Mourinho förvånas av Chelseas taktik; Ferdinand tycker att Pogba är missförstådd

FA-cupkvartsfinal för Manchester United borta mot Chelsea imorgon. En viktig möjlighet för United att visa att laget kan mäta sig med de bästa eller en turnering som får offras?

Det beror på vad Mourinho prioriterar,” säger Gary Neville till Omnisport enligt Yahoo Sports. ”FA-cupen kan vara en turnering som United offrar för att de måste försöka ta sig till Champions League. Givetvis är Europa League och Premier League-matcherna den enda vägen [till Champions League].

Det kommer att bli en stor utmaning mentalt på måndag. Det kan vara den, i detta skede, som de offrar, vad gäller att inte försöka komplicera det övermättade spelprogrammet ännu mer.

Över på Guardian undrar Jonathan Wilson om trebackslinjen mot Rostov var ett test inför matchen mot Chelsea. Sedan Chelsea skiftade till trebackslinje har de bara förlorat en ligamatch. Det var mot Tottenham, som också spelade med trebackslinje.

Mourinho: Chelsea är ett otroligt defensivt lag

Jag är överraskad över sättet som [Chelsea] spelar,” säger José Mourinho till BBC Football Focus enligt Manchester Evening News.

Jag är överraskad. Jag trodde att de krävde en annan sorts fotboll. För jag tycker att Chelsea är fenomenala. Men Chelsea är ett otroligt defensivt lag.

Det är aningen tvetydigt om Mourinho menar att Chelsea är otroligt bra på försvarsspel eller om han menar att de spelar otroligt defensiv fotboll.

I samma program (också via MEN) säger Mourinho också att han gärna stannar i United under en lång tid.

Jag älskar klubben. Jag känner att jag är här för en mycket längre tid, för samvaron är så bra med alla. Jag tycker att det svåra är förväntningarna klubben är van vid för klubbens historia. […] Jag trivs väldigt bra här och jag gillar att jobba här, så jag ger mitt ord att jag kommer att stanna tills ägarna och styrelsen inte vill att jag ska stanna här.

Ferdinand: Pogba är missförstådd

Om jag inte kände Paul Pogba skulle han antagligen irritera mig lite; bilden, emojin, allt det där,” skriver Rio Ferdinand i Sunday Times.

Men jag känner honom att och folk har fel uppfattning. De tittar utifrån och missförstår hur han är.

Han är en genuin grabb som jobbar sitt allra hårdaste och är väldigt professionell.

Ferdinand ser likheter mellan sig själv och Pogba i det att den första säsongen i United har varit tuff. En skillnad är dock att Ferdinand kom till ett vinnande lag. ”Min första säsong var inte den bästa men vi vann ligan, så jag kom undan med det.

Uniteds förre mittback håller med om att en spelare som kostar 90 miljoner pund borde prestera bättre ”men jag är säker på att han når dit”.

Paul kritiseras men han har haft en okej säsong på Old Trafford. Vi har sett bitar av vad han kan göra. Nu handlar det om att han ska få allt att falla samman kontinuerligt över 90 minuter och över en hel säsong.

I sin kolumn diskuterar Ferdinand också Uniteds brist på killerinstinkt – när Zlatan inte levererar måste någon annan kliva fram – och möjliga värvningar inför nästa säsong.

Pogba är också föremål för en annan artikel i Sunday Times med rubriken: ”Kanté 60 miljoner pund billigare än Pogba och dubbelt så bra”. Artikeln är skriven av Jonathan Northcroft som inte verkar vara helt belåten med rubriksättaren.

Mycket riktigt påstås aldrig i artikeln att Kanté skulle vara dubbelt så bra.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS