Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Morgan Schneiderlin såld till Everton

Embed from Getty Images

Så har det blivit dags att säga farväl till Morgan Schneiderlin. Ikväll blev det klart att den franska mittfältaren lämnar Manchester United för spel i Everton, där han återförenas med sin forne manager Ronald Koeman.

Schneiderlin har skrivit på för Everton till sommaren 2021. Liverpoolklubben bekräftar att den initiala övergångssumman är 20 miljoner pund. Övergångssumman kan stiga till 24 miljoner pund.

Till Evertons hemsida säger Schneiderlin att han ville flytta till ”en klubb med stora ambitioner och enorma förväntningar”. Han säger sig vara ”lika hungrig som någonsin och [redo] att äta fotboll igen”.

Everton är en stor klubb i engelsk fotbolls historia. Jag har alltid älskat atmosfären på arenan. Jag har alltid gillat att spela där. Jag kan inte bärga mig över att få representera den här fantastiska klubben.

Schneiderlin gjorde sitt enda mål för Manchester United just mot Everton på Goodison Park. Detta i 3-0-segern förra hösten. Totalt gjorde han 47 matcher för United, varav 36 från start.

Jag är ledsen, jag är glad,” sa José Mourinho när han diskuterade Schneiderlins presumtiva flytt efter segern mot Hull. ”Jag är ledsen för att jag gillar honom, jag är ledsen för att kunde ha varit ett alternativ för oss under en lång säsong.

Jag är glad för det här är vad han vill. Han vill spela, han vill spela varje match. Han vill vara en viktig spelare i laget. Om det här är vad han vill är jag glad för ett väldigt bra proffs, någon som jag bara kan säga bra saker om.

I Everton återförenas Schneiderlin alltså med sin forne manager Ronald Koeman.

Det är en manager här som jag känner, jag vet att han kan få ut det bästa av mig, jag gillar hans stil och hur han gillar att spela fotboll. Han var väldigt bra för mig från början och jag gillade att spela fotboll under honom.

Koeman fyller, förstås, på med positiva ord: ”Jag är väldigt glad för jag känner spelaren. Jag känner till spelarens kvaliteter, jag känner honom som person och han är verkligen desperat att komma till Everton och det är vad vi behöver. Vi vill ha bra spelare men vi vill också ha spelare som verkligen vill visa sina kvaliteter framför Evertons fans.

Schneiderlin borde vara spelklar till Evertons bortamatch mot Manchester city på söndag.

Muss önskar Morgan Schneiderlin lycka till i framtiden. Framför allt på söndag!