Inför: Manchester United – Bournemouth

Embed from Getty Images
Manchester United ska göra något så ovanligt som att spela ligafotboll på lördag. När matchen mot Bournemouth sparkas igång har det gått på dagen tre veckor sedan senaste ligamatchen. Lägg då till att vi får vänta ytterligare två veckor på ligamötet med Middlesbrough och det är rätt tydligt att spelschemat är galet just nu.

Manchester United

Manchester United kommer till spel mot Bournemouth med ligacupsegern mot Southampton i färskt minne. Segern gav förhoppningsvis en välbehövlig boost inför säsongsavslutningen, samtidigt som det blev rätt uppenbart att vissa spelare är trötta när vi går in i mars månad. Förutom självförtroendehöjaren bör United plocka med sig att man trots allt inte förlorat i ligan sedan oktober, samtidigt som det enda poängtappet (mot Hull) nu är över en månad bort.

Segern på Wembley gav inga nya skador men däremot en tydlig påminnelse om hur bräckligt United kan vara defensivt med fel spelare på fel positioner. Marcos Rojo, som väl får sägas varit en positiv överraskning centralt i år, var ute på sju famnars vatten på sin vänsterkant medan Eric Bailly inte heller stod att känna igen. Frågan är hur Jose Mourinho prioriterar med den tuffa resan till Ryssland väntandes på torsdag. Utgående från presskonferensen så finns det inte mycket nytt att rapportera vad gäller skadeläget. Henrikh Mkhitaryan tränar men kommer inte att spela mot Bournemouth.

David De Gea står i mål och får framför sig en fyrbackslinje bestående av Antonio Valencia, Chris Smalling, Eric Bailly och Daley Blind framför sig. Alternativen finns väl egentligen i mitten, men utgår vi ifrån att Jones ännu inte är i full matchform, så lär Bailly trots allt få fortsätta där. Rojo borde med all tänkbar logik ha diskvalificerat sig själv som vänsterback och även om Luke Shaw finns med i truppen torde Blind få starta. Trion Michael Carrick, Ander Herrera och Paul Pogba torde få mittfältsrollerna, även om speciellt den sistnämnde blandade och gav i söndags.

Embed from Getty Images

Framåt då? Med Mkhitaryan forsatt trasig och med en underpresterande Mata i närminnet kan Mourinho mycket väl peta in Jesse Lingard och Marcus Rashford ytter om Zlatan Ibrahimovic. Anthony Martial är i skriande behov av speltid och förtroende, men Lingards mål mot Southampton kan tänkas ge honom en startplats på lördag.

Möjlig startelva:

De Gea
Valencia, Bailly, Smalling, Blind
Carrick, Pogba, Herrera
Rashford, Ibrahimovic, Lingard

Bournemouth

Bournemouth kommer till Old Trafford med ett mycket dystert facit under år 2017. Laget har tagit två av 21 möjliga poäng i ligaspelet och därtill åkt ur FA-cupen mot Millwall. Den tuffa andrasäsongen börjar göra sig ordentligt påmind och då bottenstriden är på väg att utveckla sig till ett riktigt getingbo är Bournemouths 14:e-plats allt annat än säker. Ner till nedflyttning skiljer det inför helgens omgång bara fyra poäng.

Embed from Getty Images

Bournemouths pressade coach Eddie Howe höll presskonferens något tidigare än Jose Mourinho under fredagen. Väl där kunde Howe konstatera att han med säkerhet saknar nyckelspelaren Simon Francis och Marc Wilson. Jordon Ibe, som varit ett frågetecken, finns med i matchtruppen. Lagkaptenen Francis ådrog sig en hamstringskada mot Manchester City medan Ibe haft knäproblem. Målvakten Adam Federici är borta sedan tidigare.

Howe lär åter ställa Polens meste landslagsmålvakt, Artur Boruc, mellan stolparna. Boruc, som nyligen meddelade att han slutar i landslaget, har spelat 19 av lagets 26 ligamatcher i år. Adam Smith, Steve Cook och Charlie Daniels känns givna defensivt, medan Tyrone Mings får ses som frågetecknet. Andrew Surman, Ryan Fraser och Arsenal-lånet Jack Wilshere finns troligen med på mitten där Howe lär välja mellan Harry Arter och Dan Gossling på den fjärde positionen. Marc Pugh känns också given, medan United-bekantingen Joshua King troligen startar på topp framom Callum Wilson.

Möjlig startelva:

Boruc
Smith, Cook, Mings, Daniels
Surman, Fraser, Wilshere, Pugh, Gossling
King

Historik

Bournemouth hör till skaran klubbar som Manchester United fortfarande inte förlorat mot hemma. Vi har fem segrar av fem möjliga och en målskillnad på 15-1. De två senaste mötena har slutat i United-seger, medan Bournemouths senaste vinst kom i december 2015. Då vann The Cherries med 2-1 efter att Marouane Fellaini gjort mål. United tog revansch i den avslutande omgången i våras då man vann med 3-1. Rooney, Rashford och Young stod för målen medan Chris Smalling gjorde självmål i en match som blir mest ihågkommen för det falska bombalarm som gjorde att matchen sköts upp med ett dygn. United vann även ligapremiären i höstas med samma siffror. Då gjorde Mata, Rooney och Ibrahimovic mål innan Smith reducerade.

Matchfakta

Manchester United
Bournemouth

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 27
Tid: Lördagen den 4 mars 2017, 13.30
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Kevin Friend
• assisterande: Cann, Wilkes
• fjärde: Probert
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador: J Pereira (skadad, inget datum)
Tveksamma: Mkhitaryan (hamstring)
Avstängda:
Övrigt:
Position: 6:e | 13-9-3 | 38-21 | 48
Hemma: 9:e | 6-6-1 | 19-9 | 24
Bästa målskytt: Ibrahimovic (15)
Disciplin: 53 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 5/2 Leicester B PL 3-0
V 11/2 Watford H PL 2-0
V 16/2 Saint-Étienne H EL 3-0
V 19/2 Blackburn B FA 2-1
V 22/2 St-Étienne B EL 1-0
V 26/2 Southampton N LC 3-2

Bournemouth

Skador: Federici (knä, inget datum)
Francis (hamstring, mitten mars)
Ibe (knä, inget datum)
WIlson (knä, inget datum)
Tveksamma:
Avstängda:
Övrigt:
Position: 14:e | 7-5-14 | 36-51 | 26
Borta: 16:e | 2-2-9 | 15-30 | 8
Bästa målskytt: King (7)
Disciplin: 37 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 14/1 Hull B PL 1-3
O 21/1 Watford H PL 2-2
F 31/1 Crystal Palace H PL 0-2
F 4/2 Everton B PL 3-6
F 13/2 Manchester city H PL 0-2
F 25/2 West Brom B PL 1-2

United mot Bournemouth

Totalt: 11 7-2-2 24-10
Premier League: 3 2-0-1 7-4
Hemma: 5 5-0-0 15-1
SENASTE MÖTENA
V 1989-02-22 H FA 1-0
F 2015-12-12 B PL 1-2
V 2016-05-17 H PL 3-1
V 2016-08-14 B PL 3-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V 1982-10-06 H LC 2-0
V 1985-01-05 H FA 3-0
V 1989-02-22 H FA 1-0
V 2016-05-17 H PL 3-1

Domare: Kevin Friend

M
PL 2016/17: 15 67 0 0 3
PL 2015/16: 20 62 2 1 4
PL totalt: 153 562 10 8 35
Snitt (2015-17): 3,69 0,06 0,03 0,20
Alla domare 2015/16: 3,21 0,07 0,10 0,24
M V O F
Dömt United: 13 11 1 1
Dömt Bournemouth: 6 3 1 2
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS