Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ingen större fara med Jones; FA-cupmatch spikad; Mourinho får medhåll

Den här dagen har för mig haft en ”dagen efter”-känsla, fast på ett negativt sätt. Efter att ha misslyckats med att besegra Hull måste United ta sig i kragen och göra någonting åt den senaste tidens mediokra spel.

På söndag väntar ett Leicester City som nu får anses vara direkt inblandat i nedflyttningsstriden. Förra året sensationella mästare har inte varit i närheten av att kunna upprepa förra årets spel. Tack vare en förhållandevis lätt lottning lyckades de dock vinna sin Champions League-grupp, och i slutet av februari går de in i åttondelsfinalen i den största av klubblagsturneringar, samtidigt som de kämpar i den undre halvan i ligaspelet.

Presskonferens inför Leicestermatchen hålls imorgon fredag, då får vi förhoppningsvis lite uppdateringar om hur Mourinho tänker inför helgens omgång.

Tid för Blackburn

Igår spikades att det blir 19 februari klockan 17.15 som Manchester United på bortaplan möter Blackburn Rovers i FA-cupens femte omgång. I detta nu ligger Blackburn på näst sista plats i The Championship, på samma poäng som Uniteds förra motståndare i FA-cupen, Wigan.

Blackburn har huserat i andradivisionen sedan 2012 och är just nu långt ifrån sina glansdagar i mitten av 90-talet.

Skadeuppdatering Phil Jones

Phil Jones har pratat med MUTV gällande skadan han ådrog sig i gårdagens match.

”Min fot är lite blåslagen, men jag kommer bli bra. Det är inget seriöst, så förhoppningsvis är jag frisk om några dagar.”

Han var också missnöjd med gårdagens match, men tyckte ändå att United spelade tillräckligt bra för att vinna.

Jag tycker inte vi spelade så dåligt ikväll. Vi spelade stundtals bra men kunde bara inte få in det vinnande målet. Det har varit samma visa några gånger nu här på Old Trafford”, avslutar han intervjun med MUTV.

Antonio Valencia utsedd till månadens spelare av fansen

Unitedfansen har på Twitter röstat fram månadens spelare i United. För januari blev det högerbacken Antonio Valencia, som därmed är den första spelaren att få priset två månader denna säsong efter att ha vunnit priset även i november. Övriga nominerade spelare var Phil Jones och Marcus Rashford.

Embed from Getty Images

Valencia gjorde spelmässigt en bra januari, och under månaden valde dessutom United att trigga en klausul i hans kontrakt som gör att han stannar i klubben till sommaren 2018.

Grattis Cameron Borthwick-Jackson

Den utlånade försvararen Cameron Borthwick-Jackson fyller 20 idag, det gratulerar vi honom till.

Tyvärr går det sämre för honom i Wolverhampton dit han nu är utlånad. Han verkar inte ha imponerat på manager Paul Lambert som stadigt haft honom utanför truppen den senaste tiden.

Lampard slutar

Chelseaikonen Frank Lampard har idag meddelat att han slutar spela fotboll. West Ham-produkten spelade 14 säsonger i Chelsea och skulle efter det flytta till USA för spel i New York City. Dock valde han, till Chelseafansens stora förtret, att skjuta upp flytten till USA för att spela en säsong i Manchester City innan han trappade ner.

Brittiska BBC kör en omröstning om vem av Lampard och Gerrard som egentligen var bäst. Att alternativet Paul Scholes, den bästa engelska mittfältaren under 2000-talet, saknas ger är farsartad känsla åt hela BBC denna kväll.

Det ryktas Griezmann

Under dagen har det skrivits en hel del om Griezmann till Manchester United. Det hela härstammar från en artikel i franska Yahoo Sports.

Hur trovärdig franska Yahoo Sports skall betraktas är oklart, men när så gott som alla engelska medier kör ut nyheten bör det inte vara helt taget ur luften. Enligt The Guardian har Griezmann en utköpsklausul på 85,5 miljoner pund. Pengar som United garanterat har att spendera på nyförvärv. I The Telegraphs artikel pushas det på Griezmanns vänskap med Pogba, samt att tröja nummer 7 är ledigt i United sedan Memphis Depay lämnade för Lyon. För den som undrar så spelar Griezmann i tröja nr 7 i både Atletico Madrid och franska landslaget, om det är en faktor han väger in i sitt klubbval skall vi dock låta vara osagt.

Egen regelbok för Mourinho

José Mourinho var minst sagt förbannad på presskonferensen efter Hullmatchen, där han hävdade att han bedöms hårdare än andra managers i ligan. I en utläggning till den samlade presskåren sa han:

”Ställ inte frågor som jag inte kan svara på. Ni vet klart och tydligt att jag är annorlunda, reglerna för mig är annorlunda. Jag är annorlunda på alla sätt. Jag fick se mitt lag spela från ett hotell, jag fick inte gå till arenan, min assistent fick sex matchers avstängning från arenan utan att ha rört någon. Igår sa fjärdedomaren till en manager ‘jag gillar din passion’, så gör vad ni vill. Idag fick jag höra ‘sitt ner eller så måste jag skicka upp dig på läktaren’. Så allting är annorlunda för mig. Så ställ inte frågor till mig som sätter mig i en dålig sits. 0-0, bra poäng för dem, grattis. Dålig poäng för oss. Ny match på söndag.”

Hela presskonferensen ser ni nedan.

I en krönika i The Telegraph ger den förre Premier League- och FIFA-domaren Keith Hackett till stor del rätt. Hackett anmärker bland annat på att Wenger får vara på arenan och att han på så sätt kan kommunicera med bänken under sin fyra matcher långa avstängning efter att ha knuffat fjärdedomaren Anthony Taylor under Arsenals match mot Burnley. Mourinho fick å andra sidan inte besöka arenan under sin avstängning för att verbalt ha attackerat en domare för ett par säsonger sedan.

Det är svårt att förstå hur en fysisk knuff kan anses mindre allvarlig än ett verbalt påhopp.

Hulls manager Marco Silva var förstås mer nöjd efter gårdagens match, även om spelade cool under presskonferensen.