Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter United – Watford 2-0

United lämnade i eftermiddag, för ett par timmar, sjätteplatsen i PL efter en säker seger mot Watford med 2-0. Målen gjordes av Mata och Martial. Zlatan var inblandad i båda målen genom fina aktioner, men kunde krönt en fullt godkänd insats med ett par mål. Hemmalaget tycktes i segern återupptäcka sitt fantasifulla spel och hade en rad chanser att göra ytterligare mål.

Fantasifullt och dominant spel i första halvlek

Efter trevande inledning (bortsett från Zlatans chans i andra minuten) på matchen spelade United under den första halvlekens sista 30 min ut delar av sitt breda register. Med en bas bestående av Herrera och Pogba kunde Mata, Zlatan, Martial, Mkhitaryan och Valencia skapa chans efter chans (totalt 23-9 i skott, 11-3 i skott på mål och 58-42 % i bollinnhav).

För att nämna höjdpunkterna var Pogbas crosspass till Zlatan var fenomenalt, men svensken sköt över med sin vänsterfot. Vidare skulle Zlatan några minuter senare ha gjort mål då han från nära håll nickade Matas fina pass mot mål, men Gomes gjorde en fin räddning. Någon minut senare kom så det förlösande 1-0-målet efter otroligt fint spel. Mkhitaryan och Mata spelade, efter en nätt kombination och klack från spanjoren, ut bollen till Martial som med sitt instick fann Mata centralt i straffområdet. Zlatan släppte, elegant, bollen förbi sig och Mata kunde i tom bur rulla in bollen. Målet var, milt uttryckt, välförtjänt efter en intensiv tiominuters period av United. Förutom det nämnda hade både Herrera och Mkhitaryan skott utanför efter fina framspel. Vid Herreras chans var till och med Blind inblandad genom sitt fina inspel. Martial var nära att göra 2-0 på övertid, men han skott täcktes av en försvarare.  Uniteds första halvlek var, totalt sett, en fröjd att skåda. Watford hade en farlig chans, när Holebas sköt strax utanför de Geas vänstra stolpe i den 17 minuten.

Embed from Getty Images

Äntligen, Martial!

I början av andra halvlek stormade Martial längs vänsterkanten, men hans hårda inlägg/skott med vänsterkanten nådde inte någon adressat. I den 52 minuten räddade de Gea, med sin högerhand, en frispark från Zarate. Frisparken var bra, men de Gea läste den väl. Ett mål för bortalaget i det skedet kunde radikalt ha förändrat eftermiddagen för hemmalaget.

Några minuter senare punkterade United matchen med ännu ett strålande spelmål. Herrera vann bollen på mittfältet och spelade den vidare till Pogba, vilken gav den till Mkhitaryan. Armeniern spelade bollen i djupet till Zlatan, som genom en elegant vrickning friställde Martial på vänsterkanten. Fransmannen kunde, med fart och finess, utmana och enkelt prickskjuta in 2-0 vid den vänstra stolpen. Leendet som Martial frångav sig sade mycket om vikten av målet. Mourinhos firande vid sidlinjen var också kul att se.

Intensiteten i matchen sänktes något efter 2-0-målet, men samtidigt kom Watford högre och högre upp i banan. Med cirka 20 min kvar kunde de ha reducerat efter att Deeney enkelt tagit sig förbi en långsam Blind på högerkanten och passat till Janmaat. Avslutet gick emellertid högt över mål. Mourinho bytte kort därefter ut en för dagen strålande Mata till förmån för den mer fysiskt spelande Fellaini. Både Mkhitaryan och Zlatan kunde ha gjort fler mål under de sista tjugo minuterna, men som vanligt var Uniteds effektivitet skral. I slutet av matchen byttes Rashford och Lingard in istället för målskytten Martial och Mkhitaryan. United kunde enkelt spela av matchen och är nu obesegrade i 16 raka PL-matcher.

Embed from Getty Images

Försvarsgeneralen Bailly

Visst, det var knappast ett eldprov som Bailly och Smalling utsattes för i dag, men den förras insats är värd att omnämnas. I dag såg han fräsch ut och nog bådar det gott för framtiden med en bollsäker mittback som Bailly. I vissa sekvenser minner hans bollsäkerhet, nonchalans och snabbhet om en ung Rio Ferdinand. I eftermiddag styrde han försvaret och hans rappa uppspel och vilja att avancera i banan när han distribuerade bollen var fint att se. Låt oss hoppas att han kan bli den försvarsgeneral United saknat sedan duon Ferdiand/Vidic lämnade världens bästa klubb.

Embed from Getty Images