Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan, Mourinho, Lingard, Smalling och andra reaktioner efter Uniteds ligacupseger

Idag är dagen efter att Manchester United vann ligacupen. Vi samlar ett gäng reaktioner efter Uniteds 3-2-seger mot Southampton på Wembley.

Zlatan: Jag kom för att vinna

Zlatan Ibrahimovic blev stor matchvinnare med två mål. Han utsågs givetvis till matchens bästa spelare och var på strålande humör efteråt.

Det var skönt, det var väldigt skönt. För vi ledde med 2-0, de kom till 2-2. Vi såg trötta ut. Jag fick möjligheten och jag gjorde mål. Fantastiskt inlägg från Herrera. Det här är en laginsats, det handlar inte om individen.

Det här är vad jag kom för, jag kom för att vinna. Jag vinner. Jag måste fortsätta. Ju mer jag vinner desto nöjdare blir jag!

Zlatan var också på plats för en intervju tillsammans med Paul Pogba.

Zlatan om sin framtid

Låt oss se vad som händer,” svarar Zlatan, enligt Manchester Evening News, på en fråga om hans framtid.

Även mina barn ville se mig spela för United. Jag hade tanken på att gå någon annanstans. Mina tankar var inte här. Sedan började mina barn tjata och José ringde, så jag är här.

Nästa gång är det emellertid inte barnen som bestämmer: ”De är nöjda med vad jag gör. Men den här gången är jag boss, inte dem. Jag menar stunden nu, hur jag känner mig, situationen. Vi har två månader kvar av säsongen.

Zlatan svarar emellertid ”nej” på en fråga om det finns något annat land han vill spela i. Han förnekar också att Uniteds eventuella deltagande i Champions League ska vara avgörande.

Någon hittade på en historia att om de inte kvalificerar sig för Champions League så kommer jag inte förlänga. Det har ingenting med det att göra.

Mourinho: De gav oss en vacker final

José Mourinho var sympatisk efter Uniteds seger. Han tycker att Southampton var förtjänta av oavgjort. ”Det är lite orättvist för dem. De gav oss en vacker final, en vacker fotbollsmatch.

Men han var förstås glad. ”Jag känner mig givetvis glad.

Southampton var piggare:Du kunde under matchen känna en skillnad i fräschhet. I samma stund som matchen bröts med 2-2 hade de en fördel. Vi hade tur som ledde med 2-0 men vi hade stor otur med 2-1, för det förändrade matchen totalt.

Jag kunde se skillnaden på Herrera och Davis. Olika snabbhet. Men vi kunde hantera det, för vi var ödmjuka.

Om Zlatan: Mourinho var säker på att Zlatan skulle klara sig i England, annars hade inte Zlatan tagit sig an den här utmaningen.

Om Zlatans framtid: ”Jag tigger aldrig om att en spelare ska skriva på ett kontrakt. Jag tigger aldrig om att en spelare ska spela för mig. En dag bestämde sig Zlatan för att gå till Barcelona. Jag var ledsen men jag gjorde inget för att stoppa honom. Så jag tigger inte. Men om det behövs kanske Uniteds fans kan gå till hans hus. Om det behövs gör de säkert det. Så vi vill och tror att han stannar med oss en säsong till.

Puel: Jag är stolt över mina spelare

Southamptons manager Claude Puel snackade också med media efter matchen.

Först grattis till Manchester, till Mourinho och hans spelare. Jag är stolt över mina spelare, vi gjorde en fantastisk match.

Lingard: När du vinner vill du ha mer

Jesse Lingard gjorde Uniteds 2-0-mål.

Manchester United har en historia av att vinna titlar. När du får den vinnande känslan vill du ha mer,” sa Lingard till MUTV.

Lingard gjorde mål för United på Wembley för tredje matchen i rad.

Han har ingen bra förklaring till varför han lyckas så bra på Wembley. ”Jag är inte säker. Första gången var det en galen känsla.

Smalling vill ha mer

Att vara kapten är en stor ära. Jag hoppas att vi kan fortsätta vinna och hålla igång den här sviten,” sa Chris Smalling till MUTV.

Bailly firade bäst

Vi avslutar med lite Eric Bailly.

Mittbacken drev vackert med Antonio Valencia.

Och han är i största allmänhet lite mer än sina lagkamrater.

https://twitter.com/Vthota111/status/835952293157744645