Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Truppen till Ryssland

Manchester Uniteds A-trupp är i detta nu på väg till Ryssland, där Rostov väntar på torsdag. José Mourinho har tagit ut 20 spelare som flyger med till Ryssland för matchen mot Rostov i Europa League.

Följande spelare sitter på planet från Manchester Airport.

Målvakter:  De Gea, Romero, O’Hara
Försvarare: Valencia, Jones, Rojo, Smalling, Blind, Darmian, Young
Mittfältare: Carrick, Herrera, Fellaini, Pogba, Mata, Lingard, Mkhitaryan
Anfallare: Ibrahimovic, Martial, Rashford

Eric Bailly saknas på grund av avstängning efter sitt röda kort mot Saint-Étienne, han är tillgänglig till returen på Old Trafford. Likaså saknas Bastian Schweinsteiger, enligt Manchester Uniteds hemsida sannolikt på grund av en lättare skada, även om detta inte är bekräftat från Mourinho.

Embed from Getty Images

Men det mest noterbara är att Luke Shaw och Wayne Rooney, som båda startade och blev utbytta i lördags, saknas i truppen och alltså inte kommer till spel. Ingen förklaring har hittills kommit till detta.

Luke Shaw fick en rejäl tackling i första halvlek mot Bournemouth, men sprang av sig den och det har inte rapporterats att han skall vara borta på grund av skada. Inte heller Wayne Rooney skall vara skadad, så än så länge får vi anta att det rör sig om taktiska val från Mourinho. På Manchester Evening News skrivs det att planen i Rostov är i riktigt dåligt skick, så om Shaw och Rooney har några skavanker kan det bero på detta.

Positivt, men också något motsägelsefullt till att Mourinho skulle vilja spara spelare med skavanker, är dock att Henrik Mkhitaryan är med i truppen. Armeniern gick ut skadad i returmötet mot Saint-Étienne och har inte figurerat i laget sedan dess, men nu skall han alltså vara redo för spel igen.

Som vanligt är det 18 spelare som kommer ingå i den slutliga matchtruppen, två av spelarna (där O’Hara med all sannolikt är en) kommer alltså få följa matchen från läktaren.