Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: Chelsea borta i kvartsfinalen

Embed from Getty Images

Chans till revansch! Det var beskedet när FA-cupens kvartsfinaler lottades minuterna efter Manchester Uniteds seger mot Blackburn. United ställs nämligen mot Chelsea på bortaplan.

Ligamatchen mot Chelsea var ju säsongens lågpunkt. Nu får vi en utmärkt chans att rätta till det och också en utmärkt chans att ta ett stort steg mot en ny FA-cuptriumf.

Annars ska vi nog prata tyst om bortamatcher mot Chelsea.

Kvartsfinalen ska spelas 10-13 mars. Om inget extremt inträffar på onsdag kommer United att spela i Europa League den 9 mars. Därmed ska matchen inte kunna spelas på fredagen eller lördagen. Således återstår söndagen den 12 mars och måndagen den 13 mars.

Att notera är att det inte kan bli omspel. Blir det lika går det till förlängning. Går det till förlängning kommer lagen att få göra ett fjärde byte om de vill.

Om Chelsea

Chelsea behöver knappast någon närmare presentation. För ordningens skull ska vi notera att de har haft ungefär samma väg till kvartsfinalen som United. De inledde med 4-1 hemma mot Peterborough, därefter 4-0 hemma mot Brentford. Igår vann de med 2-0 borta mot Wolves.

En kuriositet är att både United och Chelsea har 10-1 i målskillnad i cupen den här säsongen.

Totalt har lagen mötts elva gånger i FA-cupen. United har åtta segrar mot tre för Chelsea. (Dessutom två oavgjorda matcher, men det är ju bara avancemang som räknas.)

Det senaste cupmötet mellan klubbarna, som också var i kvartsfinal, var inte så skoj. Det var den allra sista FA-cupmatchen för Sir Alex Ferguson. Ett slitet United gick ifrån till 2-0 på Old Trafford men blev överkörda i andra halvlek, varpå Chelsea kunde komma tillbaka till 2-2. I omspelet vann så Chelsea med 1-0.

Bättre minnen har vi från 1999, då det var United som vann i omspel. Även då i kvartsfinal. Den gången slutade det med trippeln för United!

Året innan vann United med 5-3 på Stamford Bridge i en underhållande match i den tredje omgången.

Ja, FA-cupen mot Chelsea var överlag väldigt bra på 1990-talet. United vann i semifinalen 1996 och så vann United finalen 1994!

Andra matcher av intresse

Arsenal drog vinstlotten i form av en hemmamatch mot skrällaget Lincoln City. Om de inte förlorar mot Sutton, förstås.

Middlesbrough fick också en fin lottning, med förmodad hemmamatch mot Huddersfield.

Tottenham fick hemmamatch mot Millwall, vilket de lär uppskatta. Även om polisen lär vara mindre belåten.

Lottningen i sin helhet

Chelsea – Manchester United
Middlesbrough – Huddersfield Town eller Manchester city
Tottenham Hotspur – Millwall
Sutton United eller Arsenal – Lincoln City

Res med oss till Manchester!