Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Herrera om vägen till finalen; Riley tillbaka i United; Mourinho med stöd till Ranieri

José Mourinho kommer att snacka upp ligacupfinalen på en presskonferens klockan 15.00 idag. Innan dess, klockan 13.00 för att vara exakt, lottas åttondelsfinalerna i Europa League. Presskonferens och lottning följer vi förstås här på Muss.se.

I väntan på det ett litet nyhetssvep.

Herrera snackar om vägen till Wembley

Manchester United spelar på Wembley på söndag. Ander Herrera förefaller ha en given plats i Uniteds startelva. Mittfältaren pratar om vägen till finalen.

Riley skadad, tillbaka hos United

Joe Riley har återvänt till Manchester United på grund av skada. Den unga försvararen, som var i Sheffield United på lån, drog axeln ur led på träning och riskerar nu att missa resten av den här säsongen.

Skulle Rileys skada läka snabbare än de första prognoserna indikerar är det inte uteslutet att han återvänder till Sheffield United.

https://www.instagram.com/p/BQ3cIsAjN8C/

Uniteds utlånade spelare har minst sagt haft en jobbig säsong. Guillermo Varela skadade sig i september och har ännu inte gjort comeback. James Wilson drabbades av en allvarlig knäskada i oktober och kommer sannolikt inte spela någon mer fotboll den här säsongen. Cameron Borthwick-Jackson är förvisso hel men får ingen speltid alls i Wolves.

Även de som lämnade United har haft otur. Will Keane och Paddy McNair har båda drabbats av allvarliga knäskador medan Nick Powell är ute med en allvarlig hamstringsskada.

Sparkad Ranieri får stöd av Mourinho

Igår kom så beskedet att Leicester City gör sig av med Claudio Ranieri. Den italienska managern går därmed miste om chansen att göra Leicester till ett Championshiplag.

Ranieri får sparken mindre än ett år efter att han förde Leicester till klubbens första ligatitel. José Mourinho vet hur det känns (ja, inte att föra Leicester till en ligatitel men väl att få sparken mindre än ett hår efter en titel). Han passade på att ge sitt stöd till Ranieri på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BQ302Ucgpc_/

Vi kan konstatera att det inte går så bra för managers som vinner Premier League nu för tiden.

  • 2010: Carlo Ancelotti vinner Premier League. Sparkad i maj 2011.
  • 2011: Sir Alex Ferguson vinner Premier League. Slutar 2013.
  • 2012: Roberto Mancini vinner Premier League. Sparkad i maj 2013.
  • 2013: Sir Alex Ferguson vinner Premier League. Slutar.
  • 2014: Manuel Pellegrini vinner Premier League. Sparkad 2016.
  • 2015: José Mourinho vinner Premier League. Sparkad i december samma år.
  • 2016: Claudio Ranieri vinner Premier League. Sparkad i februari 2017.
  • 2017: Antonio Conte vinner (troligen) Premier League…

Grattis Kungen!

Idag gratulerar vi Kungen på födelsedagen. Nej, inte Eric Cantona men väl Denis Law, som var kung på 1960-talet.

Law har gjort tredje flest mål i Uniteds historia. Han hjälpte United till FA-cupsegern 1963 samt ligatitlarna 1965 och 1967. Tyvärr missade han Europacupfinalen 1968 på grund av skada.