Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Something Tells Me I’m into Something Good

Woke up this morning, feeling fine,
Got Man United on my mind,
José’s playing the way, that United should,
Oh, yeah,
Something tells me I’m into something good.

På planen spelade Manchester United dålig fotboll. På läktarna var Manchester Uniteds supportrar överlägsna. I matchen mot Hull var det framför allt en ramsa som vevades, igen och igen.

Sången hördes på pubarna runt Old Trafford före matchen mot Liverpool nyligen. Men igår var det fullskalig läktardebut. Vi kan nog utgå från att den kommer att dominera på läktarna den närmaste framtiden.

Melodin hämtas från I’m into Something Good, som var Manchestergruppen Herman’s Hermits debutsingel 1964. Den nådde förstaplatsen på listorna i Storbritannien. Mer om Herman’s Hermits i vår musikguide.

I’m into Something Good spelades annars först in av Earl-Jean McCrea från gruppen Cookies, under namnet Earl-Jean, även det 1964.

FC United har länge haft en ramsa på samma melodi. Möjligen är detta det första exemplet där Uniteds supportrar hämtar inspiration därifrån.

Woke up this morning feeling fine,
Got punk football on my mind,
We play football the way, the way that we should,
Oh yeah,
Something tells me I’m into something good.

En annan ny sång, som också hördes under gårdagens match, handlar om Pep Guardiola och Manchester city. Den har varit med åtminstone sedan december.

So fuck off Guardiola,
Your trophy days are over,
At the council house, at the council house.