Spelarbetyg: United – Hull

Embed from Getty Images

Gårdagens 0-0-match mot Hull City på Old Trafford var en enorm besvikelse. José Mourinho hade på presskonferensen inför matchen berättat att det var seger som gällde i denna match. Efteråt var både Mourinho, spelarna och framförallt fansen oerhört missnöjda. Vi missade chansen att ta in på toppen eftersom slarvaktigheten och framförallt ineffektiviteten satte käppar i hjulen. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 5

Vår käre målvakt hade väl egentligen inte mängder att göra i denna match. Stod fastfrusen vid Lazar Markovic stolpskott och var oerhört ojämn i sitt spel med fötterna. En halvdan insats helt enkelt.

Antonio Valencia: 6

En av Uniteds bästa spelare för dagen, och då var ändå inte Valencia särskilt bra. Medspelarna lämnar gärna över ansvaret till ecuadorianen så fort spelet låser sig. Oftast löser han upp motståndarna med sitt fina kantspel, däremot är leveransen därefter alldeles för svag.

Phil Jones: 6

Utbytt ’55. Phil Jones var stabil defensivt och var den stöttande pelaren intill den svajiga Marcos Rojo. Sviktar i spelet med boll men är resolut och relativt placeringssäker. Utbytt med en lättare skada.

Marcos Rojo: 5

Här var det som sagt svajigt. Precis som i de senaste matcherna blandade Rojo hej vilt i sitt spel. Allt som oftast blev hans spel en risk defensivt då han gick bort sig vid ett antal tillfällen. Dessutom har han en övertro på sina uppspel.

Daley Blind: 4,5

Oj, vad långsam han är! Och vad kostsam denna långsamhet kan bli mot spelare som utnyttjar den. Det finns liksom ingen möjlighet att han kan komma runt på överlappningar längs med kanten mot djupt försvarande motståndare heller, han hinner helt enkelt inte runt.

Michael Carrick: 5

Utbytt ’45. Återigen blev Carrick offrad i halvtid för en offensivare satsning. Visst, vår kapten var inte bra i denna match heller men jag hade nog föredragit att flytta ner honom som mittback och plockat ut Rojo eller Blind. I övrigt var Carrick inte helt synkad med sina medspelare, hans passningar matchade inte deras löpningar helt enkelt.

Ander Herrera: 5

Herrera försökte och försökte men det blev allt för ofta fel. Slarvade i passningsspelet och drev inte upp det tempot som han är på planen för att göra.

Paul Pogba: 6

Stod för några briljanta lång-/djupledsbollar som satt på läppen på Zlatan & co. Däremellan hade han svårt att luckra upp det defensivt spelande Hull. Han borde äga den nyckeln som låser upp dessa djupa försvar, men det gör han inte. Det kändes som att det var den egenskapen vi eftersökte när världsrekordsumman hostades upp till Juventus.

Henrikh Mkhitaryan: 4,5

Utbytt ’62. Armeniern var direkt svag matchen igenom och lyckades med få av sina initiativ. Nej, Mkhitaryan har inte rosat marknaden den senaste tiden och denna match var inget framsteg. Känns plötsligt inte samspelt med sina offensiva lagkamrater.

Zlatan Ibrahimovic: 5

Otajmad, slarvig och orörlig. Det känns som tre ord som stämt in på Zlatan den senaste tiden, ändå har det varit han som stått för många avgöranden för vår del. I denna match ådrog han sig främst frisparkar till Hull och missade passningar. Ändå är det Zlatan som tar sig till majoriteten av Uniteds farligaste chanser. När Zlatan har de tungt behöver han än mer understöd av de rörliga spelarna runt omkring honom, men det fick han inte igår.

Marcus Rashford: 5,5

Rörligheten och initiativförmågan hade han i sedvanlig ordning, däremot kan det vara en fördel ifall han får med sig bollen vid några tillfällen åtminstone. Han har så många spetsegenskaper att det känns som en tidsfråga innan han börjar förlösa sin potential på allvar.

Wayne Rooney: 4,5

Inbytt ’45. Wayne Rooney bidrog väl egentligen inte med något utöver att punktmarkera domaren? Han hade en väldig benägenhet att följa efter Mike Jones och fick tillslut ett gult kort efter en kraftig utskällning.

Chris Smalling: 5

Inbytt ’55. Har sagt det förut och säger det igen, Chris Smalling har varit (och är) rejält otajmad efter sin skadefrånvaro. Nu var det ändå ett tag sedan han kom tillbaks, men det har knappast blivit bättre med tiden. Behöver förmodligen få tillbaks sitt självförtroende genom att spela ett antal matcher.

Juan Mata: 4,5

Inbytt ’62. Får bara upp hans obegripliga miss i huvudet när jag tänker tillbaks på matchen. Svagt, oerhört svagt!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS