Reserverna: Derby – Man Utd 5-3

Uniteds reserver blev förnedrade av Derbys dito under måndagskvällen när man förlorade med hela 5-3 och läget ser minst sagt prekärt ut för United i tabellen.

United fick dock bästa möjliga start. Demetri Mitchell tog sig fram på kanten och blev fälld. När alla trodde att Callum Gribbin skulle slå in frisparken i straffområdet för nick mot mål så överraskade han alla och satte den i första krysset, via målvaktens händer och ribban och in. Mycket läckert gjort av Gribbin som är en vass frisparksskytt. Kehinde var sedan nära att utöka ledningen för United, men ingen Unitedspelare hann fram på returen.

Istället kunde Derby kvittera efter en dryg halvtimme, när Babos läckert satte bollen i krysset efter ett inspel. Derby ökade sedan på till 2-1 fem minuter före halvtidsvilan efter ett nickmål på ett inlägg.

3-1 kom efter ett skott som tog på en Unitedförsvarare och gick i en båge över O’Hara som var chanslös. United var i fritt fall och tappade boll gång på gång på egen planhalva och blev straffade direkt, både 4-1 och 5-1 kom på liknande sätt när United tappade boll i farliga positioner.

United tog sig sedan i kragen, och Redmond kunde slå in sin egen retur och reducera till 2-5. Kehinde satte sedan 3-5 med bara några minuter kvar, fint framspelad av Gribbin, och såg till att siffrorna åtminstone inte blev alldeles för genanta.

För Uniteds del ser det mörkt ut, laget har ingen kvalitet framåt och numera sviker även försvarsspelet. Det finns inget självförtroende kvar i laget som dock genomgående saknar kvalitet förutom kanske bland mittbackarna, som inte alls imponerar för tillfället ska sägas. Derby låg inför den här matchen sist i tabellen och United är nu endast tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Laget har gjort färst mål av alla i ligan.

Derby – Manchester United 5-3 (2-1)

Uniteds mål: Gribbin (6), Redmond (77), Kehinde (88)
United: O’Hara; Olosunde, Tuanzebe, Scott (Warren 64), Mitchell; McTominay, Willock; Gribbin, Harrop (Buffonge 72), Kehinde; Redmond