Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wanye Rooney om det tangerade målrekordet: En ära att vara lika med Sir Bobby

Embed from Getty Images

Så är Wayne Rooney lika med Sir Bobby Charlton som meste målskytt för Manchester United. Mot Reading gjorde Rooney sitt 249:e mål för United.

Ja, det var [en fantastisk insats]. Jag tycker att vi spelade en del bra fotboll, några bra mål. Jag tycker också att vi ska ge allt beröm till Reading. De kom hit, vi vet att de är bra. De försöker verkligen spela på rätt sätt, det är roligt att se från ett lag som är en liga under oss. Så allt beröm till dem. Idag är vi glada över segern. En bra seger och några fina mål,” sa Rooney till BT Sport efter Uniteds seger.

Om målrekordet:Ett stolt ögonblick. Att göra det i en sådan massiv klubb som Manchester United. Det är en stor ära att kunna spela för den här klubben. Att vara däruppe med Sir Bobby vad gäller antal mål är ett riktigt stolt ögonblick för mig. Förhoppningsvis är jag däruppe ensam snart. Jag njuter idag för det är en riktig ära.

Trodde du att du en dag skulle ha gjort lika många mål som Denis Law och Sir Bobby Charlton?Nej, du tänker inte så långt fram. Jag har varit i den här klubben länge. Jag gillar min fotboll och är tacksam att göra mål igen. Den här klubben är en stor del av mitt liv. Jag är verkligen ärad att vara lika med Sir Bobby.

Skönt att göra det på hemmaplan:Givetvis, du vill sätta rekord inför dina hemmafans. Vi har två hemmamatcher som kommer, förhoppningsvis kan jag göra nästa då. Jag är jätteglad idag. Det viktigaste idag var resultatet. Många ändringar, de som kom in har visat att de är redo om de behövs.

Om matchen:Vi kunde ha gjort fler mål men några bra räddningar och missade chanser. Vi känner till FA-cupen, vi vet att det är överraskningar varje år. Vi sa det före matchen att vi inte skulle lättsamma. Tack och lov är vi vidare till nästa omgång.

Mourinho: Magnifikt för honom

Det är otroligt men jag vill ha ett mål till. Och jag vill ha ett mål, ett väldigt viktigt sådant. Sista minuten, något väldigt viktigt för oss,” sa José Mourinho om att Rooney nu har tangerat Sir Bobbys rekord.

För han är en otrolig kille i gruppen. Vi alla vill att han ska göra det. Givetvis är Sir Bobby Charlton Sir Bobby Charlton. Att ha Wayne som meste målskytt i en sådan stor klubb är magnifikt för honom.

Rashford: Det är en otrolig prestation

Det är en otrolig prestation,” sa Marcus Rashford till MUTV om att Rooney nu har gjort 249 mål för Manchester United.

Om du tittar tillbaka på alla matcher han har spelat och alla mål han har gjort. Det är otroligt. För alla unga spelare som kommer fram, för alla anfallare som växer upp är det en otrolig sak att se. Vi får ta stunden när den är här.

Rooneys 249 mål

Majoriteten av Rooneys mål (192 stycken) har kommit med högerfoten. Huvudet har bidragit med 30 medan vänsterfoten bara har presterat 27 gånger.

Men hur många mål gjorde Sir Bobby?

Vi kan dock inte hålla på och slå rekord hur som helst utan att saker och ting ifrågasätts. När Ryan Giggs närmade sig Sir Bobby Charltons matchrekord var det någon som räknade och kom fram till att Charlton bara hade gjort 758 matcher och inte 759 som det stod i böckerna.

När Wayne Rooney nu har gjort 249 mål finns det de som påstår att Charlton har gjort 251 eller 253 matcher. Det beror på hur en räknar. Charlton gjorde nämligen två mål när United besegrade Reading med 3-2 i Watney Cup 1970. Han gjorde också två mål när Verona besegrades med 4-1 i Anglo-Italian Cup 1973.

De båda turneringarna räknas emellertid inte i Uniteds officiella statistik. Så vi går på 249. Men för säkerhets skull lär Rooney dunka in fem bollar till, så att han utan några som helst tvivel är klubbens bästa målskytt.

Oavsett kan vi konstatera att Rooney och Charlton är etta och tvåa både i Uniteds historia och i det engelska landslagets historia. Tills Marcus Rashford går förbi, förstås…

Wayne Rooney