Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney stannar i United

Wayne Rooney har släppt ett officiellt uttalande där han meddelar att han stannar i Manchester United. Detta avslutar de spekulationer som funnits om att han skall lämna klubben för Kina nu i februari.

Informationen kommer från Simon Peach som är ”Chief football writer” på Press Association, med särskilt fokus på Manchester United.

Embed from Getty Images

Hela Rooneys uttalande lyder:

”Trots intresset från andra klubbar, för vilket jag är tacksam, vill jag avsluta de senaste spekulationerna och säga att jag stannar i Manchester United.

”Jag hoppas att jag kommer ha en stor roll i att hjälpa laget till framgång på fyra fronter.

”Det är en spännande tid i klubben och jag vill vara en del av det.”

Även Manchester United har gått ut med nyheten på sin officiella hemsida.

I årets Premier League har Rooney spelat 17 matcher, varav åtta från start, och har det blivit två mål och fem assist. Sammanlagt har han medverkat i 29 matcher och gjort fem mål och tio assist. Faktum är att trots att Rooney varit både kritiserad och petad är han den spelare som har flest assist under säsongen.

Detta innebär att Rooney stannar i Manchester United åtminstone fram till sommaren. Om han i sitt uttalande menar att han tänker stanna kontraktstiden ut går inte att säga, men sannolikheten är stor att ryktena kommer ta fart i sommar igen om han inte får en ordinarie tröja av Mourinho under våren.