Spelarbetyg: United – Bournemouth

Gårdagens match mot Bournemouth var förmodligen en av Uniteds sämsta insatser denna säsong. Åtminstone om man ser till bollinnehav och målchanser utan att förvalta dessa båda komponenter. Matchen slutade 1-1 trots att United spelade med en man mer på planen i över en halvlek. Med detta i åtanke blir även betygen satta därefter.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Stod för en fin utrusning på Bournemouths friläge i första halvlek. De Gea kom såpass tätt inpå Benik Afobe att han inte hann peta förbi spanjoren. Chanslös på straffsparken. I övrigt hade han inte mycket att göra.

Antonio Valencia: 5,5

Efter att ha levererat flertalet fina matcher under säsongens första halva börjar vi nu skymta en dipp hos den gode ecuadorianen. Valencia har allt svÃ¥rare att komma loss offensivt och är inte alls lika produktiv som tidigare (även om han “assisterade” till Rojos mÃ¥l). Detta till trots gör han enorm nytta med sina lungor och fysik längs högerkanten.

Phil Jones: 4,5

Hade några mardrömsminuter under första halvlek där precis allt gick fel. Var en smärre säkerhetsrisk i försvaret matchen igenom och var helt enkelt klumpig i duellen som renderade i straffspark och sedermera även kvitteringsmålet för Bournemouth.

Marcos Rojo: 7

Bra insats av Marcos Rojo, han var förmodligen Uniteds bästa spelare i denna match. Det är givetvis inget gott tecken när mittbacken får högst betyg i en hemmamatch mot ett bottenlag som dessutom spelade med en man mindre i över en halvlek. Rojo var vältajmad i denna match och hade en förträfflig passningsprocent (99%). Dessutom blev han målskytt när han styrde in Valencias misslyckade skott.

Luke Shaw: 5,5

Utbytt ’70. Kul att se Luke Shaw pÃ¥ planen igen! Stod absolut inte för en av sina bättre insatser och nÃ¥r inte ens ett godkänt i betyg, detta till trots sÃ¥ erbjuder han sÃ¥ mycket mer längs vänsterkanten än bÃ¥de Blind och Darmian tillsammans. Var lite ringrostig, sÃ¥ ge grabben nÃ¥gra matcher nu sÃ¥ ska ni se pÃ¥ Ã¥nglok längs vänsterflanken.

Michael Carrick: 6

Utbytt ’70. Michael Carrick brukar allt som oftast leverera pÃ¥ en och samma nivÃ¥. I denna match var det dock höga toppar och djupa dalar. Stod för nÃ¥gra geniala framspelningar, men däremellan missade han enkla femmeterspass. Är ändÃ¥ oerhört viktig i sin roll framför backlinjen med sitt fina positionsspel.

Paul Pogba: 4,5

Pogba utför helt magiska saker emellanåt, MEN i denna match var det inte till någon nytta eftersom hans produktivitet var hundra gånger sämre än vilken slumpmässig korpenspelare som helst. Hur många lägen brände inte fransmannen i slutet av matchen? Det kvittade om han var två meter från mål, han träffade inte ens bollen!

Juan Mata: 5

Trippade runt och slog lite enkla passningar bakom bortalagets mittfält. Mycket mer än så bidrog inte Mata med.

Wayne Rooney: 6

Utbytt ’70. Det var en hungrig Wayne Rooney vi sÃ¥g pÃ¥ planen igÃ¥r. Han slet ordentligt och sÃ¥g ut att ha fÃ¥tt tillbaks lite speed i benen. Däremot var han alldeles för ringrostig med boll. Men en hungrig Wayne Rooney kan Ã¥stadkomma mycket även med dÃ¥lig bolltouch. I denna match gav han övriga spelare mer tid med boll tack vare sina löpningar.

Anthony Martial: 6

United borde dragit mer nytta av Anthony Martial eftersom han skapade sig ett enormt övertag på bortalagets backlinje redan i inledningen av matchen. Föll sedan ur matchbilden mer och mer och i andra halvlek kom han inte riktigt till sin rätta.

Zlatan Ibrahimovic: 4

En oerhört svag insats av vår stjärnanfallare. Han hade dålig bolltouch, svaga avslut och brände dessutom en straff. På tal om straffen, varför envisas han med att alltid slå den i samma hörn? Och varför kastar sig inte alltid målvakterna ditåt? Kollar de inte hans straffar på film innan? Zlatan kunde med lite oflyt även ha blivit utvisad i första halvlek. Kan sååå mycket bättre, det vet vi!

Marcus Rashford: 5

Inbytt ’70. Kom inte loss under sitt inhopp. Hade svÃ¥rt att fÃ¥ ordning pÃ¥ bollen.

Jesse Lingard: 5

Inbytt ’70. Bidrog inte nämnvärt.

Marouane Fellaini: 5,5

Inbytt ’70. Sattes in som defensiv mittfältare i ett läge där vi dominerade matchen. Varför? Han ska inte spela där när United äger bollinnehavet. När han väl flyttades upp i banan mot slutet sÃ¥ hotade han direkt med sin tyngd.