbytare: S Moore, Cooper, Meite, Watson

Mikael Österdahl | 15:43 Mourinho: Ett professionellt jobb

José Mourinho var på gott humör när han pratade med BT Sport efter dagens seger.

Ja, jag är glad för det var ett professionellt jobb från första stund. Vi började direkt bra och hade ett par chanser första minuten. Det var bra också att se att de som inte spelar så mycket gjorde det bra. Det visar att jag kan räkna med dem.

Om Rooney:Det är otroligt. Jag vill ha ett mål till, ett viktigt mål, sista minuten, något viktigt för oss. Han är en otrolig kille i gruppen, alla vill att han ska ta rekordet. Sir Bobby är givetvis en legend.

Om laget:Vi spelar bra, jag skulle säga att vi inte spelar bättre än i matcher som vi inte vann. Det är fantastiskt att spela bra och vinna. Det är en viktig period för empatin. Ingen tid att vila, ny match på tisdag.

Om Rojos skada:Jag vet inte, en muskel är en muskel. Du är alltid lite rädd. Vi får se. Utan Bailly är det viktigt att ha försvararna tillgängliga.

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Vi återkommer med mer reaktion kring Rooneys mål i en separat artikel senare.

Mikael Österdahl | 15:29 Manchester United – Reading 4-0

Manchester United är klara för fjärde omgången i FA-cupen. Vägen dit kunde inte ha varit mer bekväm. United vann lekande lätt med 4-0 mot Reading, efter två mål av Rashford och ett var av Rooney och Martial.

Dagens stora grej var förstås att Wayne Rooney gjorde Uniteds första mål. Därmed tangerade han Sir Bobby Charltons målrekord för Manchester United. Rooney och Charlton står nu på 249 mål var.

Rooney gjorde 1-0 redan efter sju minuter, framspelad av Mata. Åtta minuter senare agerade Rooney framspelare, då till Anthony Martial.

I andra halvlek adderade Marcus Rashford två mål. Först på en briljant genomskärare från Carrick, därefter på en superb aktion från Readings målvakt.

Mikael Österdahl | 13:09 Mourinho: Idag prioriterar vi FA-cupen

José Mourinho har precis snackat med BT Sport inför matchen.

Prioriteringen är nästa match. Idag prioriterar vi FA-cupen, imorgon ligacupen. Alla matcher är viktiga för Manchester United. Jag har bytt en del spelare men det är för att jag litar på de här spelarna. Vi måste respektera en motståndare som spelar bra fotboll.

Om laguttagningen:Vi har en match på tisdag och vi vill gå till final. Jag kommer att spela de andra på tisdag, för tisdag är en semifinal. Idag skulle jag vara väldigt besviken om vi inte går vidare.

Om Reading:De spelar väldigt bra. Det är en överraskning bara för folk som inte tittar på dem att de är så bra. De är farliga offensivt, de bygger upp från försvaret. Managern är erfaren och kommer att ta med sig en positiv känsla. Jag tror inte att de kommer att vara nervösa.

Vi fick ingen förklaring till att Luke Shaw saknas.

Mikael Österdahl | 13:05 Readingminnen

Ingen kan väl påstå att matcher mot Reading har tagit upp en stor plats i minnesbanken. Då och då blir det ändå mål.

Paul Parker slog ett misslyckat inlägg. Eller så sköt han ett fantastiskt skott.

På den tiden då fotbollsplaner såg ut som fotbollsplaner ska se ut sköt Louis Saha mål på Reading.

Nani kunde också.

Mikael Österdahl | 12:51 Olika bud om Shaw

Simon Peach, som är chefsfotbollsskribent för Press Association (ungefär som TT), menar att Luke Shaw vilas idag då Uniteds medicinska personal är försiktiga med honom.

Enligt Steve Bates på Sunday People skulle Shaw dock ha startat idag. Men vänsterback ska ha gått och blivit sjuk.

Mikael Österdahl | 12:47 Reservbetonat men ändå inte

Det är ju ingen cupelva som får en att hoppa av glädje direkt. Framför allt saknar jag Shaw, Fosu-Mensah och Schweinsteiger i startelvan. Att Young går före Fosu-Mensah som högerback är vansinne.

Och Shaw… När ska han spela? Bättre läge för comeback än idag finns ju inte.

Annars kan det väl sägas att Mourinho väljer ett reservbetonat lag som inte känns så reservbetonat. Smalling och Blind startade typ alla matcher förra säsongen. Fellaini spelar regelbundet. Rooney är lagkapten. Martial är huvudkandidat till den sista platsen i anfallet (bredvid Zlatan och Mkhitaryan). Mata och Rashford vill också ha den platsen…

Intressant att se hur laget formeras idag. Med tanke på spelarna i elvan så känns det som en 4-2-3-1-variant. Men det skulle ju kunna vara så att Fellaini och Mata spelar bredvid varandra, framför Carrick. (Varför vilar inte Carrick?) Rooney skulle också kunna spela på mittfältet, men det har ju Mourinho uteslutit vid flera tillfällen.

Annars intressant att notera att Joel Castro Pereira sitter på bänken.

Mikael Österdahl | 12:33 Readings startelva

Jaap Stam har också valt en startelva. Förre Unitedspelaren Tyler Blackett startar. Däremot saknas en annan före detta Unitedspelare, Paul McShane (som annars är lagkapten), av okänd anledning.

Mikael Österdahl | 12:31 Ingen Shaw i startelvan

Nej, det blev ingen Luke Shaw i Uniteds startelva. Inte heller på bänken. Blind lirar vänsterback och Young spelar till höger i backlinjen. Heller ingen Schweinsteiger i startelvan.

Pogba och Zlatan börjar på bänken.

Mikael Österdahl | 12:18 Shaw från start?

Rykten några minuter innan startelvan släpps säger att Luke Shaw gör comeback idag.

https://twitter.com/JamieRfootball/status/817689204008353792

Om sådär tolv minuter vet vi säkert.

Mikael Österdahl | 12:10 Wem-ber-lee

Wem-ber-lee, Wem-ber-lee,
We’re the famous Man United and we’re going to Wem-ber-lee.

Vandringen till Wembley har börjat. Manchester United har aldrig försvarat en FA-cupvinst men någon gång ska vara den första. För närvarande är vi lika med Arsenal, vilket ju inte är riktigt okej.

Matchprogrammet visar tolv titlar. Det ger sex på varje sida. Nästa år ska 13 titlar sorteras in, det är svårare att göra symmetriskt.

Vädret i Old Trafford är som en kan förvänta sig i januari.

Mikael Österdahl | 11:38 On the twelfth day of Christmas

On the twelfth day of Christmas my true love gave to me,
Twelve Cantonas,
Elven Cantonas,
Ten Cantonas,
Nine Cantonas,
Eight Cantonas,
Seven Cantonas,
Six Cantonas,
FIVE CANTONAS!
Four Cantonas,
Three Cantonas,
Two Cantonas,
And an Eric Cantona.

United! United! United!

Ja, det är förstås den 13:e juldagen idag. Den 14:e om vi räknar på svenska. Men jag förutsätter att en engelsk sång om Kung Cantona inte gör det.

Mikael Österdahl | 11:29 Mourinho: Det blir ingen mittbacksvärvning

Så, José Mourinho, blir det någon mittbacksvärvning i januari?

Nej, jag väntar på Bailly,” svarade Mourinho enligt Guardian.

Jag hoppas att [Jones, Rojo och Smalling] kan kontrollera situationen under de åtta matcherna [som Bailly är borta]. Jag kommer att försöka vila en i varje match. På lördag vilar jag en, mot Hull en annan. Och vi försöker rotera mellan dessa tre. Vi har fortfarande Daley Blind som den fjärde ifall vi behöver honom där. Vi har Michael Carrick, så låt oss försöka.

Förhoppningsvis roteras Smalling mestadels på bänken.

Men vi kan alltså glömma Victor Nilsson Lindelöf i januari. Trots att Benfica tydligen pratar med Västerås, vilket ju är det ultimata beviset på att han är klar för Manchester United. Det är ju så det fungerar.

Mikael Österdahl | 11:23 Lagnyheter

Manchester Evening News stalkers fångade 15 Manchester United-spelare utanför Lowry Hotel igår.

Målvakter: De Gea, Romero
Försvarare: Fosu-Mensah, Smalling, Rojo
Mittfältare: Carrick, Schweinsteiger, Pogba, Lingard, Young, Mata
Anfallare: Martial, Rooney, Ibrahimovic, Rashford

Blind och Mkhitaryan brukar anlända enskilt och kan förmodas ingå i truppen. Fortfarande finns då minst en plats att fylla.

Mikael Österdahl | 11:16 Yip yap, Jaap Stam

Yip Jaap Stam is a big Dutchman,
Get past him if you fucking can,
Try a trick, he’ll make you look a dick,
Yip yap, Jaap Stam!

På 127 matcher för United gjorde Jaap Stam bara ett enda mål. Hans spelstil var Youtubekompatibel men hans era var inte det.

På Stams tid var det ingen som höjde på ögonbrynen när United slog Leicester med 6-2 på bortaplan. Ja… vissa tyckte väl att det var förbannat dåligt av United att släppa in sex mål.

Beckham slår inlägg (2.10). Stam avslutar behärskat med en kontrollerad bredsida.

Några månader senare vann United ligan, FA-cupen och Champions League (i den ordningen). Stam blev kvar i två säsonger till och vann två ligatitlar till.