Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reaktion efter Watford; Mourinho nöjd; Mata hittade sin sko; 2000 poäng

Två poäng inplockade på serieledarna, och tre poäng på tvåan, gör att United nu endast är två poäng från andraplatsen (innan City har spelat). Tyvärr plockades ingen placering eftersom Liverpool lyckades vinna, men kampen om Champions League-platsen lever i allra högsta grad och den mikroskopiska chansen på ligatiteln finns fortfarande.

Embed from Getty Images

Mourinho om Watford

Presskonferensen efter matchen inleddes med att en spansk journalist ställde en rätt irrelevant fråga om David De Gea. Efter det fick Mourinho berätta hur han såg på matchen. Om första halvlek:

”Det var väldigt bra. Det var den typ av fotboll som om det var någons annans lag istället för mitt hade ni kallat det för konst. Men eftersom det var mitt lag säger ni bara att det var väldigt bra”, säger han med ett leende på läpparna.

”Vi spelade väldigt bra, fansen förstod och stod bakom och stöttade. Första halvlek var fantastisk. I andra halvlek gjorde vi andra målet och sen behövde vi döda matchen. Vi dödade den inte med 3-0, vi dödade den taktiskt. 

På frågan om detta var den Anthony Martial han vill se svarade han:

Den Anthony Martial jag vill ha är den Anthony Martial som har tränat med oss de senaste två veckorna. Eftersom om han tränar som han gjort presterar han naturligt som han gjorde idag, eller bättre. Jag tycker fortfarande att han saknar lite av sitt självförtroende. Jag skrek till honom att utmana försvararen i en mot en-lägen. Han behöver det självförtroendet, men han jobbar väldigt bra. Jag gav honom chansen att starta. Normalt sett hade jag startat med Rashford för Marcus, och laget, spelade väldigt bra mot Leicester. Men jag tänkte att Marcus inte behöver en boost, hans självförtroende är som det skall. Anthony behöver känna att jag ser honom, att jag vet vad har gjort på träning. Så jag gav honom chansen och han spelade bra. Han spelade en bra match för mig.

Fler citat från Mourinho finns i matchdagsrapporten från igår.

Såklart hade också Watfords manager Walter Mazzarri ett snack med media efter matchen. Via tolk sa han bland annat att hans lag förlorade för mycket boll på mittfältet och att det kostade dem matchen idag.

Blind tittar uppåt

Efter Watfordmatchen pratade Daley Blind med MUTV om att han är övertygad att United kommer sluta på topp fyra.

”Det kommer bli tufft och vi måste fokusera och vinna matcher, men jag är övertygad om att vi kommer vara topp fyra näs säsongen är slut”.

Om matchen igår säger han:

”Vi förtjänade att vinna och skapade många chanser. Vi kunde ha avslutat fler chanser, alla ville ha bollen. Andra halvlek var lite svårare när de bytte spelsystem, men allt som allt var det en bra vinst”. Läs mer på United hemsida.

Skoproblem för Mata

Den uppmärksamme tittaren såg att Juan Mata vid firandet av sitt mål kastade upp sin sko i luften. Detta berodde på att han tappat den vid en situation precis före målet, och inte fått på den helt när han gjorde målet. Till MUTV sa han:

”Skon var lite halvt av, halvt i, när jag gjorde mål. När jag började fira kom den av, och ja, det var bra reklam för Adidas”.

Mata var nöjd, och precis som honom uttryckte många Unitedspelare stor glädje på sociala medier efter matchen igår.

2000 Premier League-poäng

I och med segern igår blev Manchester United första klubb att nå 2000 Premier League-poäng. Säsongen 92/93 var Premier Leagues första säsong, sen dess har United tagit 599 segrar och spelat 203 oavgjorda matcher och har en vinstprocent på 63 %. Nästa match, mot Bournemouth den fjärde mars, kan alltså United få fira 600 segrar i Premier League. Tvåan i antal poäng, Arsenal, befinner sig hela 203 poäng efter United.

Sex år sedan

Som avslutning kan vi berätta att det idag är sex år sedan Wayne Rooney cykelsparkade hem en derbyseger mot City, det är naturligtvis värt att fira med att se målet från alla tänkbara vinklar.