Spelarbetyg: United – Bournemouth

Embed from Getty Images

Gårdagens match mot Bournemouth var förmodligen en av Uniteds sämsta insatser denna säsong. Åtminstone om man ser till bollinnehav och målchanser utan att förvalta dessa båda komponenter. Matchen slutade 1-1 trots att United spelade med en man mer på planen i över en halvlek. Med detta i åtanke blir även betygen satta därefter.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Stod för en fin utrusning på Bournemouths friläge i första halvlek. De Gea kom såpass tätt inpå Benik Afobe att han inte hann peta förbi spanjoren. Chanslös på straffsparken. I övrigt hade han inte mycket att göra.

Antonio Valencia: 5,5

Efter att ha levererat flertalet fina matcher under säsongens första halva börjar vi nu skymta en dipp hos den gode ecuadorianen. Valencia har allt svårare att komma loss offensivt och är inte alls lika produktiv som tidigare (även om han ”assisterade” till Rojos mål). Detta till trots gör han enorm nytta med sina lungor och fysik längs högerkanten.

Phil Jones: 4,5

Hade några mardrömsminuter under första halvlek där precis allt gick fel. Var en smärre säkerhetsrisk i försvaret matchen igenom och var helt enkelt klumpig i duellen som renderade i straffspark och sedermera även kvitteringsmålet för Bournemouth.

Marcos Rojo: 7

Bra insats av Marcos Rojo, han var förmodligen Uniteds bästa spelare i denna match. Det är givetvis inget gott tecken när mittbacken får högst betyg i en hemmamatch mot ett bottenlag som dessutom spelade med en man mindre i över en halvlek. Rojo var vältajmad i denna match och hade en förträfflig passningsprocent (99%). Dessutom blev han målskytt när han styrde in Valencias misslyckade skott.

Luke Shaw: 5,5

Utbytt ’70. Kul att se Luke Shaw på planen igen! Stod absolut inte för en av sina bättre insatser och når inte ens ett godkänt i betyg, detta till trots så erbjuder han så mycket mer längs vänsterkanten än både Blind och Darmian tillsammans. Var lite ringrostig, så ge grabben några matcher nu så ska ni se på ånglok längs vänsterflanken.

Michael Carrick: 6

Utbytt ’70. Michael Carrick brukar allt som oftast leverera på en och samma nivå. I denna match var det dock höga toppar och djupa dalar. Stod för några geniala framspelningar, men däremellan missade han enkla femmeterspass. Är ändå oerhört viktig i sin roll framför backlinjen med sitt fina positionsspel.

Paul Pogba: 4,5

Pogba utför helt magiska saker emellanåt, MEN i denna match var det inte till någon nytta eftersom hans produktivitet var hundra gånger sämre än vilken slumpmässig korpenspelare som helst. Hur många lägen brände inte fransmannen i slutet av matchen? Det kvittade om han var två meter från mål, han träffade inte ens bollen!

Juan Mata: 5

Trippade runt och slog lite enkla passningar bakom bortalagets mittfält. Mycket mer än så bidrog inte Mata med.

Wayne Rooney: 6

Utbytt ’70. Det var en hungrig Wayne Rooney vi såg på planen igår. Han slet ordentligt och såg ut att ha fått tillbaks lite speed i benen. Däremot var han alldeles för ringrostig med boll. Men en hungrig Wayne Rooney kan åstadkomma mycket även med dålig bolltouch. I denna match gav han övriga spelare mer tid med boll tack vare sina löpningar.

Anthony Martial: 6

United borde dragit mer nytta av Anthony Martial eftersom han skapade sig ett enormt övertag på bortalagets backlinje redan i inledningen av matchen. Föll sedan ur matchbilden mer och mer och i andra halvlek kom han inte riktigt till sin rätta.

Zlatan Ibrahimovic: 4

En oerhört svag insats av vår stjärnanfallare. Han hade dålig bolltouch, svaga avslut och brände dessutom en straff. På tal om straffen, varför envisas han med att alltid slå den i samma hörn? Och varför kastar sig inte alltid målvakterna ditåt? Kollar de inte hans straffar på film innan? Zlatan kunde med lite oflyt även ha blivit utvisad i första halvlek. Kan sååå mycket bättre, det vet vi!

Marcus Rashford: 5

Inbytt ’70. Kom inte loss under sitt inhopp. Hade svårt att få ordning på bollen.

Jesse Lingard: 5

Inbytt ’70. Bidrog inte nämnvärt.

Marouane Fellaini: 5,5

Inbytt ’70. Sattes in som defensiv mittfältare i ett läge där vi dominerade matchen. Varför? Han ska inte spela där när United äger bollinnehavet. När han väl flyttades upp i banan mot slutet så hotade han direkt med sin tyngd.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS