Officiellt: Tuanzebe belönas med nytt kontrakt

Embed from Getty Images

I förra veckan presenterades den lovande mittbacken Axel Tuanzebe på allvar för den breda fotbollspubliken när han A-lagsdebuterade mot Wigan Athletic i FA-cupen. Idag belönades 19-åringen med ett nytt kontrakt som sträcker sig till juni 2020 med option på ytterligare ett år.

Axel Tuanzebe har under en längre tid lovordats för sitt mittbacksspel i både ungdoms- och reservlag. Han har vid flertalet tillfällen burit kaptensbindeln i dessa lag och hans främsta fotbollsegenskaper riktar sig mot hans fina spelförståelse och atletiska förmåga. För Tuanzebe är både snabb, stark och läser spelet väl från sin mittbacksposition.

Tuanzebe föddes i Kongo-Kinshasa men flyttade tidigt till England och Rochdale. I ung ålder anslöt han till Manchester Uniteds ungdomsakademi och genom de olika ungdomsleden har han sedan visat framfötterna. Bland annat blev han som förstaårselev utsedd till lagkapten i U-18 av Paul McGuinness, vilket påstås vara den yngsta lagkaptenen sedan Gary Neville. 2015 vann han sedan Jimmy Murphy Young Player of the Year award. Säsongen 2015/2016 satt han på bänken vid två tillfällen i A-laget och i söndags fick han alltså chansen på plan för första gången. Internationellt har han representerat Englands U-19- och U-20-landslag.

Idag stod det alltså klart att Tuanzebe förlängde sitt kontrakt och blir i bästa fall kvar i United till minst 2021. Med denna ynglings potential finns alla möjligheter att han lyckas slå sig in i Uniteds mittförsvar framöver, frågan är egentligen bara när han ges den möjligheten. Hur hans karriär än utvecklar sig känns det tryggt att United nu säkrat en av Englands mest lovande mittbackar i ytterligare några säsonger framöver. Dessutom är det en talang som brinner för Manchester United, vilket självklart uppskattas extra mycket.

Axel Tuanzebe:

”Jag har alltid varit en Manchester United-supporter så jag är naturligtvis jätteglad över att ha signerat ett nytt kontrakt. Att debutera i FA-Cupen på Old Trafford var ett väldigt stolt ögonblick, både för mig och min familj. 

”Jag lär mig varje dag på träningarna och det ger mig enormt mycket erfarenhet att nu träna med A-laget. Jag vill tacka alla tränare som jag arbetat med och rikta ett särskilt tack till managern som gav mig möjligheten att debutera i denna stora klubb.”

José Mourinho:

”Axel är en ung spelare med stor potential. Vi lyfte upp honom i förstalaget för att ge honom erfarenhet och han anpassade sig väldigt väl. Jag är väldigt nöjd över att han skrivit nytt kontrakt och jag är väldigt nöjd över utvecklingen han stått för.”

Källor: manutd.com/newsmanutd.com och manchestereveningnews.co.uk


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS