Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Saint-Étienne – Manchester United

Embed from Getty Images

Imorgon är det dags för returmötet mellan Manchester United och Saint-Étienne. United gick som bekant segrande ur den första ronden med 3-0 efter att Zlatan Ibrahimovic delat ut ett (eller tre) mer eller mindre knockout-slag mot fransmännen. Avancemanget ska dock inte tas ut i förskott, vilket José Mourinho flera gånger belyst. Hur som helst har United ett bra utgångsläge inför vistelsen i Frankrike.

Manchester United

Under dagen rapporterades den trupp José Mourinho valt att ta med sig till Frankrike för returmötet med Saint-Étienne. Bland de 20 utvalda spelarna det rör sig om fick hur som helst några bortfall mig att höja ögonbrynen en aning extra. På förhand visste vi att Ander Herrera var avstängd efter sitt gula kort senast (tre gula totalt i Europa League). Däremot trodde nog många att både Wayne Rooney och Phil Jones skulle vara spelklara imorgon, det är de uppenbarligen inte eftersom duon blivit lämnade på hemmaplan. En annan som blivit lämnad på hemmaplan är Luke Shaw, horribelt nog. Han fick inte chansen mot Blackburn i FA-cupen och nu får han inte ens följa med till Frankrike trots att vi har 3-0 i bagaget. Var Matteo Darmian tog vägen är ett annat frågetecken eftersom han tränade under dagen.

Efter att flertalet spelare vilade mot Blackburn i söndags är det läge för de mer etablerade spelarna att återigen kliva fram. Detta för att inte dessa spelare ska gå in halvt ringrostiga till Ligacup-finalen som hägrar till helgen. Det är min tanke hur som helst.

Embed from Getty Images

Därför ställer United upp med David De Gea i mål. Sergio Romero har trots allt spelat två raka matcher nu, det får räcka. I backlinjen framhöll Mourinho Ashley Young och att han inte var rädd för att vila Antonio Valencia ytterligare med tanke på Youngs form. Därför känns det som Young startar till höger. De övriga tre bör bli Eric Bailly, Chris Smalling och Marcos Rojo. Timothy Fosu-Mensah får som bekant aldrig chansen. Daley Blind bör helt enkelt åsidosättas.

På tremannamittfältet finns egentligen inte så många alternativ. Marouane Fellaini, Michael Carrick och Paul Pogba bör utgöra trion som kliver in från start. Det enda egentliga alternativet är Bastian Schweinsteiger, såvida Mourinho inte trollar fram en kanin ur sin hatt. Offensivt finns desto mer alternativ men där känns det som vi går all in. Skicka ut Henrikh Mkhitaryan, Zlatan Ibrahimovic och Anthony Martial på planen så kör vi över fransmännen en gång till!

Möjlig startelva:
De Gea
Young Bailly Smalling Rojo
Fellaini Carrick Pogba
Mkhitaryan Ibrahimovic Martial

Saint-Étienne

Saint-Étienne hade möjligheten att straffa oss ordentligt under inledningen av matchen på Old Trafford senast. Eric Bailly & Co. bjöd på ett gäng grodor defensivt vilket gav de grönklädda gästerna flera fina möjligheter att göra ett eller flera betydande bortamål. United red dock ur stormen och vann med klara 3-0 tillslut.

Precis som United så spelade Saint-Étienne match i söndags. För deras del handlade om ligamatch i Ligue 1, där de gästade Montpellier och förlorade med 2-1. Förlusten innebär till trots att Saint-Étienne bibehåller femteplatsen i tabellen, detta med bättre målskillnad tillgodo på de jagande lagen (vilka i nuläget är Marseille och Bordeaux).

Embed from Getty Images

Läget i truppen verkar i övrigt vara ljus. Laget är relativt befriade i från skador, även om lagkaptenen tillika försvarsgeneralen Loic Perrin är tveksam till spel. Perrin kom inte till spel i söndagens match och vi minns att han fick en ordentlig smäll mot huvudet i en duell med Chris Smalling i torsdags.

Möjlig startelva:
Ruffier, Malcuit, Perrin, Théophile-Catherine, Pogba, Pajot, Veretout, Monnet-Paquet, Saivet, Jorginho, Hamouma

Historik

United och Saint-Étienne hade inför torsdagens möte enbart mötts vid två tidigare tillfällen. Den tredje matchen innebar den andra United-segern mot fransmännen.

Varför spelas då den fjärde matchen lagen emellan på en onsdag när det rör sig om Europa League? Det är nämligen så att Saint-Étiennes rivaler, Lyon, också har hemmamatch i andra rundan av sextondelsfinalerna. Detta betydde i sin tur att vår match tvingades till skifte av dag.

Matchfakta

Saint-Étienne
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Uefa Europa League, sextondelsfinal, 2:2
Tid: Onsdagen den 22 februari 2017, 18.00
Plats: Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne
Domare: Deniz Aytekin [Tyskland]
• assisterande: Kleve, Häcker
• målområde: Siebert, Brand
• fjärde: Beitinger
Teve: Kanal 9, Dplay

Manchester United

Skador: Jones (fot, inget datum)
Tveksamma:
Avstängda: Herrera (en match)
Övrigt Darmian (petad/vilad)
Rooney (matchform)
Shaw (petad)
Position: 6:e | 13-9-3 | 38-21 | 48
Bästa målskytt: Ibrahimovic (15)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
V29/1WiganHFA4-0
O1/2HullHPL0-0
V5/2LeicesterBPL3-0
V11/2WatfordHPL2-0
V16/2Saint-ÉtienneHEL3-0
V19/2BlackburnBFA2-1

Saint-Étienne

Skador:
Tveksamma: Perrin (skadad)
Avstängda:
Övrigt
Position: 5:e | 10-9-7 | 31-21 | 39
Bästa målskytt: Hamouma (6)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
F1/2AuxerreBcupen0-3[1]
V5/2LyonHligan2-0
F8/2NiceBligan0-1
V12/2LorientHligan4-0
F16/2Manchester UnitedBEL0-3
F19/2MontpellierBligan1-2
[1] Efter förlängning.

United mot St Étienne

Totalt: 32-1-06-1
Borta: 10-1-01-1
SENASTE MÖTENA
O1977-09-14BCWC1-1
V1977-10-05HCWC2-0
V2017-02-16HEL3-0

United mot Frankrike

Totalt: 2513-10-234-15
Borta: 123-7-2

St Étienne mot England

Totalt: 71-1-55-16
Hemma: 31-1-1

Domare: Deniz Aytekin

M
EL 2016/17:00000
EL 2015/16:28000
EL totalt (kval exkluderat):1254226
Data primärt via Muss.se, Uefa.com, Soccerway.com, Stretfordend.co.uk, Transfermarkt.de.