Reserverna: Man Utd – Soton 3-3

Uniteds reserver plockade en värdefull poäng när man spelade 3-3 hemma mot Southampton, men det var ytterst nära att det blev tre poäng.

United fick ingen bra start, efter 16 minuters spel passar Tuanzebe fel i eget straffområde och Southampton-anfallaren kan göra 1-0 ensam med O’Hara. Stort misstag av Tuanzebe. I en händelserik match, där båda lagen skapade chanser och visade anfallsglädje, skadade sig även den ena assisterande domaren och fjärdedomaren fick rycka in.

Tidigt i den andra halvleken såg läget mörkt ut för United, när Southampton utökade sin ledning till 2-0 på en hörna. Men lät sig inte slås ned av det, efter timmens spel tog Olosunde sig fram på högerkanten och spelade sedan fram till Redmond som drog till med ett direktskott som vackert satt i nät till 1-2. Olosunde jobbade sedan bra igen, på sin högerkant, när han tappade boll, vann tillbaka den och spelade sedan fram McTominay som blev fälld i straffområdet och domaren tvekade lite men pekade på straffpunkten. Demetri Mitchell, som varit säker från straffpunkten den här säsongen, klev fram men missade. Dock hade domaren upptäckt att en spelare sprang in för tidigt i straffområdet och Mitchell fick således en ny möjlighet att göra mål och den gången missade han inte.

Endast fem minuter senare tog sig Olosunde fram igen på sin högerkant, och blev sedan fälld av en försvarare som halkade och råkade dra ned honom. Mitchell fick förtroende igen och satte 3-2 på den efterföljande straffen. Dramatiken var dock inte över utan med bara två minuter kvar av ordinarie matchtid så var det dags för nästa straff, den här gången för Southampton. Straffen var bra slagen och utan chans för O’Hara som fick hämta ut bollen ur nätet. Snöpligt för United som ändå kanske får vara nöjda med en poäng då man låg under med 2-0 länge. Varenda poäng är viktig nu för att undvika degradering och Southampton är en av konkurrenterna.

Manchester United – Southampton 3-3 (0-1)

Uniteds mål: Redmond 62, Mitchell (70 str, 75 str)
United: O’Hara; Olosunde, Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Mitchell (Hamilton 89); Poole (Bohui 52), Kehinde; Gribbin, McTominay, Gribbin; Willock