Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar: Chelsea – Manchester United 1-0

Embed from Getty Images

Manchester United är utslaget ur FA-cupen. En på förhand svår match för United slutade med uddamålsförlust efter att N’Golo Kanté avgjort med ett långskott i den 51 minuten.

Det var en match som avgjordes av en pinsam situation efter dryga halvtimmen. Fram tills dess stod matchen och vägde, efter har United egentligen bara en chans och Chelsea tillåts dominera. Men vi börjar från början.

Klockren start

United gick in i matchen med en tydlig plan. Hög press på Chelseas backlinje, särskilt mot David Luiz och Cesar Azpilicueta, så att Gary Cahill fick ta hand om uppspelen. Och det fungerade riktigt bra.

Den inför matchen sjuke Rashford jobbade på riktigt bra längst fram och United kom också till några halvchanser, främst ett långskott från Mkhitaryan. Det var verkligen inte så att United dominerade, men Mourinhos taktik var tydlig och den var framgångsrik. De Gea var dock tvungen att göra två riktigt bra räddningar, varav den ena från riktigt nära håll är oerhört vass och lär hamna i De Gea-videos på Youtube framöver.

Oliver ville ta plats

Efter drygt 35 minuter är det förhållandevis jämnt, men då kände domare Michael Oliver att ”nu tittar inte alla på mig, det måste jag ändra på”. Han hittade en ursäkt, Ander Herrera stod för en simpel liten fällning på mittplan, en fällning av typen som sker ett par hundra gånger på en match där spelaren som blir fälld normalt sett reser sig upp och snabbt sätter igång spelet. Men inte denna gång, idag skulle det tydligen belönas med gult kort. Ett beslut som är så felaktigt att man nästan kan skratta åt det, om det inte vore för att samma domare kvarten tidigare gett Herrera ett första gult kort som även det är något tveksamt (Hazard springer in i Herrera som inte kan försvinna från jordens yta). Då har man istället rätt att bli riktigt förbannad.

Embed from Getty Images

Varför Oliver plockar fram det andra gula kortet är egentligen inte så svårt att förstå. Bara 20 sekunder tidigare fälldes Hazard betydligt grövre av Phil Jones. Den tacklingen skulle man kunna argumentera att den bör ge ett gult kort, men att Herrera istället får det i sekvensen efter är direkt pinsamt för engelsk fotboll och dess domarkår.

Tyvärr lär detta passera utan konsekvens, förutom att United blir av med Herrera i en match. Mourinho lyckades i efter matchen-intervjun med BBC hålla sig lugn. Bland annat sa han:

Vad tycker du om utvisningen?Jag pratar inte. Jag vill bara säga att jag är väldigt stolt över mina spelare och Manchester Uniteds fans. Vi har en viktig match på torsdag.

Men tycker du att utvisningen var korrekt?Vi kan analysera från olika perspektiv. Men vi alla tittade på matchen till det röda kortet och efter. Och sedan kan vi jämföra det andra gula kortet med andra beslut som inte fattades. Den här säsongen, Michael Oliver en domare med fantastisk potential, vi hade lite otur. Jag kan försöka påverka torsdagens match.

Vad sa du till domaren efter matchen?Jag skakade hans hans och sa många gratulationer.

Hela intervjun ser ni nedan.

Effektivitet

I en bortamatch mot Chelsea får man inte många chanser, så de chanser man får måste man ta. United skapar ett par fina chanser, jag tänker då i synnerhet när Rashford kom ensam med full fart mot Cahill. Han lurar Cahill, men lyckas inte sätta bollen bakom Courtois. Skall man ha en chans att åka till Stamford Bridge och slå Chelsea anno 2016/17, i synnerhet när de också har domaren i ryggen, då måste de lägena sitta.