Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan anmäld av FA, riskerar avstängning

Embed from Getty Images

Måndagar, två dagar efter match och med tre dagar kvar till nästa, brukar generellt inte innehålla så mycket att prata om gällande Manchester United. Tyvärr har domare Kevin Friend och FA kommit med en rapport som ser till att vi har en stor sak att diskutera.

Zlatan anmäld av FA

Zlatan Ibrahimovic har, som befarades, blivit anmäld av FA för sin armbåge på Tyrone Mings från lördagens match.

Det var i den 44 minuten som svensken gick upp på ett inlägg och svingade till rejält med sin armbåge. Han träffade Mings, som blev liggande länge, i huvudet. Domare Friend uppmärksammade dock inte situationen, istället gick bollen ut över kortlinjen och när Mings låg ner valde Bournemouths Andrew Surman av någon anledning att knuffa omkull Zlatan, något som gjorde att Friend inte kunde undgå att ge Surman hans andra varning och därmed rött kort. Men det är alltså Zlatan som blivit anmäld för sin armbåge, ett tilltag som han enligt undertecknad borde blivit utvisad för.

Embed from Getty Images

Det man får anta var anledningen till Zlatans ilska mot Mings var att engelsmannen en kort stund före armbågssituationen stämplade Zlatan i huvudet, en aktion som på tv-bilder ser ut att vara klart medveten. För detta har även Mings blivit anmäld. Standardstraffet för båda förseelserna (armbågstackling och stämpling) är tre matchers avstängning, men FA har enligt Manchester Uniteds hemsida lagt till följande i sitt uttalande:

”Dessutom, FA har lagt fram en fodran att standardstraffet som annars skulle gälla för förseelsen som begicks av Bournemouthförsvararen är klart otillräckligt.”

Något som alltså tyder på att Mings, om han blir fälld, kan förvänta sig ett straff som är längre än tre matcher. Dessvärre är det osannolikt att detta anses förmildrande för Zlatan, så om han inte kommer på ett lysande försvarstal blir han sannolikt avstängd i de tre kommande inhemska matcherna, alltså FA-cupmatchen mot Chelsea samt ligamatcherna mot Middlesbrough och West Bromwich. Hans snack från efter matchen-intervjun, om att Mings hoppade in i hans armbåge, lär inte räcka långt.

Båda spelarna har till imorgon tisdag, klockan 19 (svensk tid), på sig att komma in med sina svar.

Reservlagsmatch

I en i övrigt händelsefattig måndag kan det vara värt att spana in Manchester Uniteds reservlag som ikväll reser till Sunderland för bortamatch i U23-serien. Matchen visas på Viaplay, sändningsstart är 19.30 med matchstart 20.00. United parkerar för tillfället på elfte plats i tabellen, fyra poäng efter Sunderland på sjätteplatsen.

Senare under kvällen kommer Mikael Krekula med både en reservrapport och en rapport om hur våra utlånade spelare skött sig under veckan som gått.