Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Leicester City – Manchester United (can Manchester United score?)

13:41

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Leicester City i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Leicester City – Manchester United 0-3 (0-2)
0-1 (42) Henrikh Mkhitaryan (Smalling)
0-2 (44) Zlatan Ibrahimovic (Valencia)
0-3 (49) Juan Mata (Mkhitaryan)

Manchester United: De Gea; Valencia, Bailly, Smalling, Rojo (Blind 46); Mata (Fellaini 77), Herrera, Pogba, Mkhitaryan; Rashford (Young 83), Ibrahimovic
Avbytare: Romero, Carrick, Lingard, Martial
Varningar: Mata, Herrera, Pogba, De Gea

Leicester City: Schmeichel; Simpson, Morgan, Huth, Fuchs; Musa (King 46), Drinkwater, Ndidi, Mahrez; Okazaki (Gray 46), Vardy
Avbytare: Zieler, Chilwell, Benalouane, Albrighton, Kapustka
Varningar: Drinkwater, Fuchs

COME ON UNITED!

Mikael Österdahl | 19:44 Mourinho: Vi spelar som vi brukar göra

José Mourinho var nöjd när han snackade med Sky Sports efter matchen.

Fick ni det ni förtjänade?Ja, jag tycker att vi spelar som vi brukar göra. Vi spelade bra. Vi hade inte den bästa starten på matchen. I 15-20 matcher var det jämnt. Sedan tog vi över och gjorde mål. I andra halvlek kontrollerade vi matchen och det var ganska enkelt.

Om formationen:Vi gick till 4-4-2, samma formation som de har. Vi försökte att inte ge Huth och Morgan två mot en och försökte ge Zlatan mer frihet genom att ha Marcus bredvid honom. Vi hade inte samma kontroll som vi brukar ha. Vi bytte och det blev bättre.

Om Matas tackling på Vardy:Jag måste se på teve. Men om jag jämför med vad Bravo gjorde, vad Niasse gjorde i förra matchen så går det inte att jämföra. Ser vi över hela säsongen går allting emot oss. Om vi fick ett beslut med oss idag är det en av få gånger det har hänt.

Mikael Österdahl | 19:29 Ranieri: Vi viker ner oss efter första målet

José Mourinho har fortfarande inte dykt upp i Sky Sports sändning. I väntan på det några ord från Leicesters manager Claudio Ranieri.

Fram till första målet var vid med i matchen. Sedan tappade vi vår kraft. Det är otroligt. I andra halvlek ville vi komma tillbaka men när de gjorde det tredje målet var det för enkelt för dem.

När vi släppte in det första målet gick vi ner oss. Det är viktigt att aldrig ge upp och fortsätta. Självförtroendet är inte så bra.

Här också intervjun med Mata och Mkhitaryan i videoformat:

Mikael Österdahl | 19:06 Mata och Mkhitaryan nöjda målskyttar

Henrikh Mkhitaryan och Juan Mata hjälpte Zlatan Ibrahimovic med målskyttet idag. När Mata och Mkhitaryan pratade med Sky Sports efter matchen var de givetvis nöjda.

Juan Mata: Ja, först och främst tycker jag att prestationen var ganska bra. Före första målet kontrollerade vi matchen. Sedan gjorde Micki ett fint första mål. Vi kunde ha gjort fler mål. Vi är glada.

Om målskyttet:Det var givetvis viktigt för Micki och mig att göra mål. Zlatan gör många men fler behöver bidra.

Om tacklingen på Vardy:Jag var sen, jag försökte nå bollen men försökte inte skada Jamie. Jag hade lite tur. Jag försökte vinna bollen för att jag hade tappat den tio sekunder innan.

Henrikh Mkhitaryan:

Om positionsbyten:Det var något vi förberedde före matchen. Funkar det inte med två anfallare byter vi formation. Det gör vi i många matcher. Vi gjorde det ganska bra. Vi skapade fler chanser att göra mål, det fungerade.

Om att spela som offensiv mittfältare:Jag spelar var som helst. Spelar vi fotboll på ett eller två tillslag är det enkelt att spela.

 

Mikael Österdahl | 18:57 Några bilder från matchen

Det blev en stabil seger för United. Leicester hade egentligen inte en enda målchans på hela matchen. De är utan tvekan en stark nedflyttningskandidat.

Här följer några bilder från matchen.

Mikael Österdahl | 18:53 Leicester City – Manchester United 0-3

Manchester United vann enkelt med 3-0 borta mot Leicester City. Efter en trög start på matchen säkrade United segern med tre mål runt halvtidsvilan.

Stor segerorganisatör var Henrikh Mkhitaryan. Först snappade han upp en lös boll och skaffade sig själv friläge för att göra 1-0. Sedan lirade han briljant fram till Mata för 3-0.

Däremellan hade Zlatan Ibrahimovic gjort 2-0, fint framspelad av Valencia.

Zlatan är därmed den äldsta spelaren i Premier Leagues historia att göra 15 mål på en säsong.

Men han kommer ju aldrig klara sig i England…

Mikael Österdahl | 16:48 Mourinho: De är ett väldigt bra lag

José Mourinho har snackat med Sky Sports inför dagens match. Han fick ingen fråga om Martial eller laguttagningen. Istället passade han på att berömma dagens motståndare, som har gjort noll Premier League-mål det här kalenderåret.

Det är viktigt att göra mål. Det är viktigt att få de rätta besluten som vi inte får. Men vi måste fokusera på oss själva och även på ett bra lag som Leicester,” sa Mourinho.

Om taktiken:Vi kommer att spela för att vinna. Om vi inte kan göra det är en poäng bättre än ingen. Vi vet att de kan vara farliga, framför allt mot lag som spelar offensivt. De är väldigt farliga på kontringar. De är ett väldigt bra lag.

Claudio Ranieri har också snackat inför matchen.

Du ändrar för att få igång målskyttet? ”Ja, givetvis. Jag satte in Musa för han har mål i sina fötter. Vi spelar hemma och måste försöka vinna.

Vad skulle en seger betyda? ”Om vi vinner förändras allt, vi behöver självförtroende. Men grabbarna jobbar hårt. Fortsätter vi så här vinner vi till slut.

Mikael Österdahl | 16:43 Rio till Ruud

En gång i tiden kunde Manchester Uniteds mittbackar passa. Rio Ferdinand skickade långt, men precist. Ruud van Nistelrooy tog emot och sparkade in bollen i mål.

Sparka bollen i nät pojkar!

Mikael Österdahl | 16:12 Mata i offensiv startelva

Mourinho har valt en offensiv balans idag, då Juan Mata går in på mittfältet istället för Michael Carrick. Därmed får Ander Herrera ta det defensiva ansvaret på mittfältet.

Mot förra säsongens Leicester hade det varit en självmordstaktik. Men deras kontringar är inte alls lika vassa den här säsongen, så det kanske fungerar.

I den eviga rotationen på vänsterbacken går chansen den här dagen till Rojo. Galet om ni frågar mig. Rojo har varit bra som mittback den här säsongen men han har inte imponerat de gånger han har spelat på kanten. Jag hade föredragit Rojo bredvid Bailly, vilket också hade lämnat Smalling utanför startelvan. Bättre mittbackspar, bättre vänsterback, win-win, liksom.

Offensivt är det notabelt att Mkhitaryan och Rashford får chansen igen efter den mållösa matchen senast. Mata får också chansen, trots ett par grova missar de senaste matcherna.

Många ville se Martial i startelvan men han får nöja sig med en plats på bänken.

Wayne Rooneys frånvaro har förklarats bero på sjukdom.

Mikael Österdahl | 16:02 Leicesters startelva

Leicester har också presenterat en startelva. Inga stora överraskningar såvitt jag kan se.

Mikael Österdahl | 16:01 Bailly tillbaka i startelvan

José Mourinho gör en hel del förändringar i startelvan inför dagens match. Bailly och Smalling spelar mittbackar, Rojo tar vänsterbacken. Carrick är petad, Mata ersätter. Offensivt får Mkhitaryan och Rashford chansen på nytt.

Mikael Österdahl | 15:57 Rooney inte skadad

Minuterna innan startelvan släpps rapporteras det att Wayne Rooney inte är skadad. Då han inte är med i truppen torde det betyda att han är petad.

Mikael Österdahl | 15:33 Shaw utanför truppen, liksom Rooney

Luke Shaw är inte med i Manchester Uniteds trupp den här gången heller. Vänsterbacken var inte med bland spelarna som reste till Leicester.

Även Wayne Rooney saknas idag.

Manchester Evening News har listat ut att följande 16 spelare är med i truppen. Till den listan ska det förmodligen adderas fyra utespelare. Därefter får tredjemålvakt Henderson och en utespelare sätta sig på läktaren.

Målvakter: De Gea, Romero, Henderson
Försvarare: Darmian, Bailly, Rojo
Mittfältare: Fellaini, Herrera, Pogba, Lingard, Young, Mata, Mkhitaryan
Anfallare: Ibrahimovic, Rashford, Martial

Jones, Smalling, Valencia, Carrick och Blind är bland spelarna som är aktuella för de tre sista platserna.

Uppdatering: Inte Jones förstås. Han är ju skadad.

Mikael Österdahl | 15:29 Den här dagen…

…2007 var det en dag sedan Sir Alex Ferguson ställde upp med John O’Shea som målvakt. Han var förstås lika bra i mål som han var som mittback, som vänsterback, som högerback och som mittfältare.

Vi kallar honom Katten,” förklarade Ferguson efteråt.

Fergie gillade ju att experimentera men givetvis var det inte planerat att O’Shea skulle vakta målet. United hade gjort sina tre byten när Edwin van der Sar var dum nog att bryta näsan.

Det var en debatt. Rio ville ställa sig i mål. Gary [Neville] ville göra det. Men jag ville behålla backlinjen som den var, så vi pratade med John O’Shea.

Det första han sa var ’jag kan inte fånga bollen’ [förtroendeingivande, red.anm.]. Jag frågade Henrik Larsson, men ville inte ha något med det att göra.

O’Shea själv tänkte bara på pengar.

Jag är stolt!” sa han efter matchen. ”Jag frågade Edwin om han har en bonus för att hålla nollan när vi kom till omklädningsrummet. För jag vill ha hälften av den!

När han fick kommentera sin räddning var han ödmjuk: ”Varje gång de fick bollen skrek publiken ’skjut’. Och när jag såg Robbie komma mot mig trodde jag att han skulle lägga den mellan mina ben. Men tack och lov hade jag tur.

Matchen? Den vann United med 4-0. Lads, it’s Tottenham.

Rio Ferdinand skulle senare få sin önskan om att vara målvakt uppfylld.

Mikael Österdahl | 14:51 Den här dagen…

…1958 spelade Busby Babes sin sista match. Bortamatchen mot Röda Stjärnan slutade 3-3 och då United hade vunnit hemmamatchen innebar det att United var klara för semifinal i Europacupen.

Mikael Österdahl | 13:51 Lagnyheter

Det spekuleras dåligt när det gäller dagens lag. Eller, spekuleras görs det ju. Bara utan någonting att gå på.

Mourinho pratade inte om individuella spelare men menade att spelarna i United har fel mentalitet. Därmed är det inte Mourinhos fel att United inte gör mål.

Jag kände inte spelarna så bra,sa Mourinho i fredags enligt Guardian. ”Jag visste inte att några spelare behövde tid att leva med det här, för det måste vara en del av deras natur.

Spela för att vinna, ansvar att vinna, hantera pressen att vinna. Det är något som måste tillhöra din natur. För några grabbar gör det inte det. De behöver också tid att ta sig ur sin bekvämlighetszon, eller en zon där de är skyddade att vi antar att målet inte är att vinna. Det tar också tid.

Förutom spelarna är även motståndarnas målvakter och domarna ansvariga. Även bollpojkarna har fått ta en del av skulden. Men inte Mourinho, förstås.

Mikael Österdahl | 13:41 Can Manchester United score?

Noll mål mot Hull, noll mot Stoke, mot Liverpool, West Ham och Middlesbrough. Noll mål också i båda matcherna mot Hull i ligacupen. Noll mål i första halvlek mot Premier League-motstånd sedan nyårsafton.

Ja, vi gjorde mycket riktigt två mål första kvarten mot Reading. Men det räknas liksom inte. Även mot Wigan slog vi till i första halvlek, den gången dröjde det bara 44 minuter.

I ligan har tvåan i den interna skytteligan gjort fyra mål.

Det duger förstås inte.

Idag kommer Leicester förstås att backa hem. Du är otroligt korkad om du gör något annat mot Manchester United. Låt United missa, kontra när läget dyker upp.

Leicester har förstås sina egna problem. De regerande mästarna kommer inte spela i Champions League nästa säsong (ja, jag utesluter att de vinner den turneringen). Kanske kommer de inte ens att spela i Premier Leauge. Spelarna är förmodligen fortfarande bakfulla efter segerfirandet förra säsongen. De förtjänar att åka ur.